KLASSIEK

Koor en Barokorkest van De Nederlandse Bachvereniging en solisten o.l.v. Martin Gester met een Charpentier-programma, dinsdag in Utrecht (Augustinuskerk), woensdag in Naarden (Grote Kerk), 8 oktober in Amsterdam (Westerkerk)....

Tournee

Het Staats Orkest van Frankfurt o.l.v. Nikos Athinäos met Brahms, Katsjatoerian (Concert voor viool en orkest door Lisanne Soeterbroek) en Beethoven (Symfonie nr 7), vrijdag in Breda (Chassé Theater), zaterdag in Rotterdam (De Doelen), zondag in Den Haag (Philipszaal), dinsdag in Leiden (Stadsgehoorzaal) en woensdag in Amsterdam (Grote Zaal).

Het Nederlands Philharmonisch Orkest o.l.v. Olaf Henzold met Dvorák (Pianoconcert door Igor Ardasev), Bartók ('Twee portretten') en Janacek (Sinfonietta), vrijdag, zaterdag en dinsdag in Amsterdam (Grote Zaal) en maandag in Utrecht (Vredenburg).

Ensemble Wendingen met Copland, Amram, Abrahamsen en Hindemith, zondag om 15 uur in Groningen (de Oosterpoort), woensdag in Amsterdam (Amstelkerk) en 11 oktober om 14.15 uur in De Haag (Nieuwe Kerk).

Het Nederlands Blazersensemble met nieuw werk van Thommessen, vanavond in Amsterdam (Paradiso) en maandag in Rotterdam (De Doelen).

De Amsterdamse Bach Solisten en pianist Ronald Brautigam met Abel, Joh.Chr. Bach, C.Ph.E. Bach en Mozart, zaterdag in Utrecht (Geertekerk), zondag in Amsterdam (Waalse Kerk) en woensdag in Eindhoven (Muziekcentrum).

Amsterdam

Het Staats Orkest van Frankfurt o.l.v. Nikos Athinäos m.m.v. Valerie Guillorit (sopraan) met Verdi, Puccini, Von Weber, Saint-Saëns, Gounod, Mascagni en Giordano, vanavond in de Grote Zaal.

Het Danel Kwartet met strijkkwartetten van Haydn, Gounod en Sjostakovitsj, vanavond en zaterdag in de Kleine Zaal.

Udo Reinemann (bariton) en Willem Brons (piano) met liederen van Schumann, vrijdag in de Kleine Zaal.

Het Radio Filharmonisch Orkest o.l.v. Lawrence Renes en Micha Hamel met Nunes ('Quodlibet', première), zaterdag om 15 uur in de Grote Zaal.

Holland WindPlayers o.l.v. Jeroen Weierink m.m.v. Danièle Dechenne (piano) met Françaix, Caplet en Milhaud (Vijfde symfonie), zondag om 11 uur in de Kleine Zaal.

Het Nederlands Kamerorkest o.l.v. Hartmut Haenchen m.m.v. Leon Berendse (fluit) en Siebe Riedstra en Rien Voskuilen (klavecimbel) met een Bach-programm, zondag om 14.15 uur in de Grote Zaal.

Leden van het Concertgebouworkest o.l.v. Philippe Herreweghe m.m.v. Stanley Hoogland (harmonium) en Stephan Genz (bariton) met Wagner ('Siegfried Idyll'), Mahler ('Lieder eines fahrenden Gesellen') en Brahms (Serenade in D), zondag om 14.15 uur in de Kleine Zaal.

Pianist Alfred Brendel met sonates van Schubert, Mozart en Haydn, zondag in de Grote Zaal.

Wout Oosterkamp (bas/bariton) en Jan Willem Nelleke (piano) met Brahms, Schubert, Fauré, Debussy, Beethoven en Ravel, zondag in de Kleine Zaal.

Trio Cohen/Höbarth/Coin met Haydn, Mozart en Schubert, maandag en woensdag in de Kleine Zaal.

Sopraan Gail Gilmore met aria's van Verdi, Puccini, Giordano, Von Weber, Gomes, Gounod en Saint-Saëns, vanavond in de Grote Zaal.

Vier studenten Muziektechnologie van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht componeerden muziek bij de Nederlandse film uit 1918 Toen 't licht verdween. Vrijdag, zaterdag en zondag wordt de film, met muzikale begeleiding, vertoond in het Nederlands Filmmuseum.

Orkest de Volharding o.l.v. Jurjen Hempel met premières van Wisser en Börnhoft en werk van Tickmayer, Barry en Fundal, woensdag in de Melkweg.

Een orgelconcert door Huub ten Hacken m.m.v. Ruud van Helvert (slagwerk), Franca van Hoof (spreekstem) en Willem Marie Speelman (spreekstem), vrijdag om 15 uur in de Mozes en Aäronkerk.

Den Haag

Het Residentie Orkest o.l.v. Jaap van Zweden met Rossini, Paganini (Vioolconcert door Ilya Grubert) en Mendelssohn (Symfonie 'Italiaanse'), zondag om 14.15 uur in de Philipszaal.

Het Arion Ensemble o.l.v. Alexandru Lascae met Mozart, Grieg, Dvorák, Weiner en Britten, woensdag in de Nieuwe Kerk.

Eindhoven

Het Brabants Orkest o.l.v. Marc Soustrot, m.m.v. solisten en het Brabant Koor met Berlioz' La damnation de Faust, zondag om 14.15 uur in het Muziekcentrum.

Groningen

Het Rubin Kwartet met Ravel, Eisler, Berg en Stravinsky, woensdag in de Oosterpoort.

Leersum

Het Gaudier Ensemble verzorgt de concerten tijdens de Leersumse Muziekdagen in de Johanneskerk. Vrijdag met Bach en Vivaldi (m.m.v. sopraan Irene Maessen); zaterdag met Françaix, Baermann, Mozart en Dvorák; zondag met Mozart en Ber-

wald.

Rotterdam

Het Koor van de Deutsche Oper am Rhein en Düsseldorfer Sinfoniker o.l.v. Zoltán Peskó met Verdi's 'La Traviata', vanavond in de Doelen.

Organist Geert Bierling met een aan Dierendag gewijd concert met o.a. Händel ('De koekoek en de nachtegaal'), Scarlatti ('Kattenfuga'), Haydn (Symfonie 'La poule'), Rimski-Korsakov ('The flight of the bumblebee') en Schubert ('Die Forelle'), zondag om 17 uur in De Doelen.

Tilburg

Marco Rizzi (viool) en Alessandro Maffei (piano) met Messiaen, Schubert, Schönberg en Beethoven, woensdag in de KUB.

Blast met een Kurtág-programma (compositie en improvisatie), woensdag in de Vorst.

Utrecht

Het Radio Kamerorkest en het Groot Omroepkoor o.l.v. Ton Koopman met Schubert en Mendelssohn (Psalm 42), zaterdag in Muziekcentrum Vredenburg.

Het Radio Symfonie Orkest o.l.v. Gabriel Chmura met Kodály, Bloch (Vioolconcert door Liza Ferschtman) en Lutoslawski (Symfonie nr 1), zondag om 15 uur in Vredenburg.

Combustian Chamber o.l.v. Rutger van Leyden m.m.v. de bariton Romain Bischoff e.a. met nieuw werk van Adams en Torke, en van Bryars en Ford, zondag in Vredenburg.

Het Sjostakovitsj Kwartet met strijkkwartetten van Borodin, Sjostakovitsj en Ravel, dinsdag in Vredenburg.

Het Concertgebouworkest, Collegium Vocale Gent en Choeur de la Chapelle Royale o.l.v. Philippe Herreweghe met Mendelssohn en Schuberts 'Mis', woensdag in Muziekcentrum Vredenburg.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden