KLASSIEK

In het Wijngrachttheater in Kerkrade gaat het Orlando Festival voor kamermuziek zondagavond van start met een concert door het Orlando Kwartet, de altvioliste Kim Kashkashian en het pianistenduo György en Márta Kurtág....

Het Radio Kamerorkest olv Frans Brüggen met Haydn en Mozart, vanavond in de Grote Zaal in Amsterdam. Solist: Barbara Hendricks.

Het Radio Kamerorkest olv Frans Brüggen met Mozarts

Pianoconcert in c (door Alexei Lubimov), Haydns Symfonie nr 26 in d en Symfonie nr 84 in Es, zaterdag in de Grote Zaal in Amsterdam.

Zondag in de Grote Zaal in Amsterdam het Radio Kamerorkest olv Frans Brüggen met Haydns Symfonie nr 85 in Bes en Symfonie nr 87 in A, en Mozarts Klarinetconcert in A (door Sabine Meyer).

Het Schleswig-Holstein Musik Festival Orchester olv Herbert Blomstedt zondag in De Doelen in Rotterdam met Hindemiths Mathis der Maler en Bruckners Symfonie nr 7 in E, maandag in de Grote Zaal in Amsterdam met Wagners Die Meistersinger von Nürnberg, Hindemiths Symfonie 'Mathis der Maler' en Sibelius' Zevende symfonie.

Het San Francisco Symphony Youth Orchestra olv Alasdair Neale met pianist Tzimon Bartó dinsdag in de Grote Zaal in Amsterdam, woensdag in De Doelen, Rotterdam. Programma: Rachmaninov, Tsjaikovski en

Bartók.

Het European Community Chamber Orchestra olv Eivind Aadland met nieuw werk van Nyman, Mozarts Vierde hoornconcert in Es (door Barry Tuckwell), Schnittkes Moz-Art à la Haydn, Haydns Symfonie nr 55, woensdag in de Grote Zaal in Amsterdam.

Het Koor en Orkest van de Nederlandse Bach Vereniging olv Jos van Veldhoven met Purcells My heart is inditing en Händels The ways of Zion do mourn (Concerto grosso in F), donderdag in de Grote Zaal in Amsterdam.

Zondag in de Kleine Zaal in Amsterdam de violist Tobias Ringborg en de pianist Dido Keuning. Programma: Aulin, Webern en Beethoven.

Pianorecital door Sheila Arnold (Mozart, Brahms en Chopin) en Lucille Chung (Schumann, Liszt en Mendelssohn), vanavond in de Kleine Zaal in Amsterdam.

In de Kleine Zaal in Amsterdam dinsdag violist Siyeon Ryu en pianist Maria Kulakowska. Programma: Tartini, Mozart, Bartók, Dvorák en Brahms.

Het Symphonie Orkest van Maastricht en het Städtisches Orchester Aachen olv Yukio Kitahara met Janaceks Sinfonietta en Bruckners Symfonie nr 7 in E, zaterdag in Maastricht (Theater a/h Vrijthof). Vanavond ook in Tongeren (De Velinx), op 12 en 13 juli in Aken (Eurogress).

Kweekvijver voor operatalent, het Internationaal Opera Centrum brengt deze zomer met haar Studio-Ensemble Puccini's La Bohème in een nieuwe enscenering, vanavond in De Meervaart in Amsterdam, op 9, 11 en 16 juli in De Rode Hoed in Amsterdam, op 14 juli in het Openluchttheater in Valkenburg.

De Franse organiste Michelle Leclerc speelt zaterdag Liszt, Barié en Bossi in de Oude Kerk in Amsterdam.

Organist Berry van Berkum met Bach en het Schola Cantorum Karoulus Magnus met gregoriaanse gezangen, dinsdag in de Stevenskerk in Nijmegen.

In de St. Bavokerk in Haarlem dinsdag een orgelconcert door Anton Pauw, donderdag door Duitse organiste Irmtraud Krüger.

Armin Schoof speelt woensdag Buxtehude, Böhn en Bach op het orgel van de Martinikerk in Groningen.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden