KLASSIEK

Het Combattimento Consort Amsterdam olv violist Jan-Willem de Vriend met Purcell, Dowland, Locke en Telemann vanavond in de Grote Zaal in Amsterdam....

Riccardo Chailly leidt het Koninklijk Concertgebouworkest in een concert met Debussy, Messiaen, Ravel (Pianoconcert in G door Jean-Yves Thibaudet) en Stravinsky zaterdag in de Grote Zaal.

De Nieuw Sinfonietta Amsterdam met violoncellist Steven Isserlis olv Candida Thompson met Mozart, Boccherini, Dvorak zondag in de Grote Zaal in Amsterdam.

Het Nederlands Kamerorkest olv Philippe Entremont met Mozart (onder andere diens Pianoconcert in Bes door Lars Vogt) en Webern, dinsdag in de Grote Zaal in Amsterdam.

Het Nederlands Philharmonisch Orkest olv Hartmut Haenchen met Strauss en Wagner op 24 augustus in de Grote Zaal in Amsterdam.

Het Radio Philharmonisch Orkest opent dinsdag het seizoen mmv diverse solisten olv Gennadi Rosdjestvenski in De Doelen in Rotterdam. Programma: Joodse liederen van Sjostakovitsj en werk van Offenbach/Rosenthal.

In de Grote Kerk in Gorinchem zaterdagavond een orgelconcert door Johannes Geffert.

Gerrit Chr. de Gier bespeelt zaterdagavond het orgel in de Oude Kerk in Amsterdam.

In de St Bavokerk in Haarlem dinsdag een orgelconcert door Jos van der Kooy.

Woensdag speelt organist Leo van Doeselaar werken van Kerll, Poglietti, Reinken en Bach in de Martinikerk in Groningen.

Zaterdagmiddag vertolkt Stephen Taylor werken van Tunder, Bach en Van der Horst in de Domkerk in Utrecht.

Hans van Nieuwkoop speelt vanavond Franck, Dupré en Widor in de Nieuwe Kerk in Katwijk aan Zee, op 22 augustus Bach in de Stevenskerk in Nijmegen.

Zondag in het stadspark van Leeuwarden het Troubadour Treffen '95 waar nationale en internationale troubadours hun liederen vanaf 13 uur ten gehore brengen.

Tot en met zondag in Huis te Linschoten (bij Utrecht) een bescheiden kamermuziekfestival. Vanavond de Russische pianist Alexej Orlowetzki met Beethoven, Liszt en Chopin. Zaterdag begeleidt Fred Oldenburg de sopraan Claron McFadden in liederen van Mozart, Schubert, Rossini en Debussy. Zondag Arthur Schoonderwoerd op fortepiano met Schubert en Schumann.

De organist Marijn Slappendel speelt zaterdagochtend in de Janskerk Utrecht werken van Stanley, Byrd en Howells.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden