KLASSIEK

Nelly Miricioiù, de grote Roemeense sopraan, opent zaterdag de serie Robeco Groep Zomerconcerten in het Amsterdams Concertgebouw. Begeleid door het Radio Symfonie Orkest olv Kees Bakels zingt ze Verdi, Cilea, Bellini, Mascagni en Puccini....

Het Residentie Orkest olv H.K. Gruber met Schönbergs Verklärte Nacht, Brahms' variaties op Haydn en Frankenstein!! van Gruber, zaterdag in Den Haag (Philipszaal) en zondag in Amsterdam (Grote Zaal).

Het Nieuw Sinfonietta Amsterdam olv Lev Markiz met Mendelssohns Elfde strijkerssinfonia en Concert in d voor viool, piano en orkest (door Isabelle van Keulen en Ronald Brautigam) en Schuberts Ouverture in c en Concertstück in D voor viool en orkest, op 3 juli in Amsterdam (Grote Zaal).

Het Orchestre National de Lille olv Jean-Claude Casadesus met het Tweede pianoconcert in g van Saint-Saëns (solist: Gabriel Tacchino) en Symphonie fantastique van Berlioz, op 4 juli in de Grote Zaal in Amsterdam.

Het Radio Filharmonisch Orkest olv Jean Fournet, woensdag in de Grote Zaal in Amsterdam met Lalo, Ravel (Pianoconcert in G door Jean-Ives Thibaudet), Berlioz en Franck.

Het Radio Symfonie Orkest olv Kees Bakels, donderdag in de Grote Zaal in Amsterdam met het Groot Omroepkoor en organist Leo van Doeselaar. Programma: Sinfonia concertante voor orgel en orkest van Joseph Jongens en Psyché van Franck.

Het Limburgs Symphonie Orkest olv Shlomo Mintz met Beethovens Vioolconcert in D (waarin Mintz soleert) en Symfonie nr 6, vanavond en zaterdag in Maastricht (Theater aan het Vrijthof).

De winnaar van het Koningin Elisabeth Concours 1995, de pianist Markus Groh, geeft vanavond een recital in de Katholieke Universiteit Brabant te Tilburg.

De Holland Music Sessions in de Kleine Zaal in Amsterdam beginnen zondag met een concert door de violist Peter Rainer en de pianisten Maria Kulakowska, Lucille Chung en Patricia de la Vega. Programma: Liszt, Skrjabin en Chopin.

Dinsdag in de Kleine Zaal in Amsterdam de violiste Andrea Duka Löwenstein en de pianist Lori Kaufman met Brahms, Debussy en Bartók; pianist Hannes Rox speelt Schubert en Ravel.

Op 1 en 3 juli in de Grote of St. Bavokerk in Haarlem de voorronden van het Internationaal Bachconcours Haarlem, dat op 4 juli zijn finale beleeft; op 6 juli in de Bavo de Franse organiste Viviane Loriaut.

In de Grote Kerk in Den Haag zaterdagavond de Franse organist André Isoir (Buxtehude, De Grigny, Mendelssohn, Isoir).

Michelle Leclerc geeft op 6 juli een orgelrecital in de Gereformeerde Kerk in Maasdijk.

Petra Veenswijk bespeelt zaterdag het grote orgel van de Oude Kerk in Amsterdam (Bach, Franck, Hindemith).

In de Stevenskerk in Nijmegen dinsdag de organist Kees van Houten met Bach en Hindemith.

Harald Vogel met Lübeck en Bach, woensdag op het orgel in de Martinikerk in Groningen.

Tot en met 5 juli een Internationaal Koor Festival in Arnhemse kerken en zalen, op straat en op een 'open podium' in een tent bij het concertgebouw Musis Sacrum. Het festival omvat een concours, workshops en talloze concerten door koren uit binnen- en buitenland, van Taiwan tot Mexico. Speciale aandacht voor Russische koormuziek, polyfonie van de Lage Landen, lichte muziek, gregoriaans en Purcell.

Orkest van het Koninklijk Conservatorium Den Haag olv Friedemann Layer met Tsjaikovski en Bruckner, vanavond in Beurs van Berlage, Amsterdam.

Het Muziekpakhuis presenteert zich zondag om 14 uur op het Leidseplein in Amsterdam met een 'akoestisch muzikaal spektakel'.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden