KLASSIEK

Cheryl Studer is soliste bihet Concertgebouworkest olv Georg Solti met Wagner, Strauss en Mahler, vanavond in Amsterdam (Grote Zaal)...

Orkesten

Het Radio Filharmonisch Orkest olv Hans Vonk met Zimmermann, Weill (Vioolconcert door Christian Tetzlaff), Schubert, zaterdag in Amsterdam (Grote Zaal), maandag in Rotterdam (de Doelen).

Hans Vonk vervangt Harnoncourt bij het Concertgebouworkest, in een uitvoering van Brahms' Ein deutsches Requiem. Met medewerking van de vocalisten Christine Schäfer en Thomas Hampson. Op 8 en 10 november in Amsterdam (Grote Zaal).

Het Radio Kamerorkest olv Frans Brüggen met Boyce, Mozart (Pianoconcert nr 25 door Maria Kodama) en Beethoven, vanavond in Utrecht (Vredenburg).

Het Rotterdams Philharmonisch Orkest olv Ernst van Thiel met een 'showprogramma', zondag om 14.15 uur in Rotterdam (de Doelen).

Het Residentie Orkest en vocalisten olv Evgeni Svetlanov met Prokofjev, Sjostakovitsj, Vladigerov en Svetlanov, zaterdag en zondag in Den Haag (Philipszaal).

Nieuwe muziek

Het Nieuw Ensemble olv Ed Spanjaard met Verbey, Ketting, Heppener, en Loevendie, vanavond in Amsterdam (Kleine Zaal).

Het Nederlands Kamerorkest olv Philippe Entremont met Sjostakovitsj, Rautavaara, Hindemith en een première van Kox, vanavond en zaterdag in de Beurs van Berlage, Amsterdam.

De mezzosopraan Ingrid Kappelle zingt, begeleid door Sepp Grotenhuis aan de piano, solowerken van Berio, Van de Putte, Kurtág, Sauer, Ligeti en Killmayer, vanavond in Utrecht (Vredenburg).

De fluitiste Abbie de Quant en harpiste Manja Smits met Berio, Jeths, Donatoni, Holliger, Fontyn, maandag in Utrecht (Vredenburg).

In De IJsbreker in Amsterdam vanmiddag om 12.30 uur een lunchpauzeconcert door het Kodály Trio (Ravel, Janácek, Kodály); donderdag het Maarten Altena Ensemble met nieuw werk van Altena, Cameron, Lann en Tenney.

Oude muziek

Het ensemble Red Byrd met Landini, Da Firenze en Carmina Burana, donderdag in Slot Loevestein, 10 november in Leeuwarden (Fries Museum).

Het ensemble Schönbrunn met 'Verloren tussen Bach en Beethoven', zondag om 11.15 uur in Slochteren (Fraeylemaborg), woensdag in Zwolle (Odeon) en donderdag in Utrecht (Catharijneconvent).

Kamermuziek

Concertgebouworkest-leden en de pianisten Jan Wijn en Folke Nauta met Martinu, Janácek en Dvorák, zondag om 14.15 uur in Amsterdam (Kleine Zaal).

De gitarist Denis Azabagic met Bach, Rodrigo en Brouwer, zondag in Amsterdam (Kleine Zaal).

Het Bartok Kwartet met Honegger, Bartók en Weiner, dinsdag in Amsterdam (Kleine Zaal).

Het Juillard Quartet speelt Beethoven, Hindemith en Dvorák, woensdag en donderdag in de Kleine Zaal in Amsterdam.

Het Reizend Muziekgezelschap olv Christiaan Bor met Mendelssohn, Bruckner en Smetana, zaterdag in Muziekcentrum Eindhoven, zondag in Rotterdam (de Doelen) en donderdag in Utrecht (Vredenburg).

En verder

Het Nederlands Blazers Ensemble met Moesorgsky's Liederen en dans van de dood en Dvorák's Serenade, zondag om 11 uur in Amsterdam (Grote Zaal).

Een uitvoering van Coronation Anthems van Handel door het Stadsknapenkoor Elburg en het jongenskoor van de Bavo Cantorij olv Sir David Willcocks, zaterdag in de Kathedraal St. Bavo in Haarlem. Het is een onderdeel van het Jongenskoren Festival Haarlem.

Een Erik Satie-programma mmv de pianisten Polo de Haas en Margaret Krill, en Ton Lensink die gedichten en brieven van Satie leest, zaterdag in de Beurs van Berlage, Amsterdam.

Hetty Blok zingt liedjes van Annie M.G. Schmidt, begeleid door Bas Odijk op piano, zondag om 11.30 en 14.15 uur in de Beurs van Berlage, Amsterdam.

Het Requiem van Mozart en het Requiem van Salieri door het Haags Toonkunstkoor olv Oane Wierdsma, woensdag in Den Haag (Philipszaal).

Het Conservatorium Groningen neemt de afdeling lichte muziek in het Singelhuis in gebruik met een open dag op zaterdag en een Electronische week van 6 tot en met 11 november. Met workshops en demonstraties.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden