KLASSIEK

Het Noord Nederlands Orkest o.l.v. Viktor Liberman m.m.v. Julian Milkis (klarinet) met Liadow ('Het betoverde meer-Kikimora'), Kantsjeli ('Nachtgebieden') en Brahms (Symfonie 'Pastorale'), vanavond in Leeuwarden (De Harmonie), vrijdag in Drachten (De Lawei) en zaterdag in Groningen (De Oosterpoort)....

Tournee

Het Gelders Orkest o.l.v. Martin Sieghart m.m.v. Jard van Nes (mezzosopraan) met Haydn (Symfonie 'Militaire') en Martin ('De Weise von Liebe und Tod des Cornets Christoph Rilke'), vanavond in Winterswijk (Cultureel Centrum), vrijdag in Arnhem (Musis Sacrum) en zaterdag in Nijmegen (De Vereeniging).

Pavel Berman (viool) en Lazar Berman (piano) met sonates van Beethoven, maandag in Arnhem (Musis Sacrum) en dinsdag in Nijmegen (De Vereeniging).

Het Residentie Orkest o.l.v. Sergiu Comissiona met Berlioz, Beethoven (Pianoconcert door Mikhail Rudy) , Schubert en Strauss, vrijdagavond en zondag om 14.15 uur in Den Haag (Philipszaal) en zaterdag in Utrecht (Vredenburg).

Margo Rens (zang), Jan Erik van Regteren Altena (viool), Pieter Smithuizen (contrabas), Michiel Weidner (cimbalon/cello) en formatie Blast met composities van Kurtág, vanavond in Den Haag (Korzo), vrijdag in Maastricht (Intro), zaterdag in Groningen (Grand Theatre) en zondag in Nijmegen (O42).

Het Symfonieorkest van het Koninklijk Conservatorium o.l.v. Jac van Steen m.m.v. Wout Oosterkamp (bas-bariton) met Prokofjev, Moesorgski en Tsjaikovski, dinsdag in Den Haag (Conservatorium), woensdag in Amsterdam (Beurs van Berlage) en 15 oktober in Utrecht (Vredenburg)

New Mozart Ensemble met Gluck en Mozart (pianoconcerten door Melvyn Tan), maandag in Rotterdam (De Doelen) en dinsdag in Den Haag (Philipszaal).

Amsterdam

Het Concertgebouworkest en Collegium Vocale Gent o.l.v. Philippe Herreweghe m.m.v. Rosa Mannion (sopraan), Birgit Remmert (alt), Scot Weir (tenor) en Franz-Josef Selig (bas) met Mendelssohn (Vijde symfonie) en Schubert (Vijfde mis), vanavond en vrijdagavond en zondag om 14.15 uur in de Grote Zaal.

Het Radio Kamerorkest o.l.v. Péter Eötvös m.m.v. Häkon Austb (piano) en Nevrez Atto (spreekstem) met Van Onna ('The Mondrian Equilibrium'), Messiaen ('Sept Haikai'), Oestvolskaja (Octet) en Ford ('Salome Fast'), zaterdag om 15 uur in de Grote Zaal.

Het Nederlands Kamerorkest o.l.v. Philippe Entremont met Messiaen, Duruflé, Poulenc (orgelconcert door Marie-Claire Alain), Dutilleux en Saint-Saëns, zaterdag en zondag in de Grote Zaal.

Gitarist Zoran Dukic met Brouwer, Bach en Piazzolla, zaterdag in de Kleine Zaal.

Het Matheus Ensemble met een Vivaldi-programma, zondag om 11 uur in de Grote Zaal.

György Pauk (viool) en Jenö Jandó (piano) met sonates van Beethoven en Bartók, zondag in de Kleine Zaal.

Akademie für Alte Musik Berlin en Andreas Scholl (countertenor) met scènes uit opera's van Händel, maandag in de Grote Zaal.

Het Concertgebouworkest o.l.v. Carlo Maria Giulini met Beethovens Vierde en Zevende symfonie, woensdag in de Grote Zaal.

Matt Haimovitz (cello) en Itama Golan (piano) met sonates van Beethoven, woensdag in de Kleine Zaal.

Een pianorecital door Adilia Alieva, zondag om 15 uur in de Beurs van Berlage.

Philippe Entremont (piano), István Párkányi (viool), Beverly Lunt (viool), Richard Wolfe (altviool) en Herre-Jan Stegenga (cello) met een Brahms-programma, zondag om 15 uur in de Beurs van Berlage.

Johnny Reinhard (fagot en blokfluit) en Dorien Verheyden (zang) met Marcel, Reinhard (première), Xenakis, Partch en Danshamaniau, dinsdag in De IJsbreker.

Huib Emmer met zijn 'Metal Zombie', een vijfdelig stuk voor live-elektronica, woensdag om 12.30 uur in De IJsbreker.

Het Koor en Barokorkest van de Nederlandse Bachvereniging o.l.v. Martin Gester met Charpentier, vanavond in de Westerkerk.

Robert Overpelt (tenor), Bernard Bartelink (orgel) en Dubbel mannenkoor o.l.v. Marc Versteeg met Diepenbrock ('Missa in die Festo'), zondag om 15.30 uur in de Obrechtkerk.

Ensemble Schönbrun met Boccherini (sextetten voor fluit en strijkers), zaterdag in de Engelse Kerk.

Den Haag

Ensemble Wendingen met Abrahamsen, Ruders (Hoorntrio, première, door Hans Dullaert), Amram en Hindemith, zondag om 14.15 uur in de Nieuwe Kerk.

Eindhoven

Het Gerard Ammerlaan Septet m.m.v. Lucia Meeuwsen (sopraan) met songs van Willems op muziek van Ammerlaan, vanavond in Theater Het Klein.

Enschede

De mezzosopraan Christa Pfeiler en pianist Rudolf Jansen geven vrijdag een concert in het Muziekcentrum.

Het New Mozart Ensemble, zaterdag in het Muziekcentrum.

Haarlem

Een orgelconcert door Jos van der Kooy, dinsdag in de Grote of St. Bavokerk.

Nijmegen

Pianist Guy Livingston met Crumb ('Makrokosmos'), zondag om 16 uur in Galerie Marzee.

Slagwerkgroep Den Haag met Xenakis, Hamel, Alvarez, Ligeti, Loevendie, Ford, Takemitsu en Cahn, zondag om 14.15 uur in De Vereeniging.

Rotterdam

Het Rotterdams Philharmonisch Orkest o.l.v. Kurt Sanderling met Mozart (Ouverture 'Don Giovanni'), Sjostakovitsj (Celloconcert door Michael Sanderling) en Beethoven (Symfonie nr 2), donderdag- en vrijdagavond en zondag om 11 uur in De Doelen.

Een gitaarconcert door Aniello Desiderio, vrijdag in de Doelen.

Een pianorecital door Wibi Soerjadi, zaterdag in De Doelen.

Julija Hartig en Eliot Lawson (viool), Sander Sittig en Jill Lawson (piano) met Debussy, Chausson, Ravel en Waxman, zondag om 11 uur in De Doelen.

Rotterdam

Duo Ciciliani & Kowalkowski met een 'elektro-akoestische performance-opera', woensdag in Lantaren/ Venster.

Utrecht

The Amsterdam Baroque Orchestra & Choir o.l.v. Ton Koopman met liederen van Bach, vanavond in Vredenburg.

Ian Bostridge (tenor) en Graham Johnson (piano) met Schubert en Britten, zaterdag in Muziekcentrum Vredenburg.

Utrecht String Quartet m.m.v. Jos Zwaanenburg (fluit) en Manja Smits (harp) met Tsoupaki, Escher, Wagenaar en Altena, maandag in Vredenburg.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden