KLASSIEK

Zanger Bobby McFerrin ('Don't Worry, Be Happy') leidt het Rotterdams Philharmonisch Orkest in een programma met Bernstein, Fauré en Gershwin, vanavond in de Doelen in Rotterdam, zondag in de Grote Zaal in Amsterdam....

Tournee

Amsterdam

Het Dallas Symphony Orchestra o.l.v. Andrew Litton met Gershwin en Sjostakovitsj ('Vijfde symfonie'), vanavond in de Grote Zaal van het Concertgebouw.

Het Shinagawa String Orchestra o.l.v. Reiji Inda met Mozart, Vivaldi ('Vioolconcerten' door Hitomi Nanami, Takaya Tani, Mai Nagata en Risa Sato) en Bartók, vrijdag om 19.15 uur in de Kleine Zaal.

Het Junge Deutsche Philharmonie o.l.v. Rudolf Barshai met Strauss ('Vier letzte Lieder' door sopraan Pamela Coburn) en Mahlers Vijfde symfonie, vrijdag om 20.15 uur in de Grote Zaal.

Het Nederlands Kamerorkest o.l.v. Philippe Entremont met Beethoven (Vioolconcert door Silvia Markovici) en Brahms, zaterdag in de Grote Zaal.

Violiste Liza Ferschtman (winnares van het Oskar Back Concours 1997) speelt bijgestaan door Frans van Ruth (piano) en Csaba Klenyán werken van Stravinsky, Schumann, Verdi en Beethoven, zaterdag in de Kleine Zaal.

Het Radio Filharmonisch Orkest o.l.v. Jean Fournet met Rossini, Dukas en Ravel, zondag om 11 uur in de Grote Zaal.

Violist Stefan Tönz en de pianisten Nils Mortensen en Oliver Triendl spelen werken van Beethoven, Schönberg, Skrjabin en Liszt, zondag in de Kleine Zaal.

Cellist Niklas Eppinger en de pianisten Filippo Gamba en Hae-Seung Shin met Bach, Beethoven, Debussy en Brahms, maandag in de Kleine Zaal.

Het Amsterdams Promenade Orkest o.l.v. Ernst van Tiel met een gratis lunchconcert, woensdag om 12.30 uur in de Grote Zaal.

Zaterdag in de Oude Kerk het Amsterdams Orgelfestival dat om 11.20 uur geopend wordt door Wim Zwart. Op het programma orgelwerken door de eeuwen heen m.m.v. Dub de Vries, Martin Mans, André Knevel, Harry Hamer en Everhard Zwart.

Gustav Leonhardt speelt orgelwerken van Kerckhoven, Muffat en Bach, zondag om 20 uur in de Nieuwe Kerk.

Het Nederlands Philharmonisch Orkest o.l.v. Tetsuji Honna met Bartók, Liszt ('Pianoconcerten nr 1 en 2' door Paolo Giacometti en Luiza Borac) en Strauss, zaterdag in de Yakult Zaal van de Beurs van Berlage.

Den Bosch

In de serie orgelconcerten in de St. Janskathedraal speelt op 2 september om 20 uur Leon van den Brand werken van Bach, Mozart, Schubert en Reger.

Den Haag

Tijdens de Tweede Haagse Orgelweek vanavond een concert van Ben van Oosten in de Grote Kerk.

Eindhoven

Muziekcentrum Frits Philips bestaat vijf jaar en viert dat met een reeks lustrumconcerten. Dinsdag het eerste concert door Het Brabants Orkest en het Dames Brabant Koor o.l.v. Moshe Atzmon met Mahlers Symfonie nr. 3.

Haarlem

In de Grote of Bavokerk vanmiddag om 15 uur een orgelconcert door Jos van der Kooy en dinsdagavond door de Zwitserse organist Lionel Rogg.

Katwijk aan Zee

Vrijdag in de Nieuwe Kerk organist Wolfgang Seifen met 'Grandes improvisations en concert'.

Midwolde

In het kader van Musica Antiqua Nova zondag om 16.30 uur in de Dorpskerk een concert door het Vokaal Ensemble Quink en de organist Reitze Smits met een programma rond Rombout Verhulst.

Utrecht

De pianola bestaat dit jaar honderd jaar en dat wordt gevierd met een reeks concerten. Op 31 augustus is in het Nationaal Museum van Speelklok tot Pierement een pianola-programma te beluisteren met het thema Schubert en tijdgenoten.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden