KLASSIEK

Tournee..

Nieuw Sinfonietta o.l.v. Gérard Korsten m.m.v. Rainer Kussmaul (viool) met Haydn, Hartmann, Penderecki en Stravinsky, zaterdag in Enschede (Muziekcentrum), zondag in Maastricht (Theater a/h Vrijthof), maandag in Amsterdam (Grote Zaal).

Limburgs Symphonie Orkest o.l.v. Roy Goodman met Saint-Saëns (Pianoconcert door Aldo Ciccolini) en Chausson, vrijdag in Heerlen (Stadsschouwburg) en zaterdag in Maastricht (Theater a/h Vrijthof).

Het Gelders Orkest o.l.v. Bernard Klee met Webern, Mozart (Pianoconcert door Ronald Brautigam) en Zemlinsky, vanavond in Doetinchem (Amphion), vrijdag in Enschede (Muziekcentrum), zaterdag in Arnhem (Musis Sacrum) en zondag om 14.15 uur in Nijmegen (De Vereeniging).

Nederlands Kamerkoor o.l.v. Tõnu Kaljuste met Bach, Penderecki en Pärt, vrijdag in Alkmaar (Laurenskerk), zondag in Breda (Antoniuskerk), dinsdag in Zwolle (Broerenkerk) en woensdag in Nijmegen (De Vereeniging).

Het Radio Symfonie Orkest o.l.v. Salvador Mas Conde m.m.v. Enrique Perez de Guzman (piano) met Ravel, De Falla, Debussy, vrijdag in Utrecht (Vredenburg) en zondag om 11 uur in Amsterdam (Grote Zaal).

Amsterdam

Amsterdams Bach Consort o.l.v. Niek Idelenburg met Bachs 'Johannes Passion', zaterdag in de Engelse Kerk.

Het Concertgebouworkest o.l.v. Michael Tilson Thomas met Stravinsky's 'Le sacre du printemps', vanavond vrijdag en zaterdag in de Grote Zaal.

Pianist Polo de Haas met Scarlatti, Bach, Beethoven, Ravel en Moesorgski, vanavond in de Kleine Zaal.

Abbie de Quant (fluit) en Elisabeth van Malde (piano) met Feld, Ravel, Mower, Ansink, Casella en Liebermann, vrijdag in de Kleine Zaal.

Radio Kamerorkest en Collegium Vocale Gent o.l.v. Philippe Herrewe ghe m.m.v. Vasiljka Jezovsek (sopraan), Sarah Connolly (mezzosopraan), James Taylor (tenor) en David Wilson Johnson (bas) met Bach en Weill, zaterdag om 15 uur in de Grote Zaal.

Het Brentano Kwartet met Beethoven, Schönberg en Tan Dun, zaterdag in de Kleine Zaal.

Ivo Janssen met deel 1 van Bachs 'Das Wohltemperierte Klavier', zondag om 14.15 uur in de Kleine Zaal.

Het Sharon Quartet en Martin van Amerongen (verteller) brengen de geschiedenis van het strijkkwartet, zondag in de Kleine Zaal.

Trio Kalichstein/Laredo/Robinson met pianotrio's van Beethoven, Sjostakovitsj en Brahms, maandag en woensdag in de Kleine Zaal.

Holland Boys Choir, solisten en Baroque Orchestra o.l.v. Pieter Jan Leusink met Bachs 'Matthäus-Passion', woensdag om 19.30 uur in de Grote Zaal.

Serafino Trio met Beethoven en Brahms, woensdag in Cristofori.

Esther Apituley (altviool) m.m.v. Peter Brunt (viool) met Horsthuis, Loevendie, Schnittke, Stravinsky en Martinu, vanavond in de Amstelkerk.

Breda

Pianorecital door Bernd Brackman, vrijdag in De Nieuwe Veste.

Den Bosch

Quator Danel met de zes Bartók-strijkkwartetten in het Muziekcentrum, zaterdag, zondagmiddag en -avond.

Eindhoven

Ingrid Kappelle (sopraan) en Miklos Schwalb (piano) met liederen van Sjaporin, Rachmaninov en Sjostakovitsj, dinsdag in het Muziekcentrum.

Gouda

Dmitri Ferschtman (cello) en Mila Baslawskaja (piano) met Beethoven, Prokofjev en Sjostakovitsj, zondag om 12 uur in de Schouwburg.

Haarlem

Maarten Koningsberger (bariton), Kelvin Grout (piano), Freda Jacobs (luit) en het Schönberg Kwartet met Dowland, Schubert, Britten, Barber en Diepenbrock, woensdag in het Concertgebouw.

Maastricht

René Berman (cello), Manja Smits (harp), Mini Deckers (accordeon) en Kees Wieringa (piano) met werken van Isang Yun, zaterdag in het Conservatorium.

Rotterdam

Het Rotterdams Philharmonisch Orkest o.l.v. Jurjen Hempel met Adams ('El dorado') en Boulez ('Notations'), vrijdag in De Doelen.

Auryn Quartett m.m.v. Cécile Licad met pianokwintetten van Schmidt en Brahms, vrijdag in De Doelen.

Wibi Soerjadi speelt Rachmaninov en Saint-Saëns, begeleid door het Symfonieorkest van Vlaanderen o.l.v. Ardjoena Soerjadi, zondag om 14.15 uur in De Doelen.

Concerto Rotterdam , Marien van Staalen (cello) en Margit Kern (accordeon) met passiemuziek van Goebaidoelina en Haydn, zaterdag in de Pelgrimvaderskerk.

Tilburg

Het Strijkkwartet en Het Improvisatietrio met werken van Keller, Katzer en Zapf, maandag in De Vonk.

Utrecht

Vocaal Ensemble Hortus Musicus met een passieconcert (Lassus, Demantius), vrijdag in de Pieterskerk.

Een geïmproviseerde Matthäus Passie voor kinderkoor, solisten, orgel (Jan Jansen), hoorn en trombone o.l.v. Remco de Graas, zaterdag om 15.30 uur in de Domkerk.

Het Radio Filharmonisch Orkest o.l.v. Alexander Lazarev met Prokofjev, Korngold (Vioolconcert door Mark Kaplan) en Stravinsky, zaterdag in Vredenburg.

Harmonieorkest St. Michael van Thorn o.l.v. Heinz Friesen m.m.v. Roeland Duijne (cello) met Respighi, Debussy, Casella, De Meij ('Casanova voor cello en symfonisch blaasorkest') en Prokofjev, zondag om 14.15 uur in Vredenburg.

Pianist Emanuel Ax met Haydn, Corigliano, Debussy en Schumann, maandag in Vredenburg.

Marcel Beekman (tenor) en Hans Adolfsen (piano) met liederen van Schubert, Fauré, Liszt, Badings en De Lacerda, maandag in Vredenburg.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden