KLASSIEK

Tournee..

Het Gelders Orkest o.l.v. Martin Sieghart met Schönberg en Brahms (Pianoconcert door Stefan Vladar), vanavond in Nijmegen (De Vereeniging), vrijdag in Arnhem (Musis Sacrum) en zondag om 14.15 uur in Eindhoven (Muziekcentrum).

Het Brabants Orkest o.l.v. János Fürst met Mozart (Pianoconcert door Bart van de Roer) en Beethoven, vanavond in Eindhoven (Muziekcentrum) en zondag om 14.15 uur in Den Bosch (Theater a/d Parade).

Symfonieorkest Utrechts Conservatorium o.l.v. Alexander Liebreich met Mendelssohn, Hartmann, De Falla en Dukas, zondag om 14.15 uur in Nijmegen (De Vereeniging) en dinsdagavond in Utrecht (Vredenburg).

Het Reizend Muziek Gezelschap met Mozart, Franck en Schubert, vanavond in Utrecht (Vredenburg) en vrijdag in Amsterdam (Kleine Zaal).

Slowaaks Kamer Orkest en Koor o.l.v. Matthias Maurer (altviool), m.m.v. Barbara Gorzynska (viool) met Mozarts 'Requiem', vanavond in Den Haag (Phlipszaal), zondag in Nijmegen (De Vereeniging) en dinsdag in Amsterdam (Grote Zaal).

Ensemble Die Gassenhauer met trio's van Beethoven, Ries en Bach, vanavond in Utrecht (Catharijneconvent) en zaterdag in Zeist (Broederkerk) en zondag om 11 uur in Rotterdam (De Doelen).

Koor Evocantes met koorwerken van Joop Voorn, zaterdagavond in Den Bosch (NH Kerk) en zondag om 16 uur in Utrecht (Nicolaikerk).

St. Petersburg Kamerkoor o.l.v. Nikolai Korniev m.m.v. Dmitry Hvorostovsky met Tsjaikovski, Tolstyakov, Burgamin, Khristov, Nikolaev-Strumsky, Arkhangelsky en Tsjesnokov, zondag in Amsterdam (Concertgebouw), dinsdag in Rotterdam (De Doelen) en woensdag in Utrecht (Vredenburg).

Capella Figuralis o.l.v. Jos van Veldhoven met Weckmann, Schein, Schütz en Monteverdi, vanavond in Kampen (Bovenkerk) en vrijdag in Tilburg (Concertzaal).

Amsterdam

Het Concertgebouworkest o.l.v. Bernard Haitink met Pijper, Debussy en Stravinsky, vanavond en vrijdag in de Grote Zaal.

Octuor à vents Paris-Bastille met Mozart, Bozza en Beethoven, vanavond in de Kleine Zaal.

Udo Reinemann en Willem Brons (piano) met Schuberts 'Die schöne Müllerin', zaterdag om 14.15 uur én 20.15 uur en zondagavond in de Kleine Zaal.

Escher Trio met pianotrio's van Sjostakovitsj en Beethoven, zondag om 11 uur in de Kleine Zaal.

Leden van het Concertgebouworkest met Beethoven, Ries (Sextet in Bes), Hummel en Spohr (Sextet in C), zondag om 14.15 uur in de Kleine Zaal.

Amsterdamse Bachsolisten o.l.v. Henk Rubingh (viool) met Telemann, Vivaldi (Celloconcert door Quirine Viersen), Bach en Haydn, maandag in de Kleine Zaal.

Fortepianisten Alexander Warenberg en Arthur Schoonderwoerd met een Schubert-programma, zaterdag in de Engelse Kerk.

Studenten van de compositieafdeling Hogeschool voor de Kunsten Utrecht met live-elektronica, maandag in de IJsbreker.

Basklarinettist Harry Sparnaay met Goethals, Yuasa, Brophy, Weddington, Fujikura en De Man, zaterdag om 15 uur in het Stedelijk Museum.

Breda

Rietkwintet Calefax met Gesualdo, Germanus ('Le tournedisque antique', première), Rameau en Van Keulen ('Gearbox', première), vrijdag in de Nieuwe Veste.

Delft

Klavecimbelrecital door Gustav Leonhardt, zondag om 15.30 uur in de Oud Katholieke Kerk aan het Begijnhof.

Den Haag

Symfonie-orkest van het Koninklijk Conservatorium o.l.v. Ed Spanjaard met Penderecki en Stravinsky, woensdag in het Conservatorium.

Eindhoven

Stephie Büttrich en Ayelet Harpaz (stem) en Marion von Tilzer (piano) met werk van Yannis Kyriakides, o.a. de elektronische cantate 'Spi - a conspiracy cantata', woensdag in Plaza Futura.

Gouda

Paolo Giacometti (piano) en Valerie Guillorit (sopraan) met Debussy, Turina en Poulenc, vrijdag in de Oud-Katholieke Kerk (Hoge Gouwe).

Groningen

Vrijdag begint in De Oosterpoort 'De Russische Week', die duurt t/m 1 december. Vrijdag het Moskou Pianotrio met Rachmaninov en Sjostakovitsj; zondag om 15 uur Belcanto Strings & Lisa Smirnova met Glinka, Tsjaikovski, Prokofjev en Taneëv; dinsdag begeleidt pianiste Maud Nelissen de klassieke Russische film 'De Mantel' van Kozintsev & Trauberg uit 1926; woensdag pianist Alexei Lubimov met Glinka, Skrjabin, Sjostakovitsj en Prokofjev.

Heemstede

Dmitry Ferschtman (cello) en Mila Baslawskaja (piano) met Schubert, Schumann, Pärt en Sjostakovitsj, woensdag in Het Oude Slot.

Leeuwarden

Noord Nederlands Orkest o.l.v. Jerzy Maksymiuk met Andriessen, Kodály, Liszt ('Totentanz voor piano en orkest' door Igor Roma), vrijdag in De Harmonie.

Vera Beths (viool), Anner Bijlsma (cello) en Stanley Hoogland (piano), dinsdag in De Harmonie.

Maastricht

Josefine van Son (harp), Jacques Brassé (fluit) en Pierre Colen (altviool) met Velones, Andriessen (Hendrik, Louis en Jurriaan), Ravel, D'Indy en Jolivet, zondag om 11.30 uur in Theater a/h Vrijthof.

Nieuwkoop

Combattimento Consort Amsterdam o.l.v. Jan Willem de Vriend met Schmelzer, Zelenka, Mozart, Marini, Haydn en Boccherini, zaterdag in de Hervormde Kerk.

Rotterdam

Marinierskapel der Koninklijke Marine met o.a. Sjostakovitsj (Pianoconcert door Igor Urjash), vanavond in De Doelen.

Spiegel Strijkkwartet met Hendrickx ('OM', première), Fedele (Strijkkwartet, première), Webern en Bartók, vanavond in De Doelen.

Radio Kamerorkest o.l.v. Kenneth Montgomery m.m.v. Jed Wentz (traverso) en Eleonore Pameijer (fluit) met Bach, Stravinsky en nieuw werk van Lann, zondag in De Doelen.

Frank de Groot (viool), Tomoko Mukaiyama (piano), Rebecca Smit (cello) en Richard Jansen (slagwerk), met MacMillan, Sculthorpe, Cowell, Rzewski en Rihm, maandag in De Doelen.

Utrecht

The Amsterdam Baroque Orchestra and Choir o.l.v. Ton Koopman m.m.v. Deborah York (sopraan), Claudia Schubert (alt), Paul Agnew (tenor) en Klaus Mertens (bas) met Bach, zaterdag in Vredenburg.

Asko Ensemble en Schönberg Ensemble o.l.v. Reinbert de Leeuw m.m.v. David Geringas (cello), Irvine Arditti (viool) en Barbara Hannigan (sopraan) met Ligeti, zondag in Vredenburg.

Orchestre des Champs-Elysées, La Chapelle Royale en Collegium Vocale Gent o.l.v. Philippe Herreweghe m.m.v. Anna Korondi (sopraan) en Stephan Genz (bariton) met Brahms' 'Ein deutsches Requiem', maandag in Vredenburg.

Graciela Araya (mezzosopraan) en Thomas Dewey (piano) met Scarlatti, Respighi, Händel en De Falla, dinsdag in Vredenburg.

Ensemble Amarilis met o.a. Pandolfi, Scarlatti, Corelli en Steffani, woensdag in Vredenburg.

Gregoriaans Koor Utrecht o.l.v. Anthony Zielhorst, vrijdag in de Pieterskerk.

Amstel Saxofoonkwartet met Reger, Franck, Tüür en Bryars, zaterdag in de Nicolaïkerk.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden