KLASSIEK

Het Gelders Orkest o.l.v. Lawrence Renes m.m.v. Izabella Klosinska (sopraan), Dagmar Peckova (alt), Stuart Neill (tenor), Zelotes Edmund Toliver (bas) en Philharmonisch Koor Toonkunst Rotterdam met Verdi's 'Messa da Requiem', vanavond in Nijmegen (De Vereeniging), zaterdag in Rotterdam (De Doelen), zondag om 14.15 uur in Arnhem (Musis Sacrum) en dinsdag...

Tournee

Het Brabants Orkest o.l.v. Marc Soustrot m.m.v. Miranda van Kralingen (sopraan) en Dames Brabant Koor vanavond in Breda (Chassé Theater) en vrijdag in Eindhoven (Muziekcentrum).

De Amsterdamse Bach Solisten m.m.v. Leo van Doeselaar (fortepiano) met een Mozart-programma, zaterdag in Enschede (Grote Kerk) en zondag om 15 uur in Amsterdam (Waalse Kerk).

Het CD-Rom project 'Hold Still Keep Moving' van drie componisten (Walter Zimmermann, Luc Ferrari en Ivo van Emmerik) en drie digitale vormgevers, vrijdag in Middelburg (Kloveniersdoelen), zaterdag in Maastricht (Kumulus), en zondag in Nijmegen (O42).

Stichting Zing! met een dubbeltheaterconcert Kleine Cantate en Tragicomedie van Patricio Wang (libretto Michiel Bollinger), vanavond in Den Haag (Theater aan het Spui) en zaterdag in Utrecht (Huis a/d Werf).

Het Ives Ensemble met Jan van de Putte's 'Quelli che restano', vanavond in Den Bosch (Muziekcentrum) en zaterdag in Groningen (Grand Theatre).

Het Nederlands Philharmonisch Orkest o.l.v. Viktor Liberman met Sibelius (Vioolconcert door Anne Akiko Meyers) en Rachmaninov (Tweede symfonie), zaterdag en maandag in Amsterdam (Grote Zaal) en zondag in Utrecht (Vredenburg).

Het Radio Kamerorkest o.l.v. Frans Brüggen met Mozart (Pianoconcert door Mitsuko Uchida) en Vorisek (Symfonie in D), zondag om 11 uur in Amsterdam (Grote Zaal) en maandag in Rotterdam (De Doelen).

Ensemble Musica Classica met pianokwartetten van Mozart en een strijktrio van Boccherini donderdag in Utrecht (Vredenburg) en vrijdag in Breda (De Nieuwe Veste).

Het Radio Symfonie Orkest en het Groot Omroepkoor o.l.v. Eri Klas m.m.v. Christine Brewer (sopraan), Petra Lang (mezzosopraan), Ludovit Ludha (tenor), David Wilson-Johnson (bas) met Dvorák (Stabat mater), zaterdag in Utrecht (Vredenburg) en zondag in Amsterdam (Grote Zaal).

Amsterdam

In 'Images' worden sculpturen van Noam Ben-Jacob tot leven gebracht door Andrea Beugger (dans) en Eleonore Pameijer (fluit) met speciaal hiervoor gecomponeerde nieuwe werken. Zaterdag om 15 uur in het Stedelijk Museum.

Het Emerson Kwartet met strijkkwartetten van Beethoven, Sjostakovitsj, Barber en Beethoven, vanavond, zaterdag en zondag in de Kleine Zaal.

Berent Korfker (viool) en Kana Yamaguchi (piano) met Beethoven, Brahms en Fauré, vrijdag in de Kleine Zaal.

Het Schönberg Ensemble o.l.v. Reinbert de Leeuw m.m.v. Thomas Adès (piano) met Britten ('Sinfonietta'), Stravinsky ('Dumbarton Oaks'), Adès ('Concerto Conciso', première), Skrjabin ('Vers la flamme'), De Vries ('Eclips') en Adams ('Chamber Symphony'), zaterdag om 15 uur in de Grote Zaal.

Het Staats Symphonie Orkest van Kiev o.l.v. Tamás Gál met Elgar (Introductie en Allegro voor strijkers), Beethoven (Tweede pianoconcert door Derek Han) en Mozart (Symfonie nr. 40), zondag om 14.15 uur in de Grote Zaal.

Het Schönberg Kwartet m.m.v. Michael Grandage (stem) en Sepp Grotenhuis (piano) met Schönberg (Strijkkwartet, Kammersymphonie, Strijktrio en 'Ode to Napoleon Buonaparte voor declamator, piano en strijkkwartet'), zondag om 14.15 uur in de Kleine Zaal.

Orchestra Seria m.m.v. Emma Kirkby (sopraan), Derek Lee Ragin (countertenor) en Xenia Meijer (mezzosopraan) met aria's van Hasse, Graun, Händel, Pergolesi en Vinci, woensdag in de Grote Zaal.

Cello Octet Conjunto Ibérico o.l.v. Elias Arizcuren m.m.v. Teresa Berganza (mezzosopraan) met Nin ('Canciones populares'), Turina ('Poema en forma de canciones'), Nobre ('Desafio') en De Falla (o.a. 'Psyché' en 'Siete canciones populares espanoles'), woensdag in de Kleine Zaal.

Het Nederlands Kamerkoor o.l.v. Eric Ericson met een Poulenc-programma, vrijdag in de Beurs van Berlage.

Eleonore Pameijer (fluit) en Ernestine Stoop (harp) met Mozart, Bach, Spohr, Fauré, H. Andriessen, J. Andriessen, Ravel en Ibert, zondag om 15 uur in de Beurs van Berlage.

Het Dufy Kwartet met strijkkwartetten van Keuris en Rihm, vanavond in het Tropeninstituut.

Een lunchpauzeconcert door Heleen Hulst (viool) en Gerard Bouwhuis (piano) met Ives, Stravinsky en Antheil, woensdag in de IJsbreker.

Joke Kegel (sopraan), Frank Rudolf (tenor) en Jack Klawer (bas) met de concertante uitvoering van 'Chamaeleo' (première) van Cees Hiep (compositie) en Laurens Windig (regie en libretto). Zaterdag in de Engelse Kerk.

Een pianorecital door Richard Egarr, maandag om 13 uur in de Engelse Kerk.

Enrica Ciccarelli (piano) met Beethoven, Liszt en Chopin, zaterdag in de Keizersgrachtkerk.

Anne Grimm (sopraan) en Kelvin Grout (piano) met Goethe-liederen, vrijdag in het Goethe Institut.

Op de 'Dag voor de Nederlandse Fluitmuziek', zondag vanaf 10 uur in het Conservatorium een marathon-concert door dertig Nederlandse en buitenlandse fluitisten en fluitstudenten met werken van Nederlandse componisten. M.m.v. Abbie de Quant, Rien de Reede, Thies Roorda en Nine Sligter, e.v.a.

Den Haag

Penina Schupper (dans), Daniel Landau (voice action), Murray Campbell (viool), Wart Wamsteker (noise management) brengen het muziektheaterwerk Human Shields (première) van Isak Goldschneider en op tekst van Nir Nader, vrijdag en zaterdag in het Korzo Theater.

Leden van het Residentie Orkest en het Residentie Blazers Ensemble o.l.v. Ali Groen met kamermuziek, woensdag in de Nieuwe Kerk.

Den Bosch

Ikhoor Strijktrio met Beethoven, Schubert, Lachenmann en Willems, zondag in het Muziekcentrum.

Enschede

Een pianorecital door Nadejda Vlaeva, vanavond in het Muziekcentrum.

Haarlem

Jed Wentz (traverso) en leden van Musica ad Rhenum met het programma 'J.J. Quantz en het verschil tussen As en Gis' en werken van Quantz, Bach en Telemann, zondag in het Teylers Museum.

Ensemble Wendingen met Stravinsky ('L'Histoire du Soldat' m.m.v. Sandro Aiello, verteller), Piazzolla ('Le grand Tango' m.m.v. dansers Martine Berghuijs en Bennie Bartels) en Hindemith (Kwartet voor klarinet, viool, cello en piano), woensdag in het Concertgebouw.

Maastricht

Tyne van Brederode (piano), Jos Kamp (cello) en Leo van Tol (klarinet) met Brahms (Sonate en Klarinettrio) en Xenakis ('Charisma'), zondag om 11.30 uur in Theater aan het Vrijthof.

Oostzaan

Het Giotto Ensemble met Mozart, Martinu en Brahms, zaterdag in de Ned. Hervormde Kerk.

Rotterdam

Het Rotterdams Philharmonisch Orkest o.l.v. Christopher Seaman met Mendelssohn (Ouverture 'Die schöne Melusine' en Vioolconcert door Janine Jansen) en Elgar (Symfonie nr. 1) donderdag- en vrijdagavond en zondag om 14.15 uur in De Doelen.

Trio Sander Sittig met het Dvorák (Pianotrio), zondag om 11 uur in De Doelen.

Christiane Oelze (sopraan) m.m.v. Rudolf Jansen (piano) met liederen van Debussy, Granados, Wolf, Mompou en Turina, woensdag in De Doelen.

Utrecht

Basho Ensemble m.m.v. Janice Jackson (sopraan) en Marcel Beekman (tenor) met het programma 'Een seizoen in de Hel', muziek van Abazis, Bruinen, Woof en De Man. Het is gebaseerd op proza-gedichten van Rimbaud uit 1871. Dinsdag in het Akademietheater (Janskerkhof 17).

Zwolle

Trompeten Consort Friedemann Immer met Krieger, Telemann, Muffat en Bach, woensdag in Odeon.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden