KLASSIEK

Tournee..

Pianist Arcadi Volodos met Schubert, Skrjabin, Liszt en Liszt/Volodos, vrijdag in Utrecht (Vredenburg), zondag in Amsterdam (Grote Zaal), woensdag in Tilburg (KUB) en 21 oktober in Enschede (Muziekcentrum).

Nieuw Sinfonietta Amsterdam o.l.v. Peter Oundjian met Haydn, Bernstein (Vioolconcert door Anne Akiko Meyers) en Bartók, vrijdag in Groningen (De Oosterpoort), dinsdag in Amsterdam (Grote Zaal), woensdag in Eindhoven (Muziekcentrum).

Het Brabants Orkest o.l.v. Arvo Volmer m.m.v. de sopraan Anne Haenen met Stravinsky, Poulenc, Britten en Respighi, zaterdag in Uden (Markant) en zondag om 14.15 uur in Eindhoven (Muziekcentrum).

Leendert de Jonge (fluit) met een Bach-programma, in de Lutherse Kerken van Culemborg (vanavond), Breda, (vrijdag), Arnhem (zaterdag), Weesp (zondag).

Pianist Igor Roma en leden van het Nationaal Jeugd Orkest met kamermuziek van Mozart, Poulenc, Schubert en Schumann, zaterdag in Leiden (Stadsgehoorzaal), zondag in Leeuwarden (De Harmonie).

Nieuw Helsinki Kwartet met strijkkwartetten van Mozart, Schubert, Smetana en Sibelius, dinsdag in Rotterdam (De Doelen) en woensdag in Utrecht (Vredenburg).

Amsterdam

Het Nederlands Kamerkoor o.l.v. Tonu Kaljuste met Reger, Röntgen, Debussy, vanavond in de Kleine Zaal en vrijdag in de Beurs van Berlage.

Het Concertgebouworkest o.l.v. Bernard Haitink met Beethoven (Pianoconcert door Murray Perahia) en Bruckner (Symfonie 'Romantische'), vanavond, vrijdagavond en zondag om 14.15 uur in de Grote Zaal.

Het Combattimento Consort Amsterdam o.l.v. Jan Willem de Vriend m.m.v. Gordan Nicolitsch (viool) met een Bach-programma: Concert voor vier klavecimbels door Pieter Dirksen, Patrick Ayrton, Menno van Delft en Tini Mathot, 'Brandenburgse concerten nr 1 en 4', zaterdag om 15 uur in de Grote Zaal.

Het Nederlands Kamerorkest o.l.v. Hartmut Haenchen met Martin en Mozart (Pianoconcert door Markus Groh), zaterdag en maandag in de Grote Zaal.

Ensemble Amadé m.m.v. Charlotte Riedijk (sopraan) met De Falla, zondag om 11 uur in de Kleine Zaal.

Het Combattimento Consort Amsterdam o.l.v. Jan Willem de Vriend m.m.v. Elisabeth von Magnus (sopraan) met Avison, Scarlatti, Corelli, Locatelli en Händel, zondag om 14.15 uur in de Kleine Zaal.

Het Concertgebouworkest o.l.v. Nikolaus Harnoncourt met Brahms (Pianoconcert door Rudolf Buchbinder) en Dvórak, woensdag in de Grote Zaal.

Het Calefax Rietkwintet met Bachs 'Die Kunst der Fuge', vrijdag en zaterdag in de Waalse Kerk.

Cellist Pieter Wispelwey met solosuites van Bach, woensdag in de Noorderkerk.

The Amsterdam International Guitar Festival, op 20, 21 en 22 oktober in de Rode Hoed.

Een blokfluitconcert door Walter van Hauwe en zijn studenten, zondag om 12 uur in Cristofori.

Irene Maessen (sopraan), Eleonore Pameijer (fluit), Ernest Rombout (hobo) e.a. met Milhaud, Lilien en Heppener, maandag in de Synagoge Uilenburg.

Arnhem

Het Nieuw Ensemble o.l.v. Ed Spanjaard m.m.v. Shi Kelong (bariton) en Dong Ya (pipa) met Shuya, Wuping, Wenjing, Dun en Qigang, vanavond in Musis Sacrum.

Bergen

John Snijders (piano) en Josje ter Haar (viool) met Rijnvos, Feldman en Antheil, vrijdag in de Ruïnekerk.

Den Bosch

Festijn der Jonge Ensembles, in het Muziekcentrum: zaterdag om 12.30 uur het Zephyr Strijkkwartet, om 14 uur het Van Gogh Ensemble en om 20.30 uur duo Amuse d'Oreille (mandoline en gitaar); zondag om 12.30 uur ensemble Il Quadrifoglio, om 14 uur fluitkwartet Malle Symen, om 15.30 uur het Rotterdams Klarinetkwartet en om 20.30 uur het Egidius Kwartet.

Den Haag

Het Residentie Orkest o.l.v. Reinbert de Leeuw m.m.v. Irvine Arditti (viool) met Messiaen, Dutilleux en Wagemans (Symfonie nr 7, première), vrijdag in de Philipszaal.

Het Brodsky Kwartet met Schubert en Sjostakovitsj, zondag om 14.15 uur in de Nieuwe Kerk.

Eindhoven

Het Yggdrasil String Quartet met Chopin, vanavond in het Muziekcentrum.

Haarlem

Het Noordhollands Philharmonisch Orkest o.l.v. Niklas Willén m.m.v. Charlotte Riedijk (sopraan) met Grieg, Sibelius en Rimsky-Korsakov, zaterdag in het Concertgebouw.

Nijmegen

Heleen Hulst (viool) en Gerard Bouwhuis (piano) met Ives, Crawford, Antheil en Cage, zondag om 16 uur in Galerie Marzee.

Rotterdam

Het Arditti Kwartet met Stravinsky, Bartók, Webern, Ligeti en Kurtág, woensdag in De Doelen.

De Laurenscantorij o.l.v. Barend Schuurman m.m.v. Johann Th. Lemckert (orgel) met Bach, zaterdag om 15 uur in de Laurenskerk.

Utrecht

Storytelling, zondag in Huis a/d Werf: om 13.30 uur Jannie Pranger (sopraan) Tomoko Mukai yama (piano) met Naumann, Musto, Rzewski en Cage; om 15 uur vertelt Laetitia Sonami verhalen met behulp van elektronica; om 16 uur 'Reis naar de Maan', een muziektheatervoorstelling van componist Calliope Tsoupaki en theatermaker Noël Fischer.

Het Radio Filharmonisch Orkest o.l.v. Philippe Auguin m.m.v. Katarina Karnéus (mezzosopraan) met Debussy, Duparc en Stravinsky, zaterdag in Vredenburg.

Het Radio Kamerorkest o.l.v. Thierry Fischer m.m.v. pianisten Wyneke Jordans en Leo van Doeselaar, met Andriessen, Mozart, Holliger en Schumann, zondag om 14.15 uur in Vredenburg.

Orchestre des Champs-Elysées en het RIAS Kamerkoor o.l.v. Philippe Herreweghe m.m.v. Vasiljka Jezovsek (sopraan), Steve Davislim (tenor), Hanno Müller Brachmann (bas) met Haydns 'Die Schöpfung', maandag in Vredenburg.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden