KLASSIEK

Tournee..

De Beethoven Academy o.l.v. Carl Davis begeleidt de film 'Safety Last' van Harol Lloyd, vanavond in Utrecht (Vredenburg), maandag in Den Bosch (Theater a/d Parade).

Het Brabants Orkest o.l.v. Marc Soustrot m.m.v. Julia Borchert (sopraan), Stephen Milling (bas) e.a. met Bach en Mozart (Requiem in D), vanavond in Den Bosch (Theater a/d Parade), vrijdag in Tilburg (Concertzaal), zaterdag in Eindhoven (Muziekcentrum) en zondag in Breda (Chassé Theater).

Het Reizend Muziekgezelschap met Spohr, Prokofjev en Dvorák, vanavond in Utrecht (Vredenburg) en vrijdag in Amsterdam (Grote Zaal) en met Franck en Schubert, zondag om 14.30 uur in Rotterdam (De Doelen).

Gothic Voices met middeleeuwse muziek uit Engeland en Frankrijk, vanavond in Westzaan (Zuider Vermaning), vrijdag in Deventer (Broederen Kerk) en zaterdag in Maastricht (St. Jan).

Het Rotterdams Philharmonisch Orkest o.l.v. Claus Peter Flor met Mendelssohn, Bizet en Wagner, zaterdagavond en zondag om 14.15 uur in Den Haag (Philipszaal) en vrijdag in Rotterdam (De Doelen).

Moskou Pianotrio met Rachmaninov en Sjostakovitsj, maandag en woensdag in Amsterdam (Kleine Zaal) en dinsdag in Rotterdam (De Doelen).

Muir String Quartet met Haydn, Sjostakovtisj en Dvorák, zaterdag Amsterdam (Kleine Zaal) en maandag in Utrecht (Vredenburg..

Amsterdam Loeki Stardust Quartet met Obrecht, Palestrina, Frescobaldi, Pachelbel, Caldini en Vivaldi/Bach/Brüggen, vanavond in Amsterdam (Kleine Zaal), dinsdag en woensdag in Utrecht (Vredenburg).

Amsterdam

Ensemble LOOS met werken van Huib Emmer, Peter van Bergen, Luc Houtkamp, Guo Wenjing, Roberto Morales en Guy Harries, zaterdag om 15 uur in het Stedelijk Museum.

Het Concertgebouworkest o.l.v. Bernard Haitink m.m.v. Sarah O'Brien met Bizet, Debussy en Beethoven, vanavond, vrijdagavond en zondag om 14.15 uur in de Grote Zaal.

Groot Omroepkoor o.l.v. Marcus Creed m.m.v. Hans van Loenen (trompet), Richard Jansen (slagwerk), Peter Prommel (slagwerk) en Hendrik-Jan Renes (tuba), zaterdag om 15 uur in de Grote Zaal.

Philips Symfonie Orkest en het Storioni Trio o.l.v. Jules van Hessen met Beethoven en Mahler, zaterdag in de Grote Zaal.

Le Concert Spirituel o.l.v. Hervé Niquet met Dandrieu en Charpentier, zondag om 11 uur in de Grote Zaal.

Dmitri Ferschtmann (cello) en Mila Baslawskaya (piano) met Schubert, Schumann en Brahms, zondag om 14.15 uur in de Kleine Zaal.

Wiener Streichsextett met Boccherini, Beethoven en Rimsky-Korsakov, zondag in de Kleine Zaal.

Orkest van de Achttiende Eeuw o.l.v. Frans Brüggen m.m.v. Cyndia Sieden (sopraan) met Rameau en Mozart, maandag in de Grote Zaal.

Symfonieorkest van het Conservatorium van Amsterdam o.l.v. Thierry Fischer met Bach/Webern, Brahms en Stravinsky, dinsdag in de Grote Zaal.

Calefax Rietkwintet m.m.v. Vera Westera (sopraan) met Germanus, Rameau, Francesconi en Gershwin, dinsdag in de Kleine Zaal.

Een Schubert-masterclass voor duo's zang en piano door Robert Holl en Rudolf Jansen (piano), vandaag, vrijdag en zaterdag steeds vanaf 14 uur in de Beurs van Berlage.

Nederlands Kamerorkest o.l.v. István Párkányi (viool) m.m.v. Olga Martinova (viool) met Haydn, Mozart, Elgar en Britten, maandag in de Beurs van Berlage.

Pianist Ian Pace met Babbit, Nilsson Ferneyhough en Barraqué, zondag om 15.45 uur in de IJsbreker. Voorafgaand aan het concert, om 15.45 geeft hij een lezing.

Arden String Quartet met McDonald, Sawyer, Garfein, Mnatsakanyan en Andrew List ('Quartet no. 3', première), zondag om 14.15 uur in de Rode Hoed.)

Van Dingstee Kwartet met strijkkwartetten van Haydn en Sjostakovitsj, zaterdag (14 uur) in de Noorderkerk.

Bergen

Cello-octet Conjunto Iberico speelt vrijdag in de Ruïnekerk.

Den Haag

Strijkkwartet Delft met Brahms en Dvorák, vanavond in Diligentia.

Else Krijgsman (piano), Harmen de Boer (klarinet) en Vladimir Mendelssohn (altviool) met Mozart en Schubert, zondag om 11.30 uur in Diligentia.

Van 16 t/m 18 november het Van Wassenaer Concours. Vandaag vanaf 12 uur in de Nieuwe Kerk de voorronde en zaterdag om 14 uur in de Gotische Zaal (Raad van State) de finale. Concerten vanavond in de Nieuwe kerk door Ensemble Daltrocanto; vrijdag lunchconcerten op diverse locaties, in o.a. Hotel Des Indes, het Haags Historisch Museum en Hoogsteder & Hoogsteder; vrijdagavond in de Nieuwe kerk Teatro Lirico o.l.v. Stephen Stubbs m.m.v. Ann Monoyios (sopraan) met Monteclair, Marais, Naudot, Keiser en Telemann.

Schönberg Kwartet en Mondriaan Kwartet met Antheil, Janssen, Mossolov en Bartók, zondag om 14.15 uur in de Nieuwe Kerk.

Eindhoven

Capella Breda met composities van Daan Manneke en Kristoffer Zegers, woensdag in Plaza Futura.

Enschede

La Stagione Frankfurt o.l.v. Michael Schneider Deborah York (sopraan) en Michael Schneider (fluit) met Corelli, Vivaldi en Bach, vanavond in het Muziekcentrum.

Het Gelders Orkest o.l.v. Martin Sieghart met Schönberg en Brahms (Pianoconcert door Stefan Vladar), woensdag in het Muziekcentrum.

Groningen

The Muir Quartet met Haydn, Sjostakovtisj en Dvorák, zondag om 15 uur in De Oosterpoort.

Heemstede

Abbie de Quant (fluit), Masumi Nagasawa (harp) en Tomoko Makuuchi (sopraan) met Wertheim, Roussel, Caplet, Piazzolla, Crumb, Ravel, Kuhlau en Kapr, woensdag in Het Oude Slot.

Nijmegen

Ralph van Raat (fluit) en Claudio Santambrogio (piano), zondag om 16 uur in Galerie Marzee.

Rotterdam

Het Doelenensemble met Bartók, Stockhausen, Wagner, Xenakis en Reich, zondag in De Doelen.

Marinierskapel der Koninklijke Marine met o.a. Sjostakovitsj (Pianoconcert door Igor Urjash), woensdag in De Doelen.

Tilburg

Nieuw Ensemble o.l.v. Ed Spanjaard met Boulez, vanavond in de Concertzaal.

Concerto Armonico m.m.v. Miklós Spányi (tangentpiano) met Bach, maandag in de Concertzaal.

Utrecht

Elektronische muziek van Yannis Kyriakides en 'Songs of the Moon', van geluidskunstenaars Anna Homler en Frank Schulte, vanavond in Jazzpodium SJU.

Sopraan Luba Orgonasova en het Radio Kamerorkest o.l.v. Kenneth Montgomery met Mozart en Haydn, zondag om 14.15 uur in Vredenburg.

Toonkunstkoor Utrecht, Nederlands Promenade Orkest m.m.v. Janny Zomer (sopraan), Marcel Reijans (tenor) en Werner van Mechelen (bas) met Mendelssohns oratorium 'Paulus', dinsdag in Vredenburg.

Orkest van de Achttiende Eeuw o.l.v. Frans Brüggen met Rameau (Suite 'Zoroastre'), woensdag om 12.30 uur, en m.m.v. Cyndia Sieden (sopraan) met Rameau en Mozart (Alosia-aria's en Symfonie 'Jupiter'), woensdagavond in Vredenburg.

Capella Figuralis o.l.v. Jos van Veldhoven met Weckmann, Schein, Schütz en Monteverdi, zondag in de Geertekerk.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden