KLASSIEK

Tournee..

Het Nationaal Jeugd Orkest o.l.v. Paul Goodwin met Bach, Mozart en Mendelssohn (Symfonie nr 3), vanavond in Haarlem (Concertgebouw), zondagmorgen in Amsterdam (Concertgebouw), dinsdag in Tilburg (Concertzaal).

Het Nationaal Orkest & Koor van Moldavië o.l.v. Alexandru Lascae met twee Roemeense rapsodieën van Enescu en Orffs 'Carmina Burana', vanavond in Amsterdam (Concertgebouw), op 1 november in Utrecht (Vredenburg).

Het Nederlands Kamerkoor o.l.v. Stephen Layton met 'Alpha & Omega', vanavond in Utrecht (Pieterskerk), vrijdag in Amsterdam (Beurs van Berlage), zondag in Breda (Antoniuskerk).

De Nederlandse Bachvereniging o.l.v. Rainer Kussmaul met Bachs 'Suites voor Orkest', vanavond in Rotterdam (Lambertuskerk), vrijdag in Haarlem (Concertgebouw), zaterdag in Aardenburg (St. Baafskerk), zondag in Amsterdam (Beurs van Berlage) en dinsdag in Utrecht (Geertekerk).

Asko Kamerkoor o.l.v. Jos Leussink m.m.v. Leendert de Jonge (basfluit) en Wouter Snoei (live electronics) met Van Bergeijk, Snoei, Scelsi en Nono, vanavond in Amsterdam (Muziekcentrum Noord), zaterdag in Rotterdam (Paradijskerk).

William Byrd Vocaal Ensemble met Clemens, De Manchicourt, Willaert en Episcopius, zaterdag in Leiden (Marekerk) en zondag om 15 uur in Amsterdam (Posthoornkerk).

Amsterdam

Het Nederlands Philharmonisch Orkest o.l.v. Ken-Ichiro Kobayashi met Berlioz, De Falla en Rimsky-Korsakovs 'Sheherazade', vrijdag- en zaterdagavond, zondagmiddag en dinsdag in de Grote Zaal.

Vrijdag in de Kleine Zaal Paul Komen op fortepiano met Beethoven.

Zaterdag in de Kleine Zaal St. Lawrence String Quartet met Haydn, Saint-Saëns en Schumann.

Het Delos Ensemble, zondagmiddag in de Kleine Zaal.

Dvoráks 'Mis in D' en Rossini's 'Stabat Mater' door het Amsterdams Gemengd Koor en het Randstedelijk Begeleidings Orkest o.l.v. Paul Valk, zondag in de Grote Zaal.

Violist Denis Goldfeld speelt, begeleid door Vadim Goldfeld op piano, Brahms, Ravel en Beethoven, zondag in de Kleine Zaal.

Het Japanse kamerorkest Kioi Sinfonietta Tokyo o.l.v. Tadaaki Otaka m.m.v. Shlomo Mintz met Rossini, Mozart (Vierde vioolconcert), Hosokowa en Tsjaikovski.

De violist David Garrett en pianist Itamar Golan met Bach, Mozart, Beethoven en Ravel ('Tzigane'), dinsdag in de Kleine Zaal.

Hans Vonk leidt het Concertgebouworkest in Diepenbrock, R. Strauss ('Burleske' door Jean-Yves Thibaudet) en Bruckners Zesde symfonie, op 1, 2 en 3 november in de Grote Zaal.

In De IJsbreker vanmiddag om 14 uur een workshop door de accordeonisten Astrid in 't Veld en Miny Dekkers, die 's avonds met de cellist Taco Kooistra en de sopraan Marianne Kweksilber een concert geven (Goebaidoelina, De Ruiter, Telemann).

In De Rode Hoed vanavond De muzikale wereld van Geert Mak met liederen van P.C. Hooft, het 'Heilied' en werk van Peter Schat.

Het thema van De Suite Muziekweek, van 29 oktober t/m 5 november in De IJsbreker, is dit jaar instrumentale muziek en live elektronica. Medewerking verlenen o.a. Susanna Borsch, duo Funny Ellentine, Huba de Graaff, Leonardo Valiante, Ensemble ContRrrast, duo Gertie Bruin en Trio Chiaroscuro.

Zondag in de Uilenburger Synagoge Sergey (viool) en Eva Ostrovsky (piano) met Bach, Beethoven en Saint-Saëns.

In Cristofori geeft de pianist Richard Stein zondag om 15 uur een 'lecture-recital'. Hij speelt Haydn, Beethoven, Fauré, Ravel en Chopin en belicht de achtergrond van de werken.

Apeldoorn

In Paleis 't Loo vrijdag een concert door het Hexagon Ensemble.

Den Bosch

In De Melkfabriek, Guldenvliesstraat 4h, zondagmiddag en -avond een festival voor hedendaagse elektronische muziek, Earational, met o.a. Komet (Duitsland), Smyglyssna (Zweden), Massimo (Italië) en Zamutto (New York).

Eindhoven

De finale van het Tromp Muziek Concours, zaterdag in het Muziekcentrum. Het Brabants Orkest o.l.v. Jac van Steen begeleidt de finalisten in Andriessen, MacMillan en Ishii.

Haarlem

In het Concertgebouw zondagmiddag het Noordhollands Philharmonisch Orkest o.l.v. Alexander Anissimov met Moesorgski, Pijper (Vioolconcert door Joris van Rijn) en Tsjaikovski's Symfonie nr 4.

Quirine Viersen en Silke Avenhaus (piano) met Mendelssohn en Brahms, dinsdag in het Concertgebouw.

Leiden

Het Britse ensemble The Academy of St. Martin in the Fields o.l.v. Kenneth Sillito geeft dinsdag een concert in de Stadsgehoorzaal. Programma: Corelli, Locatelli, Torelli en Vivaldi.

Middelburg

Zaterdag in de Kloveniersdoelen de fluitiste Abbie de Quant.

Rotterdam

Het Radio Filharmonisch Orkest o.l.v. Harmut Haenchen met Martinu, Hartmann ('Concerto funebre voor viool en strijkorkest m.m.v. Christiane Edinger) en Sjostakovitsj, vanavond in De Doelen.

Het Erasmus Ensemble met Wagemans en Brahms, vanavond in de Jurriaanse Zaal van De Doelen.

Vrijdag en zondagmiddag in De Doelen het Rotterdams Philharmonisch Orkest o.l.v. Hans Vonk met een Stravinsky-programma.

Het Academia Pianotrio met Jirovec en Smetana, zondag om 11 uur in De Doelen.

Maandag in De Doelen Bachs Hohe Messe door studenten van het Koninklijk Conservatorium Den Haag o.l.v. Ton Koopman.

Utrecht

Het Brodsky Kwartet met strijkkwartetten van Mendelssohn, Beethoven en Kreisler, maandag in Muziekcentrum Vredenburg.

In de Domkerk zaterdagmiddag Jan Jansen op clavecimbel (Bach).

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden