KLASSIEK

Het Gelders Orkest o.l.v. Lawrence Renes met Tsjaikovski ('Cappriccio Italien' en Suite uit 'De Notenkraker'), Katsjatoerian (Sabeldans uit 'Gayaneh' en Adagio uit 'Spartacus') en m.m.v....

Tournee

Symfonieorkest Sweelinck Conservatorium Amsterdam en Symfonieorkest Koninklijk Conservatorium Den Haag o.l.v. Kent Nagano m.m.v. Charlotte Margiono met Strauss ('Vier letzte Lieder' en Mahler (Vijfde symfonie), dinsdag in Den Haag (Philipszaal), woensdag in Rotterdam (De Doelen) en 2 juli in Amsterdam (Grote Zaal).

Ensemble Cristofori (viool, altviool, violoncello en fortepiano) met kwartetten van Ruppe, Neuman, Fodor, Wilms en Haydn, vrijdag in Amsterdam (Felix Meritis), zaterdag in Utrecht (Lutherse Kerk), zondag om 11.30 uur in Den Haag (Pulchri Studio) en zondag om 19.30 uur in Leiden (Waalse Kerk).

Amsterdam

Het orkest I Fiamminghi o.l.v. Rudolf Werthen met Schubert (Symfonie 'Tragische'), Beethoven (Vioolconcert door Anne Akiko Meyers) en Strauss ('Metamorphosen'), vrijdag in de Grote Zaal.

Het Metropole Orkest en het Groot Omroepkoor o.l.v. Jan Stulen met filmmuziek, zondag om 11 uur in de Grote Zaal.

Juliette Hurel (fluit) en Tamara Cislowska (piano) met Cassadó, Rachmaninov, Brahms, Paganini, Schumann, Propper, Skrjabin en Prokofjev, zondag in de Kleine Zaal.

Een recital door de Spaanse pianiste Patricia de la Vega (Debussy's 'Images' en Chopin's 'Preludes'), maandag in de Kleine Zaal.

Het Rococo Trio met Telemann, Albrechtsberger, Haydn, Boccherini en Beethoven, vanavond in de Engelse kerk.

Kamerkoor Doulce Mémoire met Lassus, Bach en Poulenc, zaterdag in de Posthoornkerk.

Orgelconcerten in de Oude Kerk, vanavond door Wim van Beek, zaterdag om 15.30 uur door Pieter Heijkoop en zondag om 15 uur door Emanuele Cardi.

Bunnik

Nog t/m zaterdag het Rhijnauwen Kamermuziekfestival in de Oude Dorpskerk. Vrijdag Edith Grosz Lateiner (piano), Rian de Waal (piano), Ellen van Haaren (sopraan), Marion van den Akker (alt-mezzo), Alex Grigorev (tenor) en Miklos Schwalb (piano) met Schubert ('Divertissement à l'Hongroise') en Sjostakovitsj ('Uit de Joodse Volkspoëzie'). Zaterdag het slotconcert door het Rhijnauwen Kamerorkest en solisten met Debussy, Hétu, Poulenc, Loevendie en Saint-Saëns.

Capelle aan den IJssel

Een Midzomerfestival in het Schollebos, zondag van 13.30 tot 17.30 uur. Met onder meer marimba-duo Per Due, het Multatulikwartet, het Brabants Saxofoonkwartet, Het Nederlands Kodály Koor, pianoduo Mieke & Henriette van der Aalst, Emmy Verhey, Cameratia Antonio Lucio, Daniël Wayenberg, het kinderprogramma 'Liegbeesten' door Polo de Haas (piano) en het Wroclaw Piano Trio, het Amsterdams Forte Piano Trio, Alba Musica Kyo en het Icarus Ensemble.

Cuijk

Joost Langeveld (orgel) en Nicoline Krassenburg (zang) met o.a. Byrd, Gibbons en Händel, zondag om 19.30 in de Martinuskerk.

Den Haag

Het Residentie Orkest o.l.v. Yan Pascal Tortelier met Beethoven (Vioolconcert door Shlomo Mintz), Van Oosten ('Passages', première) en Resphighi ('Feste romane'), vrijdag in de Philipszaal.

Een orgelconcert door Leo van Doeselaar, dinsdag in de Grote Kerk.

Elburg

Een zomerconcert door het Holland Boys Choir o.l.v. Pieter Jan Leusink, woensdag in de Grote Kerk om 11 uur.

Eindhoven

Het Brabants Orkest m.m.v. het Brabant Koor o.l.v. Marc Soustrot met een concertuitvoering van Saint-Saëns' opera Samson et Dalila, vanavond in het Muziekcentrum.

Enschede

Mozarts 'Eine kleine Nachtmusik' en 'Requiem' door het Orkest van het Oosten o.l.v. Jaap van Zweden m.m.v. Maja Roodveldt (sopraan), Elisabeth van Magnus (mezzosopraan), Marcel Reijand (tenor) en Claus Mertens (bas) en het Koor Nationale Reisopera, vrijdag in het Muziekcentrum.

Groningen/Leeuwarden/Heerenveen/Eelde

Met de manifestatie 'Molto Vivace' sluit het Conservatorium Groningen zijn studiejaar af. In de Grote Kerk van Leeuwarden vanavond organist Yoshi Kazama (Elgar, Britten, Bridge, Bairstow, Purcell). Vrijdag in De Rinkelbom Heerenveen, zaterdag in het Conservatorium Groningen en zondag om 11 uur in De Buitenplaats in Eelde het Conservatorium Kamerorkest/Kamermuziekensembles o.l.v. Wim ten Have met Rameau (Suite uit 'Les Indes Galantes'), Schumann (Andante voor twee piano's, twee celli en hoorn), Mozart (Fantasia voor strijkorkest) en Tartini (Trompetconcert door Friso Valkema).

Een orgelconcert door Pieter van Dijk met Buxtehude, Scheidt, Weckman, Scheidemann Tunder en Bach, woensdag in de Martinikerk.

Haarlem

In de Grote of St. Bavokerk vanavond organist Jos van der Kooy en dinsdag Christopher Herrick.

Middelburg

Op het Festival Nieuwe Muziek in de Kloveniersdoelen zaterdag het Xenakis Strijkkwartet met Jin Hi Kim ('Nong Rock') en woensdag het Xenakis Ensemble o.l.v. Diego Masson m.m.v. Jin Hi Kim (komungo), Geoffrey Douglas Madge (piano) en Jolande v.d. Paal (coloratuur sopraan) met Saunders ('Crimson'), Hi Kim ('Voice of Sigimse'), Xenakis ('Eonta') en Lim ('Li Shan Yin').

Nijmegen

Vrijdag, zaterdag en zondag Waalconcerten 1998, een openluchtfestival in het Valkhofpark m.m.v. Het Gelders Orkest o.l.v. Lawrence Renes met Tsjaikovski en Katsjatoerian (vrijdag); het Nijmeegs Studentenorkest o.l.v. Josef Suilen met Prokofjev 'Peter en de Wolf' en Olga Romanko (zaterdag); zondag The Amsterdam Windplayers met Rossini, Weber, Hartmann en Mendelssohn, het Nijmeegs Studentenorkest met Tsjaikovski ('Doornroosje') en het Combattimento Consort Amsterdam o.l.v. Jan Willem de Vriend met Bach, Biber en Händel. Informatie tel. 024-3790646.

Een orgelrecital door Bram Beekman, dinsdag in de Stevenskerk. Hij speelt werk van Bach, Brahms, Karg-Elert en Peeters.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden