KLASSIEK

Het Australian Youth Orchestra olv Christopher Seaman en trompettist Hakan Hardenberger met Dvorák, Tomasi en Tsjaikovski's Vijfde Symfonie, zaterdag in de Grote Zaal in Amsterdam....

Orkesten

Het Helsinki Junior Strijkorkest met Sibelius, Haydn en Dvorák, dinsdag in de AGA zaal van de Beurs van Berlage in Amsterdam, donderdag om 19.30 uur in de Evangelische Lutherse Kerk in Rotterdam.

Piano

Pianorecital door Maria Rostotsky, dinsdag in de Kleine Zaal in Amsterdam. Op het programma staan werken van Beethoven, Schumann, Bartók en Ravel.

Kamermuziek

Violiste Catherine Leonard (winnares van het Scheviningen Concours) en pianiste Maria Kulakowska met Beethoven, Stravinsky en Wilson, vanavond in de Kleine Zaal in Amsterdam.

Sae Shimabara (viool) en Yuko Sasaki (piano) met werken van Prokofjev, Raita en Ravel, en violiste Liza Kerob en pianiste Maria Kulakowska met werken van Fauré en Saint-Saëns, zondag in de AGA Zaal van de Beurs van Berlage in Amsterdam.

Orgel

Anja Hendrikx opent zondag om 19.30 uur in de Abdijkerk Rolduc in Kerkrade mmv het koperensemble Harry Ries & Co de vijfde editie van het Orgelfestival Limburg 1996. Op het programma staan werken van Telemann, Mozart Serocki en Gabrieli. Het festival duurt tot en met 11 augustus met dagelijks op steeds verschillende plaatsen in Limburg orgelconcerten. Op 26 juli, 3 en 10 augustus zijn er busorgeltochten langs meerdere concerten. Informatie: 046-4333064.

Karl Maureen met orgelwerken van Bach, Mozart en Franck, zaterdag om 15 uur in de Grote of Sint-Laurenskerk.

Klaas Jan Mulder speelt orgelwerken van Bach, Mendelssohn en Young, vanavond in de Nieuwe Kerk in Katwijk aan Zee.

Jos van der Kooy met improvisaties van Reger, Alain en Manneke, maandag in de Westerkerk in Amsterdam.

En verder

Het Ricciotti Ensemble, het straat-symfonieorkest, speelt op 21 juli op landgoed Middachten in De Steeg, op 24 juli in strandpaviljoen Zeezicht in Den Haag.

In het kader van de Leidse Lakenfeesten zondag in de Leidse binnenstad het straatmuziekconcours De Gouden Pet met meer dan 40 straatmuziekacts.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden