KLASSIEK

Het Brabants Orkest besluit het seizoen met een romantisch programma met bekende operamelodieën van Verdi, Bizet, Puccini, Verdi, Ravel en Strauss....

Tournee

Het ensemble Cristofori met drie pianoconcerten van Mozart, zaterdag in Utrecht (Lutherse Kerk) en zondag om 19.30 uur in Leiden (Waalse Kerk).

Het I Palpiti Chamber Orchestra o.l.v. Eudard Schmieder met Arenski, Sjostakovitsj en Schubert, m.m.v. pianist Nicholas Angelich en trompettist Adriaan Kramer. Vanavond en vrijdag in Alkmaar (Laurenskerk) en zondag in Amsterdam (Grote Zaal).

Een kamermuziekconcert door het Conservatorium Groningen o.l.v. Wim ten Have met Mozart, Saint-Saëns en Rameau, vanavond in Leeuwarden (Theater Romein), zaterdag in Groningen (Conservatorium) en zondag om 11.30 uur in Slochteren (Fraeylemaborg).

Alkmaar

In het Conservatorium beginnen dinsdag twee openbare masterclasses: om 9.30 uur viool door Herman Krebbers en om 14 uur piano door Piotr Paleczny; woensdag om 9.30 uur een masterclass piano door Jan Wijn en om 14 uur zang door Daniel Ferro.

Het openingsconcert van het Orgelfestival Holland, zaterdag in de Laurenskerk, wordt gegeven door het koor van de Nederlandse Bachvereniging o.l.v. Jos Veldhoven en organist Jacques van Oortmerssen. Zondag in de Laurenskerk de organist Jean-Claude Zehnder, maandag om 12.30 uur een lunchconcert door Hans van Nieuwkoop en woensdag een orgelconcert door Wolfgang Zerer.

Amsterdam

Maandag in de Kleine Zaal de violist Daniel Rowland en pianist Bernd Brackman met Bach, Rowland, Chausson, Szymanovski en Wieniawski; na de pauze de pianiste Nadejda Vlaeva met Schumann en Liszt.

Woensdag de violist Peter Rainer en de pianiste Lori Kaufman met Ravel; celliste Timora Rosler en pianiste Klára Würtz met Debussy en Martinu, en de pianiste Patricia de la Vega met Franck, Beethoven en Ravel.

Vanavond in de Grote Zaal het VU Orkest o.l.v. Daan Admiraal met Bergs 'Sieben frühe Lieder' m.m.v. de sopraan Ingrid Kapelle en Mahlers Negende symfonie.

Vrijdag in de Grote Zaal het Radio Symfonie Orkest en Groot Omroepkoor o.l.v. Ed Spanjaard met de première van 'Agamemnon' van Wim Laman.

Het Chicago Youth Symphony Orchestra o.l.v. Christopher Seaman met Barber, Beethoven (Tripelconcert) en Tsjaikovski (Vierde symfonie), woensdag in de Grote Zaal.

De IJsbreker biedt in de zomermaanden in de zaal en daarbuiten zes mechanische orkesten: Muziek zonder musici. Van 26 juni t/m 31 augustus op het terras 'Singing in the sun' van Harald Kubiczak (slechts bij zonlicht) en in de zaal van 26 juni t/m 6 juli van 12 tot 19 uur 'Liquid Percussion' van Trimpin.

Het Aurelia Saxofoonkwartet geeft zondag zowel om 14.30 uur als om 20.15 uur een 'all American'-concert in De Rode Hoed.

In de Nieuwe Kerk zondag om 20 uur de organist Bert Lassing met Buxtehude, Bach en Rheinberger.

Jan Raas geeft op 2 juli een orgelconcert in de Westerkerk.

Bergen

In de Ruïnekerk maandag de pianist Toros Can met Skrjabin en Prokofjev; violist Peter Rainer en pianist Lori Kaufman met Ravel; violist Natsumi Tamai en pianist Noriko Tomioka met Mozart en Ysaïe.

Dinsdag in de Ruïnekerk de violist Soohyun Kwon en pianist Lori Kaufman met Ravel en de pianiste Patricia de la Vega met Beethoven en Ravel.

De violist Shirabe Aoki en pianist Yuko Sasaki met Chausson en Ravel, woensdag in de Ruïnekerk.

Den Haag

In de Lutherse Kerk vrijdag de organist Rudi van Straten met werk van Van Noordt, Buxtehude, Purcell en Bach.

Dinsdag in de Grote Kerk een orgelconcert door Aart Bergwerff (Bach-programma).

Groningen

In de Nieuwe Kerk vrijdag het Conservatoriumkoor en het Koperensemble van het Conservatorium met werken van Bartók, Koetsier, Liszt, Ligeti en Widor.

Haarlem

Vandaag om 15 uur in de Grote of St. Bavokerk organist Jos van der Kooy; dinsdag een orgelconcert door Jacques van Oortmerssen.

Maastricht

Lucas Vis leidt het Limburgs Symphonie Orkest in een concert t.g.v. vijftig jaar Donemus. In het progamma met vier werken van Otto Ketting soleren Vera Beths (viool), Elena Vink (sopraan) en Jacob Slagter (hoorn). Vrijdag in het Theater a/h Vrijthof.

Rotterdam

In de Laurenskerk zaterdag om 15 uur een promenadeconcert door organist Aad van der Hoeven en trompettist André Heuvelman. Programma: Franck, Karg-Elert en Brahms.

Veere

Zaterdag om 21 uur in de Grote Kerk Slagwerkgroep Amsterdam o.l.v. Jose Vincente en het Amsterdams Kamerkoor met een Xenakis-programma. Om 19.30 uur eerst een inleiding.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden