KLASSIEK

Het Koninklijk Concertgebouworkest olv Riccardo Chailly met Debussy, Ravel en Stravinsky vanavond in de Grote Zaal in Amsterdam...

Orkesten

De Norddeutsche Philharmonie olv Gerard Oskamp met Haydn, Chopin (Eerste pianoconcert door Sergio Tiempo) en Dvorák zondag om 14.15 uur in de Grote Zaal in Amsterdam, om 20.15 uur in De Doelen in Rotterdam, donderdag in de Haagse Philipszaal.

Het Pittsburgh Symphony Orchestra olv Lorin Maazel met Bartók en Tsjaikovski dinsdag in de Grote Zaal in Amsterdam.

Nederlands Philharmonisch Orkest en sopraan Charlotte Margiono olv Hartmut Haenchen met een Strauss-programma donderdag in de Grote Zaal in Amsterdam.

Radio Symfonie Orkest en tenor Martyn Hill olv Alun Francis met Britten, Henze en Barber zondag om 14.30 uur in Vredenburg Utrecht.

Radio Kamerorkest en het Groot Omroepkoor olv Frans Brüggen met Haydn en Stravinsky zaterdag in de Grote Zaal in Amsterdam, zondag in Vredenburg Utrecht. Solisten: Luba Orgonasova, Wolfgang Bünten, e.a.

Orkest van het Oosten olv Alexander Vedernikov met Von Weber, Beethoven (Pianoconcert nr 3 door Folke Nauta) en Dvorák op 21 en 23 februari in Enschede (Muziekcentrum), op 22 februari in Zwolle (Buitensociëteit).

Kamermuziek

Artis Kwartet en altviolist Ferdinand Erblich met een Mendelssohn-programma vanavond in Muziekcentrum Eindhoven.

Het Osiris Trio en klarinettist Stan Fischer vanavond in Heemstede (Oude Slot) met Messiaen en Hindemith, zondag om 14.15 uur in de Kleine Zaal in Amsterdam met Schumann, Brahms en Hindemith.

In 'Les extrèmes se touchent' met Abbie de Quant zondag in de Kleine Zaal in Amsterdam pianist Elizabeth van Malde en violoncellist Jean Decroos met Loevendie, Bruch en Kuhlau.

De bas/bariton Wout Oosterkamp en pianist Willem Brons met Beethoven, Schumann en Schubert maandag in de Kleine Zaal in Amsterdam.

De sopraan McNair vertolkt, begeleid door Roger Vignoles op piano dinsdag in de Kleine Zaal in Amsterdam liederen van Haydn, Schubert en Messiaen.

Het Colorado Quartet met Beethoven, Hindemith en Haydn woensdag in de Kleine Zaal in Amsterdam.

Een recital door bariton Romain Bischoff, pianist Andrew Wise en violoncellist Taco Kooistra met Poulenc, Ibert en Hamel donderdag in Amsterdam, Kleine Zaal.

Leden van het NKO olv István Párkányi met Strauss, Wolf en Brandts Buys vanavond en zaterdag in de Beurs van Berlage in Amsterdam.

De bas Robert Holl en pianist Rudolf Jansen met een Schubert-programma woensdag in De Doelen in Rotterdam.

De sopraan Gundula Janowitz vertolkt liederen van Schubert, Schumann en Strauss op 20 februari in Vredenburg Utrecht, op 22 februari in de Oosterpoort in Groningen, op 25 februari in de Kleine Zaal in Amsterdam.

Marius van Paassen, Lex Korff de Gidts en Jeroen Reuling met pianotrio's van Schubert zaterdag in De Engelse Kerk in Amsterdam.

Nieuwe muziek

Het Nederlands Kamerkoor olv Huub Kerstens met Vermeulen, De Leeuw, en een wereldpremière van Kerstens: Apocalypse. Vanavond in de Kleine Zaal in Amsterdam, zaterdag in de Beurs van Berlage in Amsterdam.

Musikfabrik NRW olv Mauricio Kagel met de volledige uitvoering van diens Die Stücke der Windrose dinsdag in Vredenburg Utrecht.

Combustion Chamber Ensemble en sopraan Nienke Oostenrijk olv Rutger van Leyden met Schwantner, Mackey en Albert donderdag in Vredenburg Utrecht.

Schönberg Ensemble olv Olivier Knussen en het New London Chamber Choir met een Crawford Seeger-programma vanavond in de Oosterpoort in Groningen, zondag in de Philipszaal in Den Haag, dinsdag in Paradiso Amsterdam.

Duo Contemporain, fluitist Eleonore Pameijer, trompettist Peter van Dinther en organist Piet van der Steen vertolken werken van Joep Straesser - waaronder twee premières - zaterdag in de Utrechtse Nicolaïkerk.

Oude muziek

Opus Florestani met Bach, Reinecke (Sonate voor fluit en piano door Myra Brons en Eri Hayase), en Chopin zaterdag om 21 uur in de Kleine Zaal in Amsterdam.

Combattimento Consort Amsterdam olv Jan-Willem de Vriend met Bachs Brandenburgse concerten zondag om 11 uur in de Grote Zaal in Amsterdam.

De violisten Jeanne Lamon, David Greenberg en Linda Melsted met werken van 'de familie' Bach maandag in de Grote Zaal in Amsterdam.

Ensemble Scaramouche met Castello, Tartini, en Vivaldi zondag om 14.15 uur in de Beurs van Berlage in Amsterdam.

The King's Consort olv clavecimbelist Robert King met een Handel-programma zaterdag in Vredenburg Utrecht, maandag in de Rotterdamse Doelen.

Ottetto Amsterdam met harmoniemuziek van Wranitzky, Haydn en Mozart vanavond in de Grote Kerk in Enschede, zaterdag in Vredenburg Utrecht.

Camerata Trajectina met 'Hollandtsche Madrigalen & Haerlemsche Liedekens' zondag om 14.30 uur in Vredenburg Utrecht.

De Nederlandse Bachvereniging olv Paul van Nevel met klaagliederen uit de periode laat-renaissance woensdag in Enschede (Grote Kerk), donderdag in Naarden (Grote Kerk), op 23 februari in Amsterdam (Waalse Kerk), op 24 februari in Utrecht (Jacobikerk).

Piano

Maria Joao Pires speelt werken van Bach, Chopin en Schumann zondag in de Grote Zaal in Amsterdam.

Een Lisztrecital door Rian de Waal zondag om 14.15 uur in de Beurs van Berlage in Amsterdam.

Marcel Worms met werken van Jean Wiéner vanavond in het Koorenhuis (Prinsengracht 27) in Den Haag.

Recital met werken van Bach door Ivo Janssen zaterdag in de Lokhostkerk in Leiden.

En verder

Zondag om 11 uur in de Kleine Zaal in Amsterdam een kinderconcert - 'Van Brahms tot Paganini' - door Dick Bor, Polo de Haas, Taco Kooistra, Guido Nielsen en Leo van Oostrom.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@volkskrant.nl.