KLASSIEK

Tournee..

Pianist Roger Braun met Bach, Mozart en Schubert vanavond in Amersfoort (Aegtenkapel), vrijdag in Zwolle (Odeon) en woensdag in Amsterdam (Amstelkerk).

Het Noordhollands Philharmonisch Orkest o.l.v. Meir Minsky met Dvorák, Brahms (Pianoconcert door Markus Groh) en Sjostakovitsj, zaterdag in Leiden (Stadsgehoorzaal), zondag om 14.30 uur in Haarlem (Concertgebouw) en woensdag in Gouda (Schouwburg).

Het Orkest van het Oosten o.l.v. Jaap van Zweden m.m.v. vocalisten, Gerda Havertong (verteller) en een vrouwenkoor met Mendelssohns 'Midzomernachtsdroom', zaterdag om 14.30 uur in Zwolle (Buitensociëteit) en zondag om 11.30 uur in Enschede (Muziekcentrum).

Het Residentie Orkest o.l.v. Sergiu Comissiona met Berlioz, Mendelssohn (Vioolconcert door Christian Tetzlaff), Smetana en Strauss, vrijdag in Eindhoven (Muziekcentrum), zaterdagavond en zondag om 14.15 uur in Den Haag (Philipszaal).

Het Nederlands Philharmonisch Orkest o.l.v. Carlo Rizzi met Liszt, Laló (Celloconcert door Gary Hoffman) en Respighi, maandag en dinsdag in Amsterdam (Grote Zaal) en woensdag in Utrecht (Vredenburg).

Alkmaar

Ensemble Het Project met o.a. Sjostakovitsj, Goebajdoelina en Oestvolskaja, vanavond in Provadja.

Amsterdam

Het Concertgebouworkest o.l.v. Christian Thielemann met Burg/Verbey (Sonate opus 1), Pfitzner (Drie voorspelen uit 'Palestrina') en Schönberg ('Pelleas und Melisande'), vanavond in de Grote Zaal.

Het Nederlands Kamerorkest o.l.v. Philippe Entremont m.m.v. Janine Jansen (viool) en Sebastian Knauer (piano) met Debussy, Berlioz ('Rêverie et caprice voor viool en orkest'), Saint-Saëns ('Morceau de concert voor viool en orkest') en Lekeu, vrijdag- en zaterdagavond en zondag om 14.15 uur in de Grote Zaal.

Het Nederlands Fanfare Orkest o.l.v. Jacob Slagter m.m.v. Leo van Doeselaar (orgel) met Wagner ('Procession to the Minster'), Zweers ('Aan mijn Vaderland'), Mozart, Verdi ('La forza del destino') en Bernstein, zondag om 11 uur in de Grote Zaal.

Denis Goldfeld (viool) en Vadim Goldfeld (piano) met Tsjaikovski en Prokofjev, zondag in de Kleine Zaal.

Orquestra Portugal de Saxofones Escola Superior de Música e Artes do Espectáculo o.l.v. Henk van Twillert m.m.v. Harry Sparnaay (basklarinet) met Dubois, Meyering en Van Dijk, dinsdag in de Kleine Zaal.

Het Concertgebouworkest o.l.v. Ricardo Chailly m.m.v. Ruth Ziesak (sopraan), Endrik Wottrich (tenor) en Matthias Goerne (bariton), met Bach, Mahler (liederen uit 'Des Knaben Wunderhorn', versie Mahler Gesamtausgabe, première), woensdag in de Grote Zaal.

Belcea Kwartet met strijkkwartetten van Mozart, Britten en Beethoven, woensdag in de Kleine Zaal.

Het Schönberg Ensemble o.l.v. Olivier Knussen o.l.v. Lucy Shelton (sopraan) met een Maxwell Davies-programma, dinsdag in Paradiso.

Peter Masseurs (trompet), Marijke van Kooten (viool), Edith van Moergastel (altviool) e.a. met Ketting, Richter, Loevendie, Schul en Klein, maandag in de Uilenburger Synagoge.

Pianist Polo de Haas met Grainger, Cage, Joplin en muziek bij de film 'The Cops' van Buster Keaton; pianolamuziek van Antheil bij de film 'Ballet Mécanique' (1924); voorts Mariecke van der Linden met eigen werk m.m.v. Monique de Adelhart Toorop (zang) en Pieter Smithuisen (bas), zaterdag in de Beurs van Berlage

Den Bosch

Spiegel Strijkkwartet met Lekeu, Debussy en Franck, zondag in het Muziekcentrum.

Den Haag

Een presentatieconcert van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds door het Nederlands Jeugd Strijk Orkest o.l.v. Johannes Leertouwer m.m.v. Cindy Albracht (viool), maandag in de Nieuwe Kerk.

Een pianorecital door Hanna Shybayeva, zondag in Diligentia.

Slowaaks Sinfonietta o.l.v. Matthias Maurer m.m.v. Barbara Gorzynska (viool) met Vivaldi ('De Vier Jaargetijden') en Pergolesi ('Stabat Mater'), zondag in de Philipszaal.

Doorn

Tomkins Vocaal Ensemble (Budapest) met delen uit Rachmaninovs 'Liturgie van Sint Johannes Chrisostomos', vrijdag in de Maartenskerk.

Eindhoven

Fanfare Philharmonie en Harmonie Sophia's Vereeniging o.l.v. Frans van Dun en Heinz Friesen met symfonische blaasmuziek, zaterdag in het Muziekcentrum.

Vlaams Radio Orkest o.l.v. Yoel Levi m.m.v. Anne Haenen (spreekster) met Prokofjev ('Peter en de Wolf' en 'De Liefde voor de drie Sinaasappelen'), zondag om 14.15 uur in het Muziekcentrum.

Maurice Lammerts van Bueren (piano), Henriëtte Feith (sopraan), Corinne van Veen (fluit) e.a. met Copland, Argento, Barber en Bernstein, zondag om 15 uur in het Muziekcentrum.

Groningen

Het Noord Nederlands Orkest o.l.v. Jean Fournet met o.a. Tsjaikovski (Pianoconcert door Eugen Indjic) en Franck, woensdag in De Oosterpoort.

Middelburg

Gerard Bouwhuis (piano) en Heleen Hulst (viool) met Stravinsky, Ives, Antheil en Ravel, zaterdag in de Kloveniersdoelen.

Nijmegen

Tokyo Quartet met strijkkwartetten van Haydn, Schnittke en Ravel, vrijdag in De Vereeniging.

Ensemble de ereprijs met o.a. Dramm, Hasabos, Bates en Bee Tuan Koh, woensdag in O42.

Het Rotterdams Philharmonisch Orkest o.l.v. Valeri Gergjev met Chopin (Pianoconcert door Jean-Yves Thibaudet) en Bruckner, vanavond en vrijdag in De Doelen.

Een harprecital door Gwyneth Wentinck, zondag om 11 uur in De Doelen.

Quirine Viersen (cello) en Silke Avenhaus (piano) met Beethoven, zondag om 14.30 uur in De Doelen.

Doelenensemble en Slagwerkgroep Amsterdam o.l.v. Arie van Beek m.m.v. Irene Maessen (sopraan) en Tomoko Mukaiyama (piano) met Boulez, Messiaen, Xenakis en Barraqué, zondag in De Doelen.

Pianist Piet Veenstra met Beethoven, dinsdag in De Doelen.

Tilburg

Wiel Conen (gitaar), Misha Mengelberg (piano), Gert-Jan Prins (ruisklanken) en Luc Houtkamp (saxofoon) met het project 'Compost', maandag in de Vonk.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden