KLASSIEK

Tournee..

Capella Minsk met Russische liturgische muziek en volksliederen, vanavond in Zutphen (Concertzaal), vrijdag in Hoorn (Het Park), zaterdag in Den Haag (Philipszaal), maandag om 11 uur in Rotterdam (De Doelen) en maandag om 14.30 uur in Amersfoort (Stadshal).

De winnaar van het Liszt Piano Concours 1999, Masaru Okada geeft maandag om 15 uur een concert in Amsterdam (Beurs van Berlage) en woensdag in Den Haag (Philipszaal).

Quirine Viersen (cello) en Silke Avenhaus (piano) met Bartók, Beethoven en Rachmaninov, dinsdag in Den Haag (Nieuwe Kerk) en woensdag in Nijmegen (De Vereeniging).

Passie

De Matthaüs Passion van Bach wordt uitgevoerd door: het Residentie Orkest, vanavond om 19 uur en vrijdag om 11.30 uur in Leiden (Pieterskerk); Philharmonisch Koor Toonkunst en Amsterdams Kamerorkest, vanavond en vrijdag om 19.30 uur in Rotterdam (De Doelen); Boedapest Concert Orkest en Kodály Koor, vanavond om 19.30 in Amsterdam (Grote Zaal); Toonkunstkoor Amsterdam en Nederlands Kamerorkest, vrijdag om 19.30 uur in Amsterdam (Grote Zaal).

Bachs Johannes Passion door: Hollands Vocaal Ensemble, vanavond in Alkmaar (Laurenskerk); Limburgs Symphonie Orkest en Capella Aquensis Aken, vanavond in Heerlen (Stadsschouwburg) en vrijdag in Maastricht (Theater a/h Vrijthof); Koor en Orkest van het Nederlands Bach-Ensemble, zaterdag in Loenen a/d Vecht (Grote Kerk).

Overige passiemuziek: de Laurentius en Elisabeth Cantorij met Stainers 'The Crucifixion', vrijdag om 21 uur in de kathedrale kerk aan de Mathenesserlaan 307 in Rotterdam.

Amsterdam

Het Schönberg Ensemble o.l.v. Reinbert de Leeuw m.m.v. Natalia Zagorinskaja (sopraan), Helena Rasker (mezzosopraan), Christoph Homberger (tenor) en Martá en György Kurtág (piano), met liederen van Kurtág, waaronder 'Berichten van wijlen juffrouw R.V. Troussova', en Janacek, woensdagavond in de Grote Zaal - om 17 uur een korter programma.

Pianoduo Avner Arad en Albert Kim met Schubert, Mozart, Brahms, Händel en Dvórak, woensdag in de Kleine Zaal.

Orkest de Volharding o.l.v. Jurjen Hempel met Torke ('Overnight Mail'), Sjostakovitsj (Preludes opus 34), Van Oosten ('Ostinazione'), Vayo ('Signals', première) en Zuidam ('Three Mechanisms'), woensdag in The Max/Melkweg.

Paul Reyn (viool), Eelco Beinema (cello), Herman Draaisma (klarinet) en Hans Eysackers (piano) met Reyn (première) en Messiaen ('Quatuor pour la fin de temps'), maandag om 15 uur in de Beurs van Berlage.

Circle Percussion, Anumadutchi Percussion en rapper Rockattack Ten met Van Hoorn, Jiskoot, Van der Poll, Spierings, Koko, Van der Sluis/Ellenkamp, Jiskoot, Vos en Matthijse, vanavond in The Max/Melkweg.

Studenten van de afdeling Compositie van het Koninklijk Conservatorium presenteren nieuwe werken, vrijdag in de IJsbreker.

Ira Spaulding (bariton), John Ferguson (piano) en Kamerkoor Vocoza met Vaughan Williams ('Five mystical songs'), Messiaen en Hayes ('The life of Christ'), zondag om 15.15 uur in de Engelse kerk.

Den Haag

Pianiste Natalia Kushner met een Chopin-programma, woensdag in Den Haag (Diligentia).

Eindhoven

Een lunchconcert door La Primavera, vanmiddag in het Muziekcentrum.

Slagwerkers van Het Brabants orkest met O'Meara en Loevendie, vrijdag in het Muziekcentrum.

Enschede

Smol'niy Cappella St. Petersburg met koormuziek, vrijdag in de Muziekcentrum.

Valerius Ensemble met Prokofjev (Ouverture op Hebreeuwse thema's), Loevendie ('Lerchen Trio'), Krenek (Serenade) en Franck (pianokwintet).

Orkest van het Oosten o.l.v. Jaap van Zweden (viool) met Vivaldi ('De vier jaargetijden'), Diepenbrock (ouverture 'De Vogels') en Olthuis ('Theseusfantasie'), woensdag in het Muziekcentrum.

's Heerenberg

Tokyo Baroque met werken van Biber, Schenk en Couperin, woensdag in Huis Bergh.

Leeuwarden

Organist Theo Jellema met Messiaens 'Zes Corps Glorieux', woensdag de Grote Kerk.

Rotterdam

Organist Geert Bierling met Rachmaninov, Rimski-Korsakov, Dargomijski en Tsjaikovski, zaterdag om 17 uur in de Doelen.

Daniel Kwartet met strijkkwartetten van Prokofjev en Dvórak, zondag om 11 uur in De Doelen.

Leipziger Streichquartett m.m.v. Karl Leister (klarinet) met strijkkwartetten van Haydn, Schubert en Brahms, dinsdag in De Doelen.

Auryn Quartet m.m.v. Nienke Oostenrijk (sopraan), Patricio Wang (gitaar) en Ko Ishikawa (sho) met Schönberg, Marta, Mackey en Hosokawa, woensdag in De Doelen.

Utrecht

Trio Wanderer met pianotrio's van Saint-Saëns, Fauré en Ravel, dinsdag in Vredenburg.

Een lunchconcert door pianist Ivo Janssen met toccata's van Bach en hedendaagse Nederlandse componisten, woensdag in Vredenburg.

Ensemble 'La Dada' Amsterdam (blokfluit, fagot en klavecimbel) met werken van Händel, Bigaglia, Bach, Croft, Telemann en Vivaldi, woensdag in Vredenburg.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden