KLASSIEK

Amsterdam..

Vanavond in de Grote Zaal de Polnische Kammerphilharmonie o.l.v. Stephan Goerner met Schubert, Weber (Klarinetconcert in bes door Wolfgang Meyer), Molter, Dvorák en Piazzolla.

La Stagione Frankfurt m.m.v. de sopraan Heidrun Kordes en de bas Michael Schopper met Telemann, Chelleri en Vivaldi, vrijdag in de Grote Zaal.

Zaterdag om 23.30 uur een 'zigeunernachtconcert' door Tata en Nello Mirando.

Het Gelders Orkest o.l.v. Lawrence Renes met Bruckners Negende symfonie (in de voltooide vorm), zondag in de Grote Zaal.

Bernard Haitink leidt het European Union Youth Orchestra in een uitvoering van de Zevende symfonie van Mahler, maandag in de Grote Zaal.

Teatro Lirico o.l.v. Stephen Stubbs m.m.v. de sopraan Cyndia Sieden met Händel, Porpora en Veracini, dinsdag in de Grote Zaal.

Woensdag in de Grote Zaal Camerata Scotland o.l.v. William Conway met Mozart (Vioolconcert in D door Nikolaj Znaider) en Beethovens Tweede symfonie.

In de Kleine Zaal dinsdag om 18 uur een masterclass viool door Pierre Amoyal en om 20.15 uur recitals door de Portugese cellist Gavriel Lipkind en de Japanse violist Eriko Iso.

In de Nieuwe Kerk zondag om 20 uur een orgelconcert door Gustav Leonhardt (Sweelinck, Scheidemann, Pachelbel, Muffat).

Alkmaar

In de Laurenskerk woensdag organist Reitze Smits met Scheidemann, Weckmann en Bach.

Den Haag

De Duitse organist Andreas Meissner geeft vrijdag een concert in de Jacobuskerk in de Parkstraat.

Franeker

In de Martinikerk vanavond de organist Sietze de Vries met improvisaties.

Katwijk

In de Nieuwe Kerk vrijdag een improvisatieconcert door de Franse organist Pierre Pincemaille.

Linschoten

Het jaarlijkse concertweekeinde in Huis te Linschoten begint vrijdagavond met een recital door de pianist Micheal Krücker (Chopin, Moscheles). Zaterdagavond liederen van Brahms, Schubert e.a. door de bariton Jan Willem Baljet, mezzosopraan Monique Scholte en pianist Aldert Vermeulen. Zondag om 11.30 en 16 uur de pianist Alexei Orlowetsky met Chopin, Debussy, Mozart, Schubert, Liszt.

Nijmegen

Componist Dirk Luijmes vroeg een aantal collega's, onder wie Willem Breuker, Gilius van Bergeijk, Hanna Kulenty, Ivo van Emmerik, een compositie te schrijven voor het harmonium, het calvinistisch-Hollands instrument bij uitstek. Onder de titel Hollandse Winden worden de werken uitgevoerd door Luijmes op harmonium, bijgestaan door stemkunstenaar Jaap Blonk, een slagwerker, trombonist, fluitist e.a. Zaterdagavond en zondagmiddag (15 uur) in De Witte Molen, Looimolenweg 15.

Zutphen

In de Walburgiskerk vrijdagavond een orgelconcert door Klaar Jan Mulder en zaterdagmiddag (12.30 uur) door Yuzuru Hiranaka uit Denemarken.

Zeist

De Daniël Muziekdagen, het kamermuziekfestival in de kerk van de Evangelische Broedergemeente, biedt concerten op 12, 14, 18 en 19 augustus, en een uitvoering door de studenten van de masterclasses door het Daniël Kwartet en violist Arnold Steinhardt op 21 augustus.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden