KLASSIEK

Tournee..

Amsterdam

Gilius van Bergeijk op 'The Busy Drone', het draaiorgel van het Stedelijk Museum, met nieuw werk van Wiel Cronen, zaterdag om 15 uur in Stedelijk Museum.

Het Concertgebouworkest o.l.v. Mstislav Rostropovitsj met Schnittke ('Symfonisches Vorspiel', première), Skrjabin ('Le poème de l'extase') en Tsjaikovski (Symfonie 'Pathétique'), vanavond en woensdag in de Grote Zaal.

Emmanuel Pahud (fluit), François Leleux (hobo), Paul Meyer (klarinet), Gilbert Audin (fagot), Ab Koster (hoorn) en Eric Le Sage (piano) met Poulenc en Roussel, vanavond in de Kleine Zaal.

Gabrieli Consort & Players o.l.v. Paul McCreesh met Händels 'Theodora', vrijdag om 19.30 uur in de Grote Zaal.

Abbie de Quant (fluit), Joan Berkhemer (viool), Ferdiand Erblich (altviool) en Nadia David (cello) met een Mozartprogramma, vrijdag in de Kleine Zaal.

Chamber Orchestra of Europe o.l.v. Nikolaus Harnoncourt met Haydn (symfonie 'Militaire'), Bartók (Divertimento voor Strijkorkest) en Dvorák (Zevende symfonie en Slavische dansen), zaterdag om 15 uur in de Grote Zaal.

Het Radio Filharmonisch orkest o.l.v. Lawrence Renes m.m.v. Marieke Schneeman (fluit), Ernest Rombout (hobo), Håkon Austb (piano) en Taco Kooistra (cello) met Ravel ('La Valse' en 'Boléro'), Messiaen ('Concert à quatre') en Respighi ('Pini di Roma'), zaterdag in de Grote Zaal.

Chilingirian Strijkkwartet m.m.v. Philippe Graffin (viool) en Pascal Devoyon (piano) met Fauré (Tweede pianokwartet en Sonate), Franck (Sonate) en Chausson (Concert in D), zaterdag in de Kleine Zaal.

Il Seminario Musicale m.m.v. Gérard Lesne (alt) en Rachel Elliott (sopraan) met De Brossard en Händel ('Radamisto' en 'Guilio Cesare'), zondag om 11 uur in de Grote Zaal.

Schönbrunn Ensemble met sonates van Bach, zondag om 14.15 uur in de Kleine Zaal.

Een vioolrecital door Sigiswald Kuijken, maandag in de Kleine Zaal.

Het Nederlands Kamerorkest o.l.v. Philippe Entremont (piano) m.m.v. Janine Jansen (viool) en Sebastian Knauer (piano) met Debussy ('Petit suite'), Berlioz ('Rêverie et caprice voor viool en orkest'), Saint-Saëns ('Morceau de concert voor viool en orkest' en 'Le carnaval des animaux') en Lekeu (Adagio), dinsdag en woensdag in de Grote Zaal.

Leden van het Concertgebouworkest met Bridge (Sextet) en Brahms (Klarinetconcert door George Pieterson), dinsdag in de Kleine Zaal.

Artemis Quartett met strijkkwartetten van Verdi Webern en Beethoven, woensdag in de Kleine Zaal.

Francine van der Heijden (sopraan) en Ursula Dütschler (fortepiano) met liederen van Mendelssohn, vanavond in de Engelse Kerk.

Caroline Balding (viool) en Richard Egarr (piano) met Mozart-sonates, maandag om 13 uur in de Engelse Kerk.

Den Bosch

Leo van Doeselaar (klavecimbel), Mike Fentor (luit), Mieneke van de Velde (gamba), Anne Grimm (sopraan) en Peter Kooy (bas) met liederen van Constantijn Huygens, woensdag in het Muziekcentrum.

Den Haag

Christiane Oelze (sopraan) m.m.v. Rudolf Jansen (piano) met Schubert, Poulenc, Wolf en Strauss, woensdag in de Philipszaal.

Leden van het Residentie Orkest met werken van Cesare, Poulenc en Eben, woensdag in de Nieuwe Kerk.

Rotterdam

Markus Stenz dirigeert het Rotterdams Philharmonisch Orkest in Henze's Symfonie nr 7. Jurjen Hempel leidt het orkest in Schat ('Signalement voor slagwerk en vier contrabassen') en Jolivet ('Suite de concert voor fluit en vier slagwerkers' m.m.v. de fluitiste Juliette Hurel), vanavond in De Doelen. Vrijdag bij het RPhO opnieuw Henze's Symfonie nr 7, naast Chopin (pianoconcert door Jean-Yves Thibaudet).

Malle Symen Quartet met Isaac, Hassler, Merenzio, Morley, Zipoli, Schein, Bach en Locke, zondag om 11 uur in De Doelen.

The Hilliard Ensemble m.m.v. Jan Garbarek (saxofoon), maandag in De Doelen.

Jongenskoor Boni Pueri o.l.v. Pavel Horák m.m.v. Eveline Overtoom en Henk Poort met een kerstconcert.

Belcanto Strings m.m.v. Alexander Kerr (viool), Vladimir Mendelssohn (altviool) en Quirine Viersen (cello) met Tanejev, Arenski en Tsjaikovski, dinsdag in De Doelen.

Ronald Brautigam op fortepiano met Schumann, Brahms en Bargiel, woensdag in De Doelen.

Utrecht

Organist Willem Tanke speelt Messiaen en eigen werk, vrijdag in de Domkerk.

Symfonieorkest Koninklijk concervatorium o.l.v. Alexander Liebreich m.m.v. Liesbeth van der Loop (sopraan) met Wagner ('Wesendonck-Lieder') en Bruckner (Symfonie nr 3), vanavond in Vredenburg.

Het Radio Kamerokest o.l.v. Ton Koopman met Bach (Orkestsuite nr 3), Mozart (Pianoconcert door Robert Levin) en Beethoven (Symfonie nr 8), zondag om 14.15 uur in Vredenburg.

Chilingirian Kwartet met strijkkwartetten van Mozart, Chausson en Beethoven, maandag in Vredenburg.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2019 de Persgroep Nederland B.V. - alle rechten voorbehouden