KLASSIEK

Tournee..

Combattimento Consort Amsterdam o.l.v. Jan Willem de Vriend met Endler, Sammartini, Rebel, Vivaldi, Scarlatti, Fux en Telemann vrijdag in Arnhem (Musis Sacrum), zaterdag in Hoofddorp (De Meerse) en zondag om 14.15 uur in Amsterdam (Kleine Zaal).

Pianist Aldo Ciccolini met Ravel en Debussy, vanavond in Enschede (Muziekcentrum) en zaterdag in Leeuwarden (De Harmonie).

Concerto d'Amsterdam en Bachkoor Holland o.l.v. Daniel Reuss met Haydns 'Die Schöpfung', vrijdag in Amsterdam (Nieuwe Kerk) en zondag (14.30 uur) in Tilburg (Concertzaal).

Monika Frimmer (sopraan), Peter Kooij (bas) en Barokorkest van de Nederlandse Cantorij o.l.v. Maarten Kooij met Bachs 'Kaffeekantate' en 'Bauernkantate', zaterdag (15.30 uur) in Apeldoorn (Mariakerk), zondag (15.30 uur) in Utrecht (Gertrudiskerk).

Een pianorecital door Marietta Petkova vanavond in Nijverdal (Spoortheater), zondag (12 uur) in Hellevoetsluis (Gemeentehuis), dinsdag in Amersfoort (Aegtenkapel).

Pauline Oostenrijk (hobo) en Ivo Janssen (piano) met Mozart, Van Dijk ('Caprici', première), Bartók, Bacewicz en Eben, vanavond in Tilburg en vrijdag in Amsterdam (Kleine Zaal).

Het Concertgebouworkest o.l.v. Leonard Slatkin met Stravinsky, Sibelius en Elgar (Vioolconcert door Kyoko Takezawa), vrijdag in Amsterdam (Concertgebouw) en maandag in Utrecht (Vredenburg).

Amsterdam

Radio Symfonie Orkest en Groot Omroepkoor o.l.v. Simon Halsey m.m.v. Iride Martinez (sopraan) en Marcel Boone (bariton) met Yun (o.a. Epilog, première), Stravinsky en Fauré, zaterdag om 15 uur in de Grote Zaal.

Nederlands Kamerkorkest o.l.v. Christian Zacharias (piano) met Ordóñez, Mozart, Bach en Vanhal, zaterdag om 11 uur en dinsdagavond in de Grote Zaal.

Radio Filharmonisch Orkest o.l.v. Mark Wigglesworth met Sjostakovitsj' Symfonie 'Leningrad', zondag om 11 uur in de Grote Zaal.

Staatsorchester Frankfurt a/d Oder o.l.v. Arie van Beek met Brahms, Rachmaninov (Pianoconcert door Enrica Ciccarelli) en Schumann, maandag in de Grote Zaal.

François Le Roux (bariton) en Jeff Cohen (piano) met liederen van Gounod, Saint-Saëns en Duparc en met Fauré, Debussy, Poulenc en Ravel, dinsdag in de Kleine Zaal.

Nieuw Sinfonietta Amsterdam o.l.v. Lev Markiz m.m.v. Natalia Gutman (cello) met Schumann en Sjostakovitsj, woensdag in de Kleine Zaal.

Orkest de Volharding m.m.v. Koor Nieuwe Muziek Volkoren met premières van Laman, Altena, Bollen, Douw en met L. Andriessen en Kerstens, dinsdag in de Rode Hoed.

Utrecht String Quartet met Bosman, Britten, Martin en Mendelssohn, zondag om 11.30 uur in Centrum Ganzenhoef (Geldershoofd 80).

Arnhem

Quator Mosaïques met strijkkwartetten van Haydn, Mozart en Beethoven, dinsdag in Musis Sacrum.

Assen

Frances-Marie Uitti (cello) en Gerard Bouwhuis (piano) met De Falla, Skriabin, Messiaen, Uitti en Brahms, zondag om 12 uur in het Drents Museum.

Den Bosch

Vanavond in het Muziekcentrum het Párkányi Kwartet; zondag het Hadewych Trio met strijktrio's van Krása, Klein en Haba.

Den Haag

Vrijdag om 14.15 uur in het Conservatorium een lezing over Stravinsky door Richard Taruskun (Universiteit van Californië). Co-referenten zijn componisten Elmer Schönberger en André Douw. Discussie o.l.v. musicoloog Paul van Emmerik. Pianist Bert Mooiman speelt Stravinsky's 'Trois Mouvements de Pétrouchka'.

Schönberg Kwartet met Debussy, Hindemith en Bartók, zondag om 14.15 uur in de Nieuwe Kerk.

Eindhoven

Nederlands Blazers Ensemble met 'Raam op het Zuiden', een muzikale levensloop van componist en jazzmusicus Theo Loevendie, woensdag in het Muziekcentrum.

Haarlem

Noordhollands Philharmonisch Orkest o.l.v. Max Pommer met Concerten voor twee piano's en orkest van Bach en Mendelssohn door Jeroen en Maarten van Veen en met Reger, vrijdag in het Concertgebouw.

Staatsorkest Frankfurt a/d Oder o.l.v. Nikos Athinäos met Brahms, Rachmaninov (Pianoconcert door Enrica Ciccarelli) en Schumann, zondag om 11 uur in het Concertgebouw.

Zondag om 19 uur in het Concertgebouw de finale van het Prinses Christina Concours.

Cellist Pieter Wispelwey met Bach, dinsdag in het Concertgebouw.

Leeuwarden

Het Noord Nederlands Orkest o.l.v. Alexander Liebreich en Noord Nederlands Concertkoor met Brahms en Prokofjev, zaterdag om 15 uur in De Harmonie.

Maastricht

Limburgs Symfonie Orkest o.l.v. Julian Clayton m.m.v. Marijn Simons (viool) met Bach, Stravinsky en Moesorgski, vrijdag in Theater a/h Vrijthof.

Rotterdam

Maarten Koningsberger (bariton) en Reinild Mees (piano), vanavond in De Doelen.

Radio Filharmonisch Orkest o.l.v. Marc Wigglesworth met Britten en Sjostakovitsj, vrijdag in De Doelen.

Rotterdams Philharmonisch Orkest o.l.v. Hans Vonk m.m.v. Elisabeth von Magnus (mezzosopraan), Henk Vonk (tenor) en Maarten Koningsberger (bariton) met Chopin en Stravinsky, zaterdag in De Doelen.

Nieuw Sinfonietta Amsterdam o.l.v. Lev Markiz met Prokofjev, Haydn (Celloconcert door Kristine Blaumane) en Sjostakovitsj, zondag om 14.30 uur in De Doelen.

Concerto Köln m.m.v. Werner Ehrhardt en Andrea Keller (barokviool) en Martin Sandhoff (traverso) met Locatelli, Durante en Vivaldi, woensdag in De Doelen.

Tilburg

Het Brabants Orkest o.l.v. Heinz Wallberg m.m.v. Anna Kravtsjenko (piano) en Peter Masseurs (trompet) met Haydn, Sjostakovitsj en Tsjaikovski, vrijdag in de Concertzaal.

Utrecht

Kamerorkest Koninklijk Conservatorium o.l.v. Quinten Clare m.m.v. David Watkin-Holmes (tenor) en Jasper de Waal (hoorn) met Mendelssohn, Britten (Serenade voor tenor, hoorn en orkest) en Berlioz, vanavond in Vredenburg.

Radio Kamerorkest o.l.v. Frans Brüggen met Beethoven (Vioolconcert door Antje Weithaas) en Mendelssohn, vrijdag in Vredenburg.

Ebony Band o.l.v. Werner Herbers m.m.v. Juan Carlos Tajes (zang/declamatie) met werk van Revueltas, zondag om 11 uur in Vredenburg.

All Ireland Festival in Vredenburg: pianiste Joanna MacGregor met O'Connell, Ingoldsby, Barry, Buckley en Gardner, zondag om 14.15 uur.

Alban Berg Kwartet met strijkkwartetten van Beethoven en Bartók, dinsdag in Vredenburg.

Het Concertgebouworkest o.l.v. Leonard Slatkin met Schuller, Martinu en Moesorgski, woensdag in Vredenburg.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden