KLASSIEK

Tournee..

Het Orkest van het Oosten o.l.v. Martin Sieghart m.m.v. Klaus Mertens (bariton) met Schubert ('Wandererfantasie', orkestratie Willem van Otterloo) en Schumann (Symfonie nr. 2, orkestratie Max Reger), vrijdag in Deventer (De Leeuwenbrug), zondag om 12.30 uur in Almelo (Theaterhotel), woensdag in Enschede (Muziekcentrum) en 30 september in Zwolle (Nw. Buitensociëteit).

Het Limburgs Symphonie Orkest o.l.v. Junichi Hirokami met Debussy, Seltzer, Stenhammer (Twee Romances voor viool en orkest door Gil Sharon), Kreisler en Bizet, vrijdag in Venlo (De Maaspoort) en zaterdag in Heerlen (Parkstadtheaters).

Barokorkest Les Perruques d'Amsterdam o.l.v. Henk van Benthem met Torelli, Corelli, Stradella, Valentini en Vivaldi, zaterdag in Utrecht (Geertekerk), zondag om 15 uur in Haarlem (Waalse Kerk) en maandag in Amsterdam (Concertgebouw).

Het Radio Kamerorkest en het Groot Omroepkoor o.l.v. Roy Goodman m.m.v. Sophie Daneman (sopraan), Mark Padmore (tenor) met Boyce ('Solomon'), zaterdag in Rotterdam (De Doelen) en zondag om 11 uur in Amsterdam (Concertgebouw).

London Philharmonic Orchestra o.l.v. Jaap van Zweden met Adams ('The chairman dances'), Beethoven (Vijfde pianoconcert door Derek Han) en Tsjaikovski (Vierde symfonie), vanavond in Hulst (Basiliek), zaterdag in Amsterdam (Concertgebouw), zondag in Rotterdam (De Doelen) en maandag in Utrecht (Vredenburg).

Het Concertgebouworkest o.l.v. Riccardo Chailly met Webern ('Im Sommerwind'), Berg ('Altenberg-liederen' door Barbara Bonney, sopraan) en Mahler (Vierde symfonie), vrijdagavond en zondag om 14.15 uur in Amsterdam (Concertgebouw) en maandag in Rotterdam (De Doelen).

Het Radio Filharmonisch Orkest o.l.v. Edo de Waart m.m.v. Lorraine Hunt (mezzosopraan) en David Rendall (tenor) met Mahler (Adagio uit de Tiende symfonie en 'Das Lied von der Erde'), zaterdag in Utrecht (Vredenburg) en zondag in Amsterdam (Concertgebouw).

Amsterdam

Promenade-orkest uit Szeged (Hongarije) o.l.v. László Makláry met Lanner, Strauss, Zeller, Ziehrer, Von Suppé, Stolz en Sienczynski, vanavond in het Concertgebouw.

Koor en Orkest van het Mariinski Theater o.l.v. Valeri Gergjev met Rimsky-Korsakov ('Snegoerotsjka'), zaterdag om 14 uur in het Concertgebouw.

Gitarist Aniello Desiderio met Scarlatti, Paganini, Turina en De Lucia, zaterdag in het Concertgebouw.

Het Concertgebouworkest o.l.v. Mark Elder met H. Andriessen (Symfonische etude), Korngold (Vioolconcert door Chantal Juillet) en Sibelius (Eerste Symfonie), woensdag in het Concertgebouw.

Quatuor Debussy met strijkkwartetten van Laló en Ravel, woensdag in het Concertgebouw.

Thea van der Putten (sopraan) en Andrea Hornyák (piano) met Jesenin- en Vasalisliederen van Henk Nieland, dinsdag om 12.30 uur in de Boekmanzaal van het Stadhuis/Muziektheater.

Cuyk

Een orgelconcert door Jean Boyer, zondag om 16 uur in de Sint-Martinuskerk.

Den Haag

Het Residentie Orkest o.l.v. Ernst van Tiel m.m.v. Lisa Jacobs (viool), Gwyneth Wentink (harp) en het Escher Trio met Glinka ('Ouverture Russlan en Ludmilla'), Gershwin ('It aint't necessarily so' uit 'Porgy and Bess'), Glière (Harpconcert), Beethoven (Tripelconcert ) en Brahms ('Academische Festouvertüre'), vrijdag in de Philipszaal.

Doesburg

Het Nederlands Trompet Consort met Speer, Bibert, Charpentier en Phillidor, zondag om 15.30 uur in de Grote of Martinikerk.

Doorn

Het Internationaal Kamermuziek Festival loopt nog t/m zondag. Met o.a. vanavond concerten rond de familie Mozart, zaterdag een Schubertiade en zaterdag vioolconcerten van Bach. Informatie: 0343 415747.

Eindhoven

Het Brabants Orkest o.l.v. Bernhard Klee met Mozart ('Maurerische Trauermusik'), Sibelius (Vioolconcert door Antje Weithaas) en Haydn (Symfonie nr. 103), zaterdag in het Muziekcentrum.

Haarlem

Het Noordhollands Philharmonisch Orkest o.l.v. Reinbert de Leeuw m.m.v. Wilke te Brummelstroete (mezzosopraan), Godelieve Schrama (harp) en Cappella Amsterdam met Ravel ('Pavane pour une infante défunte'), Stravinsky (Divertimento uit 'Le baiser de la fée') en Caplet ('Le miroir de Jésus'), vrijdag in het Concertgebouw.

Het laatste orgelconcert van het seizoen, zaterdag om 15 uur in de Bavo-Kathedraal, door Bernard Bartelink m.m.v. het Kath. Koor o.l.v. Fons Ziekman.

Leeuwarden

Het Boréas Strijkkwartet met strijkkwartetten van Mozart en Borodin, zondag om 15 uur in Het Stadhouderlijk Hof.

Maastricht

Nieuw Sinfonietta o.l.v. Peter Oundjian m.m.v. Michiel Weidner (cimbalon) met Mozart (Divertimento in Bes), Pärt ('Fratres' voor strijkers en slagwerk), Horsthuis ('The Rite of Strings' voor strijkers en cimbalon, première) en Tsjaikovski (Serenade voor strijkers), zondag in Theater a/h Vrijthof.

Soest

Solisten en het Barokorkest van de Nederlande Cantorij o.l.v. Maarten Kooij met Bach en Fasch, zondag om 15 uur in de Petrus en Pauluskerk.

Utrecht

Het Radio Symfonie Orkest o.l.v. Jan Wagner met Brahms (Pianoconcert door Folke Nauta) en Nielsen (Symfonie 'De onuitblusbare'), zondag om 14.15 uur in Vredenburg.

Organist Willem Tanke en saxofonist Gijs Hendriks, zondag om 16 uur in de Gertrudiskerk.

Valkkoog

Pianist Rian de Waal met een Chopin-programma, zondag in het kerkje.

Zeeland

Tijdens het festival van Zeeuwsch-Vlaanderen vanavond in Hulst het London Philharmonic Orchestra; vrijdag in Aardenburg (St. Baafskerk) Les Musiciens d'Europe o.l.v. Jean-Marie Curti m.m.v. Andrea Melath (mezzosopraan) met Berlioz, Brahms, Liszt, Bartok, Weiner en Kodály; en zaterdag in Sas van Gent (Oostkade) het Summerborn Festival Orkest o.l.v. Jeroen Weierink m.m.v. Angelique Ruzzafante en Bernadette ter Heyne (sopraan) en Marcel Boone (bariton) met Rossini en Mozart.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2019 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden