KLASSIEK

Tournee..

Het Nederlands Kamerkoor en Huelgas Ensemble o.l.v. Paul van Nevel met Gabrieli's 'Psalmi Davidici qui poenitentiales nuncupantur', vanavond in Tilburg (Concertzaal), vrijdag in Alkmaar (Laurenskerk) en zondag om 11 uur in Amsterdam (Grote Zaal).

Het Noord Nederlands Orkest o.l.v. Jean-Yves Ossonce met Wagner, Dvorák (Vioolconcert door Janine Jansen) en Magnard, vrijdag in Groningen (De Oosterpoort) en zondag in Leeuwarden (De Harmonie).

Het Limburgs Symphonie Orkest met 'Vastelaovesconcerten', vanavond in Venray (De Beejekurf), vrijdag in Weert (Munttheater), zaterdag in Heerlen (Stadsschouwburg), dinsdag in Maastricht (Theater a/h Vrijthof) en woensdag in Venlo (De Maaspoort).

Het Nederlands Studenten Kamerkoor o.l.v. Hans Leenders met Kerstens, Poulenc, Ford en Manneke, vrijdag in Utrecht (Pieterskerk), zaterdag in Nijmegen (Paduakerk) en zondag om 14.30 uur in Maastricht (Centre Céramique).

Isabelle van Keulen (viool), Frances-Marie Uitti (cello), Godelieve Schrama (harp), Arno Bornkamp (saxofoon), Claron McFadden (sopraan) en Harry Sparnaay (basklarinet) met o.a. Andriesen, Berio en Jeths, zaterdag in Eindhoven (Muziekcentrum) en zondag om 19.30 uur in Den Haag (Philipszaal).

Amsterdam

Vocaal Festival: Barbara Bonney (sopraan), Thomas Hampson (bariton) en Wolfram Rieger (piano) met o.a. Schumann en Mendelssohn, vrijdag in de Grote Zaal; Robert Holl (bas-bariton) en Rudolf Jansen (piano) met liederen van Pfitzner en Wolf, vrijdag in de Kleine Zaal; Barbara Bonney (sopraan) en Tan Crone (piano), zaterdag om 14.15 uur in de Kleine Zaal; Rotterdams Philharmonisch Orkest o.l.v. Bobby McFerrin (vocals) met Rossini, Mozart en Rimsky-Korsakov, zondag om 14.15 uur in de Grote Zaal; Barbara Bonney (sopraan) en Malcolm Martineau (piano) met Mozart, Schubert, Schumann, Mendelssohn, Mahler en Strauss, zondag in de Kleine Zaal; Christopher Maltman (bariton) en Malcolm Martineau (piano) met Mahler, Schubert, Gruney, Wolf, Schumann, Butterworth, Jairlie Dix, Moesorgski en Poulenc, zondag om 18 uur in de Kleine Zaal; het Brabants Orkest en leden van het Brabant Koor o.l.v. Julian Reynolds m.m.v. Noëmi Nadelmann en Christiane Oelze (sopraan), Hans Peter Blochwitz e.a. met Léhars 'Die Lustige Witwe', zondag in de Grote Zaal.

Het Radio Kamerorkest o.l.v. Peter Eötvös m.m.v. Pierre-Laurent Aimard (piano) en Marie Luise Neunecker (hoorn) met Messiaens 'Des canyons aux étoiles', zaterdag om 15 uur in de Grote Zaal.

Het Nederlands Philharmonisch Orkest o.l.v. Hartmut Haenchen met Respighi, Bach (Orgelconcert door Leo van Doeselaar), Bach/Mahler en Bach/Stokovsky, vanavond in Utrecht (Vredenburg) en zaterdag en dinsdag in Amsterdam (Grote Zaal).

Het Schönberg Ensemble met Takemitsu, Scelsi en Feldman, zaterdag in de Kleine Zaal.

Matthias Goerne (bariton) en Graham Johnson (piano) met liederen van Schubert, dinsdag in de Kleine Zaal.

Arnhem

Het Orkest van het Oosten o.l.v. Jaap van Zweden m.m.v. Ernest Rombout (hobo) met Bach, Hummel, zaterdag in Musis Sacrum.

Den Bosch

Maarten Koningsberger (bariton) en Roger Braun (piano) met Mahler, Strauss en Diepenbrock, vrijdag in het Muziekcentrum.

Den Haag

Pianorecital door Else Krijgsman, zondag (11.30 uur) in Diligentia.

The Amsterdam Baroque Orchestra & Choir o.l.v. Ton Koopman m.m.v. Lisa Larsson en Sibylla Rubens (sopraan), Anette Markert (alt), Christoph Prégardien (tenor) en Klaus Mertens (bas) met Bach-cantates, zondag in de Philipszaal.

Eindhoven

Altenberg trio met pianotrio's van Mozart, Juon en Mendelssohn, vanavond in het Muziekcentrum.

Enschede

Ensemble BWV met Bach-cantates, zondag (12 uur) in Muziekcentrum.

Nijmegen

Strijkkwintet van Het Gelders Orkest met Boccherini en Rossini, zondag (12 uur) in De Vereeniging.

Rotterdam

Het Rotterdams Philharmonisch Orkest o.l.v. Carlo Rizzi met Weber, Mozart (Pianoconcert door Till Felner) en Beethoven, vanavond en vrijdag in De Doelen.

Violist Ilya Grubert met Bach, Ysaée, Prokofjev en Paganini, vanavond in De Doelen.

Rotterdams Philharmonisch Orkest onder leiding van Bobby McFerrin (vocals) met Rossini, Mozart en Rimski-Korsakov en Ravel, zaterdag in De Doelen.

Marietta Petkova (piano) met Chopin en Rachmaninov, zondag om 11 uur in De Doelen.

Trio Fontenay met pianotrio's van Mozart, Ravel en Dvorák, zondag om 14.30 uur in De Doelen.

Pianist Piet Veenstra met een Beethoven-programma, dinsdag in De Doelen.

Utrecht

Het Radio Filharmonisch Orkest en Groot Omroepkoor o.l.v. Claus Peter Flor, m.m.v. Amanda Roocroft (sopraan), Valérie Guillorit (sopraan), Stephen Chaundy (tenor) en Detlef Roth (bas) met Dvorák en Mendelssohn, vrijdag en zaterdag in Vredenburg.

Het Radio Symfonie Orkest o.l.v. Vernon Handley m.m.v. Ronald Brautigam (piano) met Vaughan Williams, Mackenzie ('Scottish Concerto') en Elgar, zondag om 14.15 uur in Vredenburg.

The Boston Camerata met 'Le Roman de Fauvel', zondag om 14.30 uur in Vredenburg.

St. Petersburg Kwartet met strijkkwartetten van Tsjaikovski, Sjostakovitsj en Glazoenov, maandag in Vredenburg.

Robert Holl (bariton) en Rudolf Jansen (piano) met Schuberts 'Schöne Müllerin', dinsdag in Vredenburg.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden