KLASSIEK

British Columbia Boys Choir o.l.v. Gerald van Wyck treedt vanavond op in Naarden (Grote Kerk), vrijdag in Dordrecht (Grote Kerk), zaterdag in Soesterberg (Caroluskerk), maandag in Middelburg (Nieuwekerk), dinsdag in Zutphen (Walburgkerk), 23 juli in Woerden (Petruskerk) en 24 juli in Harderwijk (Grote kerk)....

Tournee

Alkmaar

Organist Piet Kee met Buxtehude en Bach, woensdag in de Grote of St. Laurenskerk.

Amsterdam

Viktor Liberman geeft een masterclass viool, vanavond om 18 uur in de Kleine Zaal van het Amsterdamse Concertgebouw.

New European Strings o.l.v. Vassili Sinaisky m.m.v. Bella Davidovich en Constantin Lifshitz (piano), Dmitry Sitkovetsky (viool) en Boris Pergamentchikov (cello) met Bach/Sitkovetsky ('Suite of dances for strings'), Mozart (Concert in Es voor twee piano's en orkest) en Beethoven (Tripelconcert in C), vanavond in de Grote Zaal.

Pianist Yu Kosuge met Chopin (2 Nocturnes en 12 Etudes) en violiste Lisa Kérob met Hamburg (Rapide voor viool solo), Bach ('Chaconne' uit Partita nr 2) en Sinding (Suite in a), vanavond in de Kleine Zaal.

Schleswig-Holstein Music Festival Orchestra o.l.v. Dmitrij Kitajenko met Rimsky-Korsakov ('Sheherazade'), Rachmaninov (Tweede pianoconcert door Boris Berezovsky) en Stravinsky (Suite 'De vuurvogel'), zaterdag in de Grote Zaal.

Het Koninklijk Filharmonisch Orkest van Vlaanderen o.l.v. Muhai Tang met Brewaeys ('Fasten seat belts'), Brahms (Vioolconcert door Julian Rachlin) en Elgar ('Enigma-variaties'), zondag in de Grote Zaal.

Het Amati Ensemble o.l.v. Gil Sharon met Mozart ('Serenata notturna', Vierde vioolconcert door Shlomo Mintz en 'Haffnerserenade'), maandag in de Grote Zaal.

Nieuw Sinfonietta Amsterdam o.l.v. Candida Thompson met Arensky (Variaties op een thema van Tsjaikovsky), Sjostakovitsj (Eerste pianoconcert), Bortnyansky (Pianoconcert), Liszt ('Malédiction') en Bartók (Divertimento), dinsdag in de Grote Zaal.

National Youth Orchestra of Scotland o.l.v. Jun'ichi Hirokami met Boyle ('Capriccio'), Prokofjev (Derde pianoconcert door Peter Donohoe) en Berlioz (Symphonie fantastique), woensdag in de Grote Zaal.

Ryotaro Ito (viool) en Kanade Joho (piano) met sonates van Beethoven, Hamburg en Bartók en Ophélie Gaillard (cello) en Philippe Castaigns (piano) met sonates van Hindemith en Brahms, woensdag in de Kleine Zaal.

Een orgelconcert door Anton Doornhein zaterdag om 15.30 uur in de Oude Kerk.

Een concert door Organisten van de internationale Zomeracademie van de St. Bavo te Haarlem, zondag om 15 uur in de Oude Kerk.

Organist Alexander Ivanov met o.a. Franck, zondag om 15 uur in de Oude Lutherse Kerk.

Organist Naji Hakim met Buxtehude, Bach, Couperin en Hakim, zondag in de Nieuwe Kerk.

Den Haag

Een orgelconcert door Eberhard Lauer, zaterdag om 14.30 uur in de Lutherse Kerk.

Doesburg

In de serie Zomeravond-orgelbespelingen in de Grote of Martinikerk vanavond het eerste concert door organiste Jeehyun Lee met Forberger, Buxtehude, Muffat, Brahms, Schumann en Reger.

Elburg

Het Holland Boys Choir treedt woensdag om 11 uur op in de Grote Kerk.

Groningen

Organist Gustav Leonhardt met Bruna, De Heredia, Baseya, Cabanilles, Poglietti, Strungk, Muffat en Bach, woensdag in de Martinikerk.

Haarlem

Organiste Margaret Phillips met Buxtehude, Gibbons, Bull, Thomas, Scheidemann en Bach, vanmiddag om 15 uur in de Grote of St. Bavokerk.

Daniel Rowland (viool), Bernd Brackman (piano), Godelieve Schrama (harp) en Jos van der Kooy (orgel) met Ysaée, Hindemith, Messiaen, De Ruiter, Kox, Sciarrino en Lutoslawski, vrijdag in de Doopsgezinde Kerk.

Een orgelconcert door Zsigmond Szathmáry met Bartók, Hollós, Vetter, Kurtág, Kee, Mack en eigen werk, zaterdag in de Grote of St. Bavokerk.

Organist Jean Boyer met Bach, Brahms, Mendelssohn-Bartholdy en Mozart, dinsdag in de Grote of St. Bavokerk.

Katwijk

Organist Jan Bonefaas improviseert, vrijdag in de Nieuwe Kerk.

Utrecht

Organiste Eveline M. Jansen met Böhm, Pescetti, Bach, Krebs en Mendelssohn, zaterdag om 11.15 uur in de Janskerk.

Organist Aart Bergwerff met werken uit de Duitse Romantiek, woensdag in de Domkerk.

Zeist

Een pianorecital door Stefanie Rotzsch met Bach, Clementi, Liszt, Brahms, Liatunov en Bacewitz, zaterdag in het Beauforthuis.

Zutphen

Een orgelconcert door Klaas Jan Mulder met Händel, Liszt, Zwart, Dubois, Hendrik Andriessen en Franck, vrijdag in de St. Walburgiskerk.

Zwolle

Heleen Hulst (viool) en Hans Woudenberg (cello) met Bach (Fuga's uit 'Die Kunst der Fuge'), Halvorsen ('Passacaglia') en Dotzauer (Duet in G), zondag om 11.30 uur op het Celeplein.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden