KLASSIEK

Het Orkest van de Achttiende Eeuw o.l.v. Frans Brüggen met Haydn (Symfonie nr 85), Mozart (Symfonia Concertante) en Schubert (Symfonie nr 1), zaterdag in Enschede (Muziekcentrum) en zondag in Amsterdam (Grote Zaal)....

Tournee

Het Reizend Muziekgezelschap o.l.v. Christiaan Bor met Weber, Brahms en Saint-Saëns, zaterdag in Eindhoven (Muziekcentrum), zondag in Rotterdam (de Doelen), dinsdag in Zwolle (Odeon), op 14 november in Utrecht (Vredenburg) en 15 november in Amsterdam (Odeon).

De Academy of St. Martin in the Fields o.l.v. Kenneth Sillito met Händel, Bach (Concert voor drie violen en orkest), Penderecki en Dvorák (Serenade), zondag in Leiden (Stadsgehoorzaal), woensdag in Eindhoven (Muziekcentrum).

Het ensemble Coll' Arte Musica o.l.v. Micha Hamel met Weill, Stravinsky ('Mavra') en een première van Ron Ford ('Orfeo fast forward'), zaterdag in Utrecht (Geertekerk).

Cappella Amsterdam o.l.v. Daniel Reuss met werk van Koolmees, Bach, Von Bingen, Des Prez en Stravinsky, zaterdag in Amsterdam (Waalse Kerk) en zondag in Almelo (Grote Kerk).

Het ensemble Brisk met werken van East, Byrd, Dowland, Locke en Purcell, zaterdag in Kasteel Amerongen en zondag om 11 uur in Slot Zuylen, Utrecht.

Wereldlijke cantates uit de barok door Isabelle Poulenard, Marianne Muller en Emer Buckley, zaterdag in Woerden (Lutherse Kerk), zondag in Amsterdam (Waalse Kerk).

De Nederlandse Cantorij o.l.v. Maarten Kooy met 'Musikalische Exequien' van Heinrich Schütz, zaterdag om 15.30 uur in Apeldoorn (Mariakerk), zondag om 15.30 uur in Utrecht (Gertrudiskerk).

Kamerkoor Utrechts Conservatorium o.l.v. Huub Kerstens met Janssen, Pousseur, Pärt, Franssens, zaterdag in Amsterdam (Posthoornkerk), zondag (Gebouw K & W).

Het Skampa Kwartet speelt Haydn, Martinu en Janácek, vanavond en zaterdag in Amsterdam (Kleine Zaal), vrijdag in Eindhoven (Muziekcentrum), maandag in Utrecht (Vredenburg).

Het Rotterdams Philharmonisch Orkest o.l.v. Tuomas Ollila met Tippett ('The rose lake'), Beethoven (Derde pianoconcert door Olli Mustonen) en Nielsen (Vijfde Symfonie), vanavond en vrijdag in Rotterdam (de Doelen), zaterdag om 15 uur in Amsterdam (Grote Zaal).

Young Uck Kim op viool en Emanuel Ax op piano met Brahms, Stravinsky en Beethoven, dinsdag in Eindhoven (Muziekcentrum) en op 14 november in Amsterdam (Kleine Zaal).

Amsterdam

Het Concertgebouworkest o.l.v. Kurt Sanderling met Haydn en Bruckner (Symfonie nr 3), vanavond en vrijdag in de Grote Zaal.

Het Radio Filharmonisch Orkest o.l.v. Yan Pascal Tortelier met Chausson ('Soir de fête'), Saint-Saëns (Vijfde pianoconcert door Pascal Rogé) en Dukas (Symfonie), zaterdag in de Grote Zaal.

Kenneth Montgomery leidt het Groot Omroepkoor in een uitvoering van de Vespers van Rachmaninov, zondag om 11 uur in de Grote Zaal.

Het Nederlands Philharmonisch Orkest o.l.v. Harmut Haenchen met Strauss en Schumann (Derde symfonie), zondag om 14.15 uur in de Grote Zaal.

Zondag om 14.15 uur in de Kleine Zaal het Reinaert Ensemble, Saxofoonkwartet L'Imprévu en pianist Eri Hayase met Debussy, Prokofjev, Glazoenov, Iturralde.

De hoboïst Bart Schneemann en pianist Ronald Brautigam brengen Schumann, Spohr en Schubert, woensdag in de Kleine Zaal.

Het Fluitkwartet Tegenwind met werken van Meriläinen, Kaipainen en Grosfeld, zaterdag om 15 uur in het Stedelijk Museum.

Het Nederlands Kamerorkest o.l.v. Philippe Entremont met Pijper en Van Gilse, m.m.v. Lieuwe Visser, op 8 en 9 november in Beurs van Berlage.

Zondag om 14.15 uur in de Beurs van Berlage liederen van Lilien, Smit en Weill en vioolsonates van Lilien en Antheill door de mezzo-sopraan Caren van Oyen, violist Marleen Asber en pianist Frans van Ruth.

Vandaag tot en met zondag in De IJsbreker een muziekweek van De Suite: Taal als instrument, met jonge vocalisten en instrumentalisten.

In de Uilenburgersjoel (Nieuwe Uilenburgerstraat 91) maandag een concert t.g.v. de veertigste verjaardag van Jeff Hamburger m.m.v. Marjanne Kweksilber (sopraan), Angel Gimeno (viool) en Doris Hochscheid (cello).

Zondag in de Amstelkerk om 16 uur het Fodor Kwintet en de pianiste Tan Crone met Reicha, De Vries, Ligeti en Mozart.

Arnhem

De Arnhemse Vereniging voor Kamermuziek viert haar 50-jarig bestaan met twaalf premières voor kamermuziek, deels geschreven door componisten van 10 tot 18 jaar. Zondag om 14.30 uur in Musis Sacrum.

Bergen op Zoom

Vrijdag in de Stadsschouwburg De Maagd The London Schubert Players met Parry, Mozart, Donizetti, Schubert en Vivaldi.

Den Haag

Het Residentie Orkest o.l.v. Jurjen Hempel met Britten ('Four Sea Interludes' uit 'Peter Grimes') en Martin (Concert voor zeven blazers, strijkers en pauken), vrijdag, zaterdag en zondag (14.15 uur) in de dr Anton Philipszaal.

Deventer

Vandaag begint het festival Het Accordeon, dat duurt tot en met 10 november met concerten door onder meer Le Double, Marlous Lazal, Ando Drom, Mazzeltov, Trio Bodewitz en Hoventoon. Informatie: tel. 0570-611387.

Eindhoven

Liederen van Huygens, Wolf, Duparc en Poulenc door de sopraan Miranda van Kralingen, begeleid door de pianiste Tan Crone, vanavond in het Muziekcentrum.

Zondag om 12 uur in het Muziekcentrum het SoLaRe Strijktrio met werk van Schubert en Beethoven.

De Akademie für Alte Musik Berlin met een Bach-programma, dinsdag in het Muziekcentrum.

Enschede

Het Ensemble BWV met Bach-cantates, zondag om 12 uur in de Grote Kerk.

De pianist Reinier van Houdt speelt suites van Scelsi, woensdag in het Muziekcentrum.

Haarlem

Het Noordhollands Philharmonisch Orkest en de bariton Marcin Bronikowski o.l.v. Reinbert de Leeuw met Messiaen, Martin, Mahler ('Lieder eines fahrenden Gesellen') en Schubert (Symfonie nr 8), vrijdag in het Concertgebouw.

Zaterdag in de Kathedrale Basiliek St. Bavo Lien van der Vliet met hedendaagse Nederlandse orgelmuziek.

Leiden

De tenor Nico van der Meel zingt, begeleid door Dido Keuning op piano, liederen van Beethoven, Haydn en Wolf, woensdag in de Stadsgehoorzaal.

Nijmegen

De pianist Ananda Sukarlan met werken van Body, Kagel, Rueda, Ives en Ligeti, zondag om 16 uur in Galerie Marzee.

Rotterdam

De pianist Mikhail Pletnev geeft een Chopin-recital, vrijdag in de Doelen.

Utrecht

Het Radio Symfonie Orkest o.l.v. Peter Maxwell Davies met Sibelius en Maxwell Davies (Suite 'Caroline Mathilde' en 'A Spell for Green Corn'), zondag om 15 uur in Muziekcentrum Vredenburg.

Een uitvoering van het Requiem van Henze door het Asko Ensemble en Schönberg Ensemble, maandag in Muziekcentrum Vredenburg.

De violist Mark Lubotsky en pianiste Julia Botsjkovskaja met Roslavets, Stravinsky en Prokofjev, woensdag in Vredenburg.

Loos speelt onder meer 'Memory Drums' van Huib Emmer en nieuw werk van Peter van Bergen, zondag om 16 uur in de Utrechtse School.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden