KLASSIEK

Het Nederlands Strijkers Gilde met Prokofjev (Ouverture op Hebreeuwse thema's), Piazolla ('Concierto para bandonéon'), Rota (concert voor strijkers) en het klarinetconcert van Copland, vrijdag in het Gronings Conservatorium, zaterdag in het Keizergrachtcentrum (Keizersgracht 566) in Amsterdam, zondag in de Leeuwenbergkerk in Utrecht....

Tournee

Amsterdam

Dwarsfluitiste Anabela Valverde Malarranha met Georges-Huë ('Fantasie'), Jolivet (5 Incantations voor fluit) en Martin ('Ballade') en violiste Fumino Ando met Mozart, Chausson en Szymanowski, vanavond in de Kleine Zaal.

Orchestre National de Lille o.l.v. Jean-Claude Casadesus met Beethoven (Ouverture 'Egmont' en de Derde symfonie) en Saint-Saëns (Tweede pianoconcert door Frank Braley), maandag in de Grote Zaal.

Het Deutsche Kammerphilharmonie o.l.v. Gilbert Varga met een Mendelssohnprogramma (Ouverture 'Ein Sommernachtstraum', Vioolconcert door Frank Peter Zimmermann en de Vierde symfonie), dinsdag in de Grote Zaal.

De 85-jarige meesterpianist György Sándor verzorgt een masterclass, vanavond in de Kleine Zaal.

Gerrit Christiaan de Gier verzorgt een orgelconcert, zaterdagmiddag in de Oude Kerk; de jonge Zwitser Luca Antoniotti speelt daar zondagmid-

dag.

Woensdag in de Westerkerk een orgelconcert door Jos van der Kooy m.m.v. Marjan Banis (blokfluit), Raaf Hekkema (altsaxofoon), Hilda Wiarda (koororgel) en Olja Buco (keyboard).

Dirksland

Een Bachmarathon van zesenhalf uur, ingezet door organist Sietse van Wijgerden, zaterdag vanaf 10.30 uur in de Hervormde Kerk.

Elburg

Het Holland Boys Choir treedt woensdagochtend op in de Grote Kerk.

Groningen

Organist Erwin Wiersinga vertolkt werken van o.a. Buxtehude, Scheidt en Bach, woensdag in de Martinikerk.

Haarlem

Vanavond in de Grote of St. Bavokerk de vier finalisten van het Improvisatieconcours; vrijdag (19.30 uur) spelen daar de juryleden van het concours, onder wie William Albright, Peter-Jan Wagemans en Nigel Allcoat.

Izhar Elias (gitaar) en Marco bij de Vaate (orgel), verzorgen vanavond een concert in het Frans Halsmuseum.

Katwijk

Klaas Jan Mulder speelt orgelwerken van Bach, Dupré, Franck en Andriessen, vrijdag in de Nieuwe Kerk.

Leeuwarden

De pianisten Polo de Haas, Kees Wieringa, Ellen Dijkhuizen en Arriëlle Vernède voeren zaterdag op een podium in de vijver van de Prinsentuin Canto Ostinato van Simeon ten Holt uit.

Middelburg

Het festival Nieuwe Muziek: vrijdag eigentijdse clavecimbelmuziek van Elisabeth Chojnacka, zaterdag improvisaties van Lorre Lynn Trytten Strings en Han Bennink.

Nijmegen

Eric van Bruggen met orgelwerken van Bach en Ritter en improvisaties, dinsdag in de Stevenskerk.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden