KLASSIEK

Van 20 juli tot en met 10 augustus het Orgelfestival Limburg, dat zondag wordt geopend in de Abdijkerk in Rolduc-Kerkrade met een concert door Jos van der Kooy en een koperensemble....

Tournee

Zaterdag begint om 10 uur in de Hervormde Kerk van Bunschoten een orgeltocht, die voert naar de Gereformeerde Kerk (11.30 uur) in Bunschoten en vervolgens naar de Hervormde Kerk in Spakenburg. Organist is Aart Bergwerff.

Amsterdam

In de Beurs van Berlage zondag een uitvoering van Die schöne Müllerin van Schubert door de bariton Nigel Cliffe, begeleid door Paul Turner op piano.

Holland Music Sessions in de Kleine Zaal: vanavond om 18 uur een masterclass door Anner Bijlsma en om 20.30 uur de pianiste Maria Rostotsky met Bach, Mozart en Bartók.

In de Grote Zaal vanavond de Zweedse tenor Nicolai Gedda, begeleid door Shelly Katz op piano, met liederen en aria's van Gounod, Grieg, Donizetti, Strauss en Lehar.

Zaterdag in de Grote Zaal het Master Chamber Orchestra o.l.v. Mark Blekh met Elgar (Serenade), Mozart (Pianoconcert in Es door Ronald Brautigam) en Sjostakovitsj ('Kammersinfonie in A').

De violiste Vera Beths, cellist Anner Bijlsma en Steven Lubin op fortepiano, met kamermuziek op authentieke instrumenten, zondag in de Kleine Zaal.

Maandag in de Grote Zaal het Austro-Hungarian Haydn Orchestra o.l.v. Adam Fischer met Mozart en Haydn. Met medewerking van de harpiste Godelieve Schrama en fluitiste Marike Schneeman.

Dinsdag in de Grote Zaal The Academy of Ancient Music o.l.v. Andrew Manze met Händel, Rameau, Bach en Vivaldi.

Het Praags Radio Symfonie Orkest o.l.v. Vladimir Válek met Dvorák (Vioolconcert door Ilya Grubert) en Brahms (Vierde symfonie), woensdag in de Grote Zaal.

In de Oude Kerk zaterdag om 15.30 uur de organist Gerrit Chr. de Gier met werken van Bach, Brahms en Mendelssohn.

Zondag in de Nieuwe Kerk bespeelt Bernard Winsemius om 20 uur het transeptorgel (Frescobaldi, Martini, Bach, Mendelssohn).

In de Westerkerk woensdag de organist Zsusza Elekes met Bach, Antalffy, Hidas en Liszt.

Haarlem

Vanmiddag om 15 uur in de Grote of Bavokerk een orgelconcert door Pieter van Dijk; dinsdagavond een concert door de Zweedse organist Mattias Wager.

Leens

Zondag om 16.30 uur in de Petruskerk Marion Verbruggen (blokfluit), Jacques Ogg (klavecimbel) en Lidewij Scheifes (cello) met Corelli, Vivaldi, Scarlatti e.a.

Utrecht

In de Domkerk zaterdag om 15.30 uur een orgelconcert door Gonny van der Maten (Widor); woensdag 23 juli in de Domkerk de organist Gerrit Christiaan de Gier met een integrale uitvoering van de tweede symfonie van Louis Vierne, naast de derde sonate en een koraal van Guilmant.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden