KLASSIEK

Koor en Barokorkest van De Nederlandse Bachvereniging o.l.v. Jos van Veldhoven met Bachs 'Weihnachts Oratorium', vanavond in Naarden (Grote Kerk)....

Weihnachtsoratoria

De Amsterdamse Bach Solisten en Clare College Choir o.l.v. Roy Goodman en solisten voeren Bachs 'Weihnachtsoratorium' uit, vanavond in het Concertgebouw in Amsterdam.

Tournee

Het Gelders Orkest o.l.v. Lawrence Renes m.m.v. Jochen Kupfer (bariton) met Mahler ('Lieder eines fahrenden Gesellen' en Symfonie 'Titan'), Tweede Kerstdag om 14.15 uur in Arnhem (Musis Sacrum) en 27 december om 14.15 uur in Nijmegen (De Vereeniging).

Het Noordhollands Philharmonisch Orkest o.l.v. Daisuke Soga m.m.v. Janine Jansen (viool) met Corelli, Beethoven, Saint-Saëns, Wienawski/Gilson ('Scherzo Tarantelle') en Tsjaikovski (Selectie uit 'De Notekraker'), vanavond in Hoofddorp (De Meerse), Tweede Kerstdag om 14.30 uur in Haarlem (Concertgebouw) en 3 januari om 12 uur in Alkmaar (De Vest).

Budapest Academic Choral Society en Dohnányi Orkest Budapest o.l.v. Gábor Hollerun met Händels 'Messiah', vanavond in Deventer (Grote Kerk), 25 december om 15 uur in Breda (Chassé Theater), 27 december in Den Haag (Philipszaal), 28 december in Hengelo (Sint Lambertusbasiliek) en 29 december in Amsterdam (Grote Zaal).

Het Maarten Altena Ensemble met 'Mijlpaal er Trilt Iets' m.m.v. Remco Campert en Theatergroep Hollandia, 24 december in Alkmaar (Provadja) en 30 december in Groningen (Grand Theatre).

Het Schönberg Ensemble en het Nederlands Kamerkoor o.l.v. Reinbert de Leeuw met Raskatov ('Xenia'), Voestin ('De Heimkehr') en Goebaidoelina ('Jetzt immer Schnee'), 5 januari in Utrecht (Vredenburg) en 6 januari in de Grote Zaal (daar wordt om 17 uur een verkort programma gespeeld).

Het Nationaal Jeugd Orkest o.l.v. Friedemann Layer met Smetana (Ouverture 'De Verkochte bruid'), Dvórak (Celloconcert door Pieter Wispelwey), Webern ('Sechs Stücke') en Janacek (Sinfonietta), 3 januari om 14.15 uur in Eindhoven (Muziekcentrum) en 6 januari in Utrecht (Vredenburg).

Amsterdam

Een pianorecital door Regina Albrink (Haydn, Beethoven, Chopin en Liszt), Tweede Kerstdag en 27 december om 14.15 uur in de Kleine Zaal.

Pianist Wibi Soerjadi met Chopin en Liszt, Tweede Kerstdag in de Grote Zaal.

Utrecht String Quartet m.m.v. Martin Kaaij (gitaar) met Boccherini (Vierde gitaarkwintet) en Smetana (Strijkkwartet 'Uit mijn leven'), 27 december om 11 uur in de Kleine Zaal.

Groningen Guitar Duo met Carulli, Bach, Debussy, Golliwog, Ter Veldhuis en McLuaghlin, op 27 december in de Kleine Zaal.

Masum Nagasawa (harp) en Abbie de Quant (fluit) met Miyagi, Takemitsu, Sugiyama en Ansink, 30 december in de Kleine Zaal.

Het Residentie Orkest o.l.v. George Pehlivanian met een nieuwjaarsprogramma, 3 januari om 11 uur in de Grote Zaal.

Pianisten Polo de Haas en Wolfgang Katt spelen Tweede Kerstdag om 15 uur in de Beurs van Berlage.

Arthur Schoonderwoerd (fortepiano) met Dussek, Steibelt, Mozart, Beethoven en Haydn, 27 december om 15 uur in de Beurs van Berlage.

De organisten Gustav Leonhardt en Bernhard Winsemius met Sweelinck, Praetorius, Daquin en Bach, Eerste Kerstdag om 15 uur in de Nieuwe Kerk en m.m.v. Marion Verbruggen (blokfluit) met Scheidemann, Van Eyck, Correa de Arauxa, Buxtehude, Händel en Scarlatti, Nieuwjaarsdag om 15 uur in de Nieuwe Kerk.

Den Bosch

Valerie Guillorit (zang) en Jeroen Sarphati (piano) met o.a. Poulenc, Fauré en Debussy, 3 januari om 12.30 uur in het Muziekcentrum.

Den Haag

Een pianorecital door Natalia Kushner, woensdag in Diligentia.

Het Residentie Orkest o.l.v. George Pehlivanian met een Straussprogramma, op 1 januari om 11.30 uur in de Philipszaal.

Het Orpheus Kwartet met strijkkwartetten van Beethoven en Mozart en Schuberts 'Der Tod und das Mädchen', 3 januari om 14.15 uur in de Nieuwe kerk.

Eindhoven

Een nieuwjaarsfeest 2 januari om 19.30 uur in het Muziekcentrum met o.a.: Het Brabants Orkest o.l.v. Emmanuel Plasson m.m.v. Wouter Vossen (viool) met Rossini, Saint-Saëns, Tsjaikovski en Massenet en Musica ad Rhenum met Händel, Corelli en Scarlatti.

Enschede

Het Orkest van het Oosten en het Nederlands Concertkoor o.l.v. Jaap van Zweden m.m.v. Roberta Alexander (sopraan) en Jard van Nes (alt) met Mahlers Symfonie 'Auferstehung', vanavond en Tweede Kerstdag om 14.30 uur in het Muziekcentrum.

Maastricht

Leden van het Limburgs Symphonie Orkest, de slagwerkers Raymond Spons, Vincent Cox, John Jacobs en Roy van Wersch en fluitiste Maike Grobbenhaar met Bach (Preludium en Fuga), 'Table Music' van een onbekende componist, Jolivet (Suite en concert voor fluit en vier slagwerkers) en Wiener ('Go Between'), 3 januari om 11.30 uur in Theater a/h Vrijthof.

Rotterdam

Het Rotterdams Philharmonisch Orkest o.l.v. Eri Klas met Rimski-Korsakov, Saint-Saëns (Celloconcert door Wladislav Warenberg ), Anderson en Ross, vanavond in De Doelen.

Eliane Rodrigues (piano) met een Chopin-programma, Tweede Kerstdag om 14.30 uur in De Doelen.

Johan Fostier, winnaar van het Tromp Gitaarconcours 1998 geeft op 27 december om 11 uur een concert in De Doelen.

Een nieuwjaarsmatinee door het Rotterdams Philharmonisch Orkest o.l.v. Hans Leenders m.m.v. Wendy Leliveld (hoorn), Remko de Jager (trombone) en Gwyneth Wentinck (harp) met Rossini (Ouverture 'La gazza ladra'), Haydn (Dubbelconcert voor hoorn, trombone en orkest) en Falla (Suite uit 'De driekanten Steek') en filmmuziek van Williams uit 'ET' en 'Raiders of the lost Ark', op 3 januari om 14.15 uur in De Doelen.

Organist Geert Bierling met Meyerbeer, Wagner, Verdi, Mozart, Gluck, Gounod, Massenet en Rossini, op 3 januari om 17 uur in De Doelen.

Utrecht

Nieuw Sinfonietta Amsterdam o.l.v. Thierry Fischer m.m.v. Bart Schneemann (hobo), Harmen de Boer (klarinet), Ronald Karten (fagot) en Jacob Slagter (hoorn) met Corelli (Concerto grosso), Tweede Kerstdag om 14 uur in Muziekcentrum Vredenburg.

De Fahrradstand Oper is een voorstelling, vannacht om 02.00 uur in de fietsenstalling onder het spoor op het Stationsplein.

Een nieuwjaarsconcert door Harmonieorkest St. Michael van Thorn o.l.v. Heinz Friesen, met Mertens, Vaughan Williams, Massenet, Glinka, Robis en Ravel, op 3 januari om 15 uur in Vredenburg.

Het Nederlands Blazers Ensemble m.m.v. Roberta Alexander met Van Warmerdam en Ives, op 6 januari in Muziekcentrum Vredenburg.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden