KLASSIEK

Tournee..

Ensemble Cristofori met salonconcerten rondom Fauré, vrijdag in Utrecht (Salon Nieuwe Gracht 64), zaterdag in Amsterdam (Maison Descartes) en zondag in Den Haag (Pulchri Studio).

Nieuw Ensemble o.l.v. Ed Spanjaard en solisten met premières van Liza Lim, Faradj Karajev, Chen Xiayong, Daniel Landau en Chen Qigang, vanavond in Amsterdam (Kleine Zaal) en maandag in Utrecht (Vredenburg).

Amsterdam

Het Barok Festival loopt nog t/m zondag. Met vanavond in de Grote Zaal Academy of Ancient Music o.l.v. Paul Goodwin met Händel; vrijdag in de Westerkerk Concerto '91 met Rameau en Rebel; zaterdag in de Westerkerk Ensemble Dopo Emilio met Couperin, Gaultier en Gallot; en zondag in de Kleine Zaal Suzie Leblanc (sopraan), Richard Egarr (klavecimbel) en Jaap ter Linden (gamba) met Franse barok en Händel.

Het Concertgebouworkest o.l.v. Riccardo Chailly met Bruckner (Achtste symfonie), vrijdag- en woensdagavond en zondag om 14.15 uur in de Grote Zaal.

Het Radio Filharmonisch Orkest o.l.v. Robert Spano met Knussen (Hoornconcert door Hans Dullaert), Carter ('A Symphony of Three Orchestra's') en Stravinsky, zaterdag om 15 uur in de Grote Zaal.

Ebony Band o.l.v. Werner Herbers m.m.v. Lieuwe Visser (bas/bariton) met Weill ('Kleine Dreigroschenmusik'), Goehr, Brand, Polovinkin, zondag om 11 uur in de Kleine Zaal.

Sonja van Beek (viool) en Andrea Frölig (piano) met sonates van Beethoven, zondag om 14.15 uur in de Kleine Zaal.

Berliner Philharmonisches Orchester o.l.v. Bernard Haitink m.m.v. Inger Dam-Jensen met Britten ('Les illuminations') en Mahler (Vierde symfonie), zondag in de Grote Zaal.

Leden van het Concertgebouworkest m.m.v. Elly Ameling (recitante), Romain Bischoff (bariton) en Jeroen Sarphati (piano) met Dutilleux, Debussy , Ravel en Stravinsky , dinsdag in de Kleine Zaal.

Ensemble Braccio met werken van Brade, Praetorius, Dowland en Beaujoyeux, vrijdag in de Engelse Kerk.

The Begijnhof Chambergroup met Mozart, Haydn, Purcell, Schumann en Chausson, zaterdag in de Engelse kerk.

Rachel Ann Morgan (mezzosopraan/harp), Geraint Roberts (tenor) en Brian Masuda (piano) met o.a. Britten ('Canticle II), zondag om 15.15 uur in de Engelse Kerk.

Pianist Richard Egarr met sonates van Mozart, maandag om 13 uur in de Engelse Kerk.

Den Haag

Het Residentie Orkest o.l.v. Paavo Järvi met Beethoven (Ouverture 'Leonore III'), Mozart (Klarinetconcert door Ab Vos) en Nielsen (Symfonie nr 2), zaterdagavond en zondag om 14.15 uur in de Philipszaal.

Eindhoven

Het Brabants Orkest o.l.v. Jaap van Zweden met Mahlers Symfonie nr 7, vanavond en zondag om 14.15 uur in het Muziekcentrum.

Haarlem

Een orgelconcert door Willem Tanke, zaterdag om 15 uur in de St. Bavo.

Irene Maessen (sopraan), Wilke te Brummelstroete (mezzo-sopraan), Frank Fritschy (tenor) en Tom Sol (bariton) met Rossini, woensdag in het Concertgebouw.

Leens

Tijdens de Orgeldag Noord-Nederland, zaterdag, worden orgels bespeeld in ongeveer zeventig kerken in Groningen en aangrenzende delen van Friesland en Drenthe. Sietze de Vries speelt om 17 uur op het Hinzorgel van de Petruskerk in Leens.

Rotterdam

Het Koor en leden van het Barokorkest van de Nederlandse Bachvereniging o.l.v. Jos van Veldhoven met 'Le Grand Deuil', Franse muziek over verdriet, troost, dood en begrafenis, vrijdag in de Lambertuskerk.

Het Rotterdams Philharmonisch Orkest o.l.v. Valeri Gergjev m.m.v. Sergej Edelmam (piano) met Berlioz (Ouverture 'Benvenuto Cellini'),

R. Strauss (Burleske voor piano en orkest) en Brahms (Symfonie nr 4), vanavond en vrijdag in De Doelen.

Het Reizend Muziekgezelschap met Martinu (Duo voor viool en cello), Brahms (Hoorntrio) en Fauré (Pianokwartet), zondag om 14.30 uur in De Doelen.

Het Doelenensemble m.m.v. Tomoko Mukaiyama (piano) met Henze, Messiaen, Nilsson, Stockhausen en Hindemith, zondag in De Doelen.

Een benefietconcert ten bate van leukemiebestrijding door het Koor van de Deutsche Oper am Rhein en Duisburger Sinfoniker o.l.v. Francesco Corti met Donizetti's 'Lucia di Lammermoor', dinsdag in De Doelen.

Pianist Grigori Sokolov speelt Byrd en Ravel, dinsdag in De Doelen.

Sneek

Organist Theo Jellema met een Messiaen-programma, woensdag in de Martinuskerk.

Tilburg

Het Brabants Orkest o.l.v. Jaap van Zweden m.m.v. Wouter Vossen (viool) en Marc Vossen (cello) met een Brahms-programma, dinsdag in de Concertzaal.

Utrecht

Radio Symfonie Orkest en Groot Omroepkoor o.l.v. Kenneth Montgomery m.m.v. Dagmar Schellenberger (sopraan), Cécile van de Sand (alt), Marcel Reijans (tenor) en Klaus Mertens (bas) met Beethoven (Mis in C), Poulenc ('Quatre motets pour un temps de pénitence' en 'Gloria'), vrijdag en zaterdag in Vredenburg.

La Stagione Frankfurt o.l.v. Michael Schneider m.m.v. Ruth Ziesak (sopraan) met Bach en Mozart, zondag in Vredenburg.

Nicholas Isherwood (bas-bariton) met Schelsi en Stockhausen, zondag in Vredenburg.

Sonja van Beek (viool) en Andreas Fröhlich (piano) met sonates van Beethoven, dinsdag in Vredenburg.

Zwolle

Dowland Consort met 'Heavenly Noyce', Engelse muziek uit de Gouden Eeuw, woensdag in Odeon.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden