KLASSIEK

Tournee..

Noordhollands Philharmonisch Orkest o.l.v. Ed Spanjaard met Ives, Antheil, Revueltas, Benjamin en Rautavaara (Vioolconcert door Arvo Leibur), zaterdag in Alkmaar (De Vest) en zondag om 14.30 uur in Haarlem (Concertgebouw).

Het Gelders Orkest o.l.v. Kenneth Montgomery m.m.v. Homero Francesch (piano) met Berg/Verbey, Mozart (Pianoconcert nr 21) en Brahms, vrijdag in Nijmegen (De Vereeniging), zaterdagavond en zondag om 14.15 uur in Arnhem (Musis Sacrum) en 15 april in Zutphen (De Hanzehof).

Nederlands Blazers Ensemble m.m.v. Elmer Schönberger (spreekstem) met Schönberger ('Dr. Haydn's Universe, première), Haydn/Schönberger ('A London Symphony') en Haydn/Triebensee (Symfonie 'Oxford'), vanavond in Amsterdam (Kleine Zaal) en vrijdag in Enschede (Grote Kerk).

Nederlands Kamerkoor o.l.v. Uwe Gronostay met psalmen van Mendelssohn-Bartholdy, Schönberg en Van Roosendael, vanavond in Rotterdam (Laurenskerk), vrijdag in Drachten (De Lawei) en zaterdag in Amsterdam (Beurs van Berlage).

Het Schönberg Kwartet m.m.v. Sarah Rothenberg (piano) en Hugo Koolschijn (tekst) met Schubert, Wolf, Brahgms, Mahler, Pfitzner, Wagner, Beethoven en Schönberg, vrijdag in Amsterdam (De Rode Hoed); en met 'Kafka's visioen', zondag om 16 uur in Amsterdam (De Rode Hoed) en maandag in Maastricht (Bonnefantenmuseum).

La Dada (blokfluit, fagot, klavecimbel) met Bach, Bigaglia, Croft, Händel, Telemann en Vivaldi, vanavond in Westzaan (Zuidervermaning), vrijdag in Slochteren (Fraeylemaborg), zaterdag in Nijmegen (De Vereeniging) en zondag om 16 uur in Haarlem (Waalse- of Begijnekerk).

Budapest Festival Orchestra o.l.v. Ivan Fischer met Mozart en Bartók, maandag in Amsterdam (Grote Zaal) en dinsdag in Eindhoven (Muziekcentrum).

Ricciotti ensemble en sextet Farabi met premières van Loevendie, Doguduyal en Dogru, vanavond in Rotterdam (Theater West), vrijdag in Amsterdam (De Rietwijker), zaterdagavond in Amsterdam (Keizersgrachtkerk), zondag om 10 uur in Hoorn (Museum Stoomtram), om 14 uur in Amsterdam (Tropeninstituut) en om 20 uur in Venhuizen (Ned. Herv. kerk).

Taiwan Percussion Group Dwo-In, vanavond in Zwolle (Broerenkerk) en zaterdag om 14 uur in Amsterdam (Slagwerkzaak PPP).

Concertgebouworkest o.l.v. David Zinman met Stravinsky, Loevendie (Vioolconcert door Isabelle van Keulen, première) en Sibelius, vrijdag in Utrecht (Vredenburg) en zaterdag in Amsterdam (Grote Zaal).

Radio Filharmonisch Orkest en Groot Omroepkoor o.l.v. Claus Peter Flör met Wagner, Schönberg en Verdi, zaterdag in Utrecht (Vredenburg) en zondag in Amsterdam (Grote Zaal).

Nederlands Kamerorkest o.l.v. Philippe Entremont m.m.v. Emmy Verhey (viool) met Sjostakovitsj, Tsjaikovski en Borodin, vrijdag- en dinsdagavond en zondag om 14.15 uur in Amsterdam (Grote Zaal) en woensdag in Utrecht (Vredenburg).

Amsterdam

Het Concertgebouworkest o.l.v. Gennadi Rosdjestvenski met een lunchconcert, woensdag in de Grote Zaal en m.m.v. Sergei Alexasjkin (bas) met Moesorgski en Sjostakovitsj ('Eerste symfonie' en 'Suite op gedichten van Michelangelo'), woensdagavond in de Grote Zaal.

Leipziger Streichquartett m.m.v. Karl Leister (klarinet) met Haydn, Schubert en Brahms, woensdag in de Kleine Zaal.

Timora Rosler (cello) en Klara Würtz (piano), vrijdag in de Beurs van Berlage.

Leden van het Concertgebouworkest m.m.v. Maarten Koningsberger (bariton) met Reger, Schäfer en Schoek, zondag om 14.15 uur in de Kleine Zaal.

Schönberg Ensemble m.m.v. Rosemary Hardy (sopraan) met Goebaidoelina, Kagel en Kurtág, zaterdag in de Kleine Zaal.

Sopraan Roberta Alexander m.m.v. Kelvin Grout (piano) met liederen van Berg, Menotti en Liszt, zondag in de Kleine Zaal.

Een altvioolrecital door Esther Apituley, m.m.v. Joan Lluna (klarinet) en Jan Gruythuizen (piano), vanavond in de Amstelkerk.

Icarus Ensemble met Castello, Cazzati, Frescobaldi en Turni, vrijdag in de Engelse kerk.

Mark Rowlinson (bariton) en Leo van Doeselaar (piano), zaterdag in de Engelse kerk.

Carsten Lohff (klavecimbel) met Bachs 'Goldbergvariaties', zondag om 15.15 uur in de Engelse kerk.

Breda

Paolo Giacometti (piano) met Rossini, Debussy, Ravel en Chopin, vrijdag in De Nieuwe Veste.

Deventer

Orkest van het Oosten o.l.v. Jaap van Zweden (viool) met Vivaldi, Diepenbrock, en Olthuis ('Theseusfantasie'), vrijdag in De Leeuwenbrug.

Eindhoven

Double-Action (klavecimbel en basklarinet) met De Man, Ter Veldhuis, Cutler ('Urban Myths', première), Vayo ('Play of Hands', première) en Kadar ('Double pi With HINdt', première), dinsdag in Plaza Futura.

Rotterdam

Pianist Wibi Soerjadi met Schubert, Schumann en Liszt, zaterdag in De Doelen.

Netherlands Wind Soloists met pianokwintetten van Mozart en Beethoven, zondag om 11 uur in De Doelen.

Doelenensemble o.l.v. Daniël Reuss en Arie van Beek m.m.v. Cappella Amsterdam met De Kemp, Berio, Wagemans, Koolmees en Schönberg, zondag in De Doelen.

Pianist Daniel Wayenberg met Albéniz (Suite 'Iberia'), dinsdag in De Doelen.

Robert Holl (bas), Ellen van Lier (sopraan), Christa Pfeiler (alt), Maarten Koningsberger (bariton) en Rudolf Jansen (piano) met duetten, terzetten en kwartetten van Schubert, woensdag in De Doelen.

Christian Lindberg (trombone) met Hillborg, Kagel, Sandström, Berio en Lindgren, woensdag in Lantaren/Venster.

Utrecht

Radio Kamerorkest o.l.v. Neal Stulberg m.m.v. Alexander Ivashkin (cello) met Ives, Méhul, Prokofjev en Haydn, zondag om 15 uur in Muziekcentrum Vredenburg.

Radio Symfonie Orkest o.l.v. Mark Foster m.m.v. Frank Peters (piano) met premières van Nordheim, Hovhaness en Bruynèl en met Schnittke, zondag in Vredenburg.

Sepp Grotenhuis en Ellen Corver (piano), Walter van Hauwe (blokfluiten), Peppi Wiersma en Stef Gerritse (slagwerk) met een programma rondom Sjinta Wullur, maandag in Vredenburg.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden