KLASSIEK

Het Gelders Orkest olv Martin Sieghart met Franck (Pianoconcert door François-Joël Thiollier) en Bruckner, vanavond in de Grote Zaal in Amsterdam....

Orkesten

Het Radio Filharmonisch Orkest, de sopraan Laura Aitkin en pianist John Constable olv Peter Eötvös met werken van Boulez, zaterdag in de Grote Zaal in Amsterdam.

Het Metropole Orkest en het Groot Omroepkoor olv Jan Stulen met fragmenten uit Gershwins opera Porgy en Bess, zondag om 11 uur in de Grote Zaal in Amsterdam.

Het Nederlands Philharmonisch Orkest olv Vassili Sinaiski met Kantsjeli (Vom Winde beweint door altvioliste Kim Kashkashian) en Sjostakovitsj, zondag in de Grote Zaal in Amsterdam.

Het Residentie Orkest, violiste Philippe Graffin, Gary Hoffman olv Ed Spanjaard met Saint-Saëns, Chausson en Debussy, vanavond tijdens het Ysaëe-festival in de Anton Philipszaal in Den Haag.

Nieuwe muziek

Koor en Ensemble Nieuwe Muziek olv Huub Kerstens met De Leeuw, Franssens en Schönberg, zaterdag om 20.30 uur en zondag om 15 uur in het Centrum Nieuwe Koormuziek, Haarlemmer Houttuinen 47 in Amsterdam.

Koor Antiqua Vera met werk van Gorecki, Monteverdi en Bennet, donderdag in de Posthoornkerk in Amsterdam.

Dodorama in Rotterdam presenteert zondag om 15 uur het duo van altvioliste Mary Oliver en contrabassist Pieter Smithuyzen. Op het programma werken van Tsoupaki en Xenakis.

Orgel

Leeuwarden staat op 24 en 25 juni in het teken van de Finse componist Tauno Marttinen. Maandag worden in de Grote Kerk om 20 uur diens orgelwerken Notre Dame en De Profeet uitgevoerd. Dinsdag in Theater Romein om 20 uur uitvoeringen van muziek voor solo en kleine ensembles van Marttinen. De componist is zelf op het festival aanwezig.

Haite van der Schaaf bespeelt dinsdagavond het orgel van de St. Bavokerk in Haarlem; Jos van der Kooy geeft daar donderdag om 15 uur een orgelconcert.

Aart Bergwerf geeft vanavond een orgelconcert op het Bätz-orgel in de Lutherse Kerk in Den Haag. Uitgevoerd worden werken van Liszt, Mozart en Froberger.

Bernard Bartelink met Dupré's Le Chemin de la Croix zaterdag in de kathedrale basiliek in Haarlem, zondagmiddag speelt hij werken van Mendelssohn, Brahms, Vierne en Messiaen in de St. Catharinakerk in Utrecht.

Jos van der Kooy met werken van Sweelinck, Bach en Vierne en een première van Daan Manneke, vanavond in de Westerkerk in Amsterdam.

In de Martinuskerk in Cuijk zondag om 19.30 uur Peter Ouwerkerk op orgel en Marieke Spaans op clavecimbel.

En verder

In Muziekfestival West-Brabant deze week onder meer de volgende concerten: vanavond speelt Ronald Brautigam een Beethoven-programma in De Markiezenhof in Bergen op Zoom. In het Chassé Theater in Breda vanavond het Rotterdams Philharmonisch Orkest olv Lawrence Renes met Schumann en Beethoven. Zaterdag in de Gertrudiskerk in Bergen op Zoom het Brabants Orkest olv Jacques Mercier met Franck, Saint-Saens (Orgelsymfonie nr 3 door Ruud Huijbregts). Zaterdag in De Nieuwe Veste in Breda pianist Christina Ortiz met Grieg, Ravel en Gottschalk. Zondag om 16 uur in de Waalse Kerk in Breda het Corelli-ensemble met Teleman, Bach en Corelli. Zondag in het Chassé Theater in Breda ensemles en solisten van het Sweelinck Conservatorium Amsterdam olv Bas Pollard met werken van Eisler, Poulenc en Weill.

Vandaag wordt het voltooide Spuiplein in Den Haag ingehuldigd met een muziekfeest: het Fête de la Musique met optredens van de Dopegezinde Gemeente, Noujoum Raï, Bram Vermeulen en Sylvain et les Barzingeurs.

Het Nederlands Jeugd Strijkorkest olv Roland Kieft met Elgar, Bach en Sjostakovitsj, zaterdag in de Kleine Zaal in Amsterdam.

Op het Stationsplein in Zwolle op 22 juni een openluchtconcert door het Orkest van het Oosten olv Thierry Fischer. Op het programma werken van Vivaldi, Gershwin en Bernstein.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden