KLASSIEK

Tournee..

Nieuw Ensemble o.l.v. Ed Spanjaard m.m.v. Laura Decher (sopraan) en John DeBorde (gitaar) met Tharp, Deborde, Wayte, Hangartner, Carrick en Koontz, vanavond in Amsterdam (Paradiso), vrijdag in Den Haag (Conservatorium) en zondag in Groningen (Grand Theatre).

Pianist Gianluca Cascioli met Beethoven, Brahms, Debussy, Messiaen en Boulez, vrijdag in Utrecht (Vredenburg) en zondag in Amsterdam (Grote Zaal).

Amsterdamse Bach Solisten met Haydn en Mozart, vrijdag in Enschede (Grote Kerk), zaterdag in Utrecht (Geertekerk) en zondag om 15 uur in Amsterdam (Waalse Kerk).

Wiener Klaviertrio met Haydn, Schnittke en Schumann, vanavond in Den Haag (Diligentia) en zondag om 15 uur in Leeuwarden (De Harmonie).

Kamerorkest Utrechts Conservatorium o.l.v. Jan-Willem de Vriend met Rebel, Haydn en Mozart, zaterdag in Amsterdam (Beurs van Berlage) en maandag in Utrecht (Vredenburg).

Het Rotterdams Philharmonisch Orkest o.l.v. Kurt Sanderling met Prokofjev (o.a. Pianoconcert door John Lill), vanavond in Eindhoven (Muziekcentrum), vrijdagavond en zondag om 14.15 uur in Rotterdam (De Doelen).

Pianiste Marietta Petkova met een Chopin-programma, zondag om 15.30 uur in Venray (Theehuis Odapark) en woensdag in Haarlem (Concertgebouw).

Radio Kamerorkest o.l.v. Ton Koopman m.m.v. Jed Wentz (traverso) met C.Ph. Bach, J.C. Bach en Haydn, vanavond in Rotterdam (De Doelen) en zondag om 11 uur in Amsterdam (Grote Zaal).

Amsterdam

Gitarist Dipankar Shome met trio, zaterdag om 15 uur in het Stedelijk Museum.

Organist Gustav Leonhardt met een Bach-programma, zaterdag in de Nieuwe Kerk.

Nikolaj Znaider (viool) en Daniel Gortler (piano) met Debussy, Schönberg, Magle en Prokofjev, vanavond in de Kleine Zaal.

Philharmonia Hungarica onder leiding van Tamás Gál met Kodály, Chopin (Pianoconcert door Sergio Tiempo) en Beethoven, zondagmiddag om 14.15 uur in de Grote Zaal.

Het Concertgebouworkest o.l.v. Riccardo Chailly met Liszt (Pianoconcert door Jean-Yves Thibaudet) en Bruckner, vrijdag in de Grote Zaal.

Abbie de Quant (fluit), Masumi Nagasawa (harp) en Nienke Oostenrijk (sopraan) met o.a. Vivaldi, Roussel, Piazzolla, Niël, Gelbrun en Kapr, vrijdag in de Kleine Zaal.

Ensemble Modern o.l.v. George Benjamin m.m.v. Christine Whittlesey (sopraan) en altviolisten Susan Knight en Geneviève Strosser met Knussen, Benjamin en Salonen ('Five images after Sappho', première), zaterdag om 15 uur in de Grote Zaal.

Vellinger Kwartet met strijkkwartetten van Britten, Janacek en Beethoven, zaterdag in de Kleine Zaal.

Párkány Kwartet met strijkkwartetten van Haydn, Beethoven en Ravel, zondag om 14.15 uur in de Kleine Zaal.

Pianist Gianluca Cascioli met Beethoven, Brahms, Debussy, Messiaen en Boulez, zondag in de Grote Zaal.

Trio Clarté met Kortsjmar, Weinberg, Balakirev, Katsjatoerian, Tsjitsjkov en Stravinsky, zondag in de Kleine Zaal.

Wilke te Brummelstoete (mezzosopraan), Marten Root (fluit), Viola de Hoog (cello) en Leo van Doeselaar (piano) met composities van Ravel, Poulenc en Fauré, zaterdag in de Engelse Kerk.

Den Bosch

Gitaristen David Starobin en Wiek Hijmans, zondag in het Muziekcentrum.

Den Haag

Het Residentie Orkest o.l.v. Thomas Dausgaard met Weber (Fagotconcert door Peter Gaasterland), Schumann, en Strauss, zaterdagavond en zondag om 14.15 uur in de Philipszaal, vrijdag een lunchconcert zonder Strauss. Het Residentie Orkest met Schumann en Beethoven, maandag in de Philipszaal.

Hoorn

Cappella Pratensis met Josquin des Prez' 'Missa Hercules Dux Ferrarie', zaterdag in de Oosterkerk.

Eindhoven

Gamelan-ensemble Multifoon m.m.v. Mary Oliver (viool) en Barre Bouman (klarinet), zondag om 15 uur in Plaza Futura.

Groningen

Het Osiris Trio met Haydn, Beethoven en Dvorák, vanavond in De Oosterpoort.

Het Fodor Kwintet met Ligeti, Reicha, Janacek en Förster, woensdag in De Oosterpoort.

Rotterdam

Maria Joao Pires geeft een pianorecital, zondagavond in de grote zaal van De Doelen.

Cyndia Sieden (sopraan) zingt, begeleid door Steven Bliar (piano) liederen van onder anderen Schubert, Rachmaninov, Haydn en Storace, dinsdag in De Doelen.

Andrew Manze (barokviool), Jaap ter Linden (barokcello), William Carter (luit) en Richard Egarr (klavecimbel) met Lentz, Geminiani, Mozart, Hellendaal en Leclair, woensdag in De Doelen.

Utrecht

Het Schönberg Kwartet met Zemlinsky en Webern, vanavond in Vredenburg.

Ensemble Les Amis de Philippe met een Bach-programma, woensdag in Vredenburg.

Nena Venetsanou (zang), Thódoros Kotepanos (piano) en Andreas Rodousakis (contrabas) met Tsoupaki en Hadjidakis, vrijdag in Muziekcentrum Vredenburg.

Het Radio Symfonie Orkest onder leiding van Neal Stulberg met medewerking van Alan Feinberg (piano) en Mayumi Miyata (sho) met Messiaen, Ives ('The Emerson Overture' voor piano en orkest, première), Takemitsu (Ceremonial voor sho en orkest) en Dutilleux, zondag om 14.15 uur in Muziekcentrum Vredenburg.

Domcantorij o.l.v. Remco de Graas met Purcell ('Funeral Music for Queen Mary') en Mundy, zaterdag om 15.30 uur in de Domkerk.

Velp

René Eckhardt (piano) met De Leeuw, Goeyvaerts, Yun, Kunst, Keuris, Takemitsu en Bruynèl. Beeldend kunstenares Saar Roelofs exposeert tijdens de recital portretten van die componisten. Zondag om 11.30 uur in Kunsthuis 13.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden