KLASSIEK

Tournee..

Moskou Radio Symfonie Orkest o.l.v. Vladimir Fedoseyev met Borodin, Rachmaninov en Tsjaikovski, maandag in Den Bosch (Theater a/d Parade) en dinsdag in Utrecht (Vredenburg).

Combattimento Consort Amsterdam o.l.v. Jan Willem de Vriend met Schmelzer, Mozart, Marini, Haydn en Boccherini, vrijdag in Amsterdam (Waalse Kerk) en zondag om 14.30 uur in Purmerend (De Purmaryn).

Symfonieorkest van het Koninklijk Conservatorium o.l.v. Ed Spanjaard met Bartók, Penderecki en Stravinsky, vanavond in Utrecht (Vredenburg) en vrijdag in Amsterdam (Beurs van Berlage).

Ensemble Amarillis m.m.v. Maryseult Wieczorek (sopraan) met Pandolfi, D'India, Falconieri, Caccini en Scarlatti, vanavond in Slot Loevestein, vrijdag in Leeuwarden (Fries Museum) en zondag om 14.30 uur in Alkmaar (Lutherse Kerk).

Het Nederlands Kamerorkest o.l.v. Christian Zacharias (piano) met Rosetti, Mozart (o.a. Pianoconcerten 15 en 17), zaterdag, maandag en zondag (14.15 uur) in Amsterdam (Grote Zaal) en woensdag in Rotterdam (De Doelen).

Takacs Quartet met Janacek, Dvorák en Smetana, zaterdag in Enschede (Muziekcentrum) en zondag om 14.15 uur in Den Haag (Nieuwe Kerk).

Radio Filharmonisch Orkest o.l.v. Lawrence Renes met Strauss (Hoboconcert door Bart Schneemann) en Honegger, zaterdag in Rotterdam (De Doelen) en zondag om 11 uur in Amsterdam (Grote Zaal).

Amsterdam

De muzikale wereld van Geert Mak, werken van o.a. La Berge/Heather/Fühler, Schat en liederen van P.C. Hooft, vanavond in de Rode Hoed.

Ensemble Schönbrunn met een Haydn-programma, vanavond in de Kleine Zaal.

Archibudelli m.m.v. Harro Ruysenaars (cello) en Stanley Hoogland (piano) met Mozart, Tsjaikovsky en Arensky, vrijdag in de Kleine Zaal.

Il Complesso Barocco o.l.v. Alan Curtis m.m.v. Geraldine McGreevy (sopraan), Dominique Labelle (sopraan), Vivica Genaux (mezzosopraan), Riccardo Ristori (bas) e.a. met Händels 'Arminio', zaterdag om 14 uur in de Grote Zaal.

Jan Spronk (hobo), Gustavo Núñez (fagot), Jacob Slagter (hoorn), Alexander Kerr (viool) en Sepp Grotenhuis (piano) met Poulenc, Boutry, Arnold en Brahms, zondag in de Kleine Zaal.

Asko Ensemble o.l.v. Ronald Kluttig met Turnage, Henze, Glanert, Pesson en Abrahamsen, maandag in de Kleine Zaal.

Een lunchconcert door het Concertgebouworkest o.l.v. Mariss Jansons, woensdagmiddag in de Grote Zaal; 's avonds speelt het Concertgebouworkest o.l.v. Mariss Jansons Mahlers Zevende symfonie.

Het Prazak Quartet met Strijkkwartetten van Haydn, Webern en Dvorák, woensdag in de Kleine Zaal.

Maarten Koningsberger (bariton) en Fred Jacobs (theorbe) met Purcell, Lanier, Caccini en Huygens, vanavond in de Noorderkerk. Zaterdag om 14 uur in de Noorderkerk het Helios Trio met Schumann, Tsjaikovski en Bruch.

Willem Breuker Collectief met een 'Sint Nicolaas Concert', dinsdag in de Stadsschouwburg.

Den Bosch

Een pianorecital door Yundi Li, vanavond in het Muziekcentrum.

Pauline Oostenrijk (hobo) en Manja Smits (harp) met Donizetti, Bach, Bozza, Jongen en Werkman, zondag in het Muziekcentrum.

Den Haag

Elektronische strijkkwartetten van Roland Kuit en Rob Hordijk, vanavond in de Haagse Kunstkring (Denneweg 64).

Het Nederlands Fluitorkest o.l.v. Jorge Caryevschi met premières van Yamaguchi ('Voor 20 piccolo's'), Clements, Reina, Palacio-Quintin, Mennesson en McGowan, vrijdag in het Conservatorium.

Eindhoven

Het Brabants Orkest o.l.v. Alexander Liebreich met een Mozart-programma, zaterdag in het Muziekcentrum.

Enschede

Een pianorecital door Wibi Soerjadi, zaterdag in het Muziekcentrum.

Het Valerius Ensemble met werken van Schnittke, Mahler, Loevendie en Casella, zondag om 14.30 uur in het Muziekcentrum.

Groningen

Een weekeinde 'Gregoriaanse Muziek', zaterdag en zondag in de Oosterpoort en de Jozefkerk. In de Jozefkerk zaterdag om 14 uur een workshop en om 19 uur samenzang, zondag om 11 uur eucharistieviering met gregoriaanse gezangen en om 17 uur een Gregoriaanse Vesperviering. Zondag om 13.30 uur in de Oosterpoort een symposium en 's avonds een concert door vrouwenschola Voci Bianche en mannenschola Vox Gregoriana.

Janny Zomer (sopraan), Marcel Boone (bariton), Reinild Mees (piano) en Ileana Melita (teksten) met Tsjaikovski, Sviridov, Prokofjev, Mosolov en Rachmaninov, vanavond in De Oosterpoort.

St. Petersburg Kamerkoor o.l.v. Nikolai Kornev met Russische liederen uit de 14de tot 16de eeuw, vrijdag in De Oosterpoort.

Het Nederlands Blazers Ensemble met werk van de winnaars van de compositiewedstrijd van De Oosterpoort, zaterdag om 19 uur.

Haarlem

Gesualdo Consort met vocale muziek van Sweelinck, zondag om 16 uur in de Waalse of Begijnekerk.

Leeuwarden

Een orgelconcert door Theo Jellema, woensdag in de Grote Kerk.

Middelburg

Robert H.G. Weirach (piano) en Barbara Lüneburg (viool), zaterdag om 16 en 20.30 uur in de Kloveniersdoelen.

Rotterdam

Sopraan Nelly Miricioiu en pianist David Harper met liederen van o.a. Respighi, vanavond in De Doelen.

Het Rotterdams Philharmonisch orkest o.l.v. Gianandrea Noseda m.m.v. Marina Shaguch (sopraan) met Berg en Mahler, vrijdag in De Doelen.

Delos Ensemble met Howells ('Rhapsodic Quintet') en Mozart ('Klarinetkwintet'), zondag om 11 uur in De Doelen.

Lars Vogt (piano), Christoph Poppen (viool), Hariolf Schlichtig (altviool) en Alban Gerhardt (cello) met Schubert en Brahms, zondag om 14.30 uur in De Doelen.

The Amsterdam Baroque Orchestra & Choir o.l.v. Ton Koopman m.m.v. Deborah York (sopraan), Claudia Schubert (alt), Paul Agnew (tenor) en Klaus Mertens (bas) met een Bach-programma, maandag in De Doelen.

Utrecht

Een pianorecital door Andrea Bonatta, vrijdag in Vredenburg. Zaterdag, zondag, maandag en dinsdag geeft hij masterclasses.

Radio Kamerorkest o.l.v. Frans Brüggen met Hoffmann, Mozart (Pianoconcert door Richard Egarr) en Haydn, zondag om 14.15 uur in Vredenburg.

Domcantorij o.l.v. Remco de Graas met Bach ('Motet 'Komm, Jesu, Komm' en Kleine mis in A), zaterdag om 15.30 uur in de Domkerk.

Velsen

Het Davidov Consort met werken van Albert de Klerk en Hendrik Andriessen, zondag om 15 uur op Landgoed Beeckestein.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden