KLASSIEK

Het Victor Piano Quartet met pianokwartetten van Turina en Brahms en een nieuw werk van Jan Goorissen, vanavond in Nijmegen (De Vereeniging), vrijdag in Kerkrade (Schouwburg), zondag om 14.15 uur in Amsterdam (Beurs van Berlage), maandag in Den Haag (Philipszaal), 26 maart in Enschede (Muziekcentrum)....

Tournee

Het Symfonieorkest van het Utrechts Conservatorium o.l.v. Viktor Liberman met Debussy, Tubin ('Concerto for double bass and orchestra' m.m.v. contrabassist Wilmar de Visser), zondag in Amsterdam (Beurs van Berlage), zondag in Utrecht (Muziekcentrum Vredenburg).

Het Schönberg Ensemble o.l.v. Oliver Knussen met 'Ophelia Dances' van Knussen, 'Der Treu ist hier' van Geoffrey King en 'Fantasy-Pieces' van Robin Holloway, op 25 maart in Amsterdam (Paradiso) en 27 maart in Den Haag (Nieuwe Kerk).

The Link, bestaande uit Arthur Sauer, David Dramm, Alan Laurillard en Jim Meneses, met een mengeling van 'alternatieve rock', 'progressieve techno' en gecomponeerde elektronisch-instrumentale muziek, zaterdag in Haarlem (Patronaat), zondag in Groningen (Grand Theatre), 28 maart in Den Haag (Korzo) en 10 april in Amsterdam (Bimhuis).

De Amsterdamse Bach Solisten o.l.v. Roy Goodman met Haydns 'Die sieben letzten Worte unseres Erlözers am Kreuze' m.m.v. Rafael Taibo, zondag in Utrecht (Vredenburg) en 29 maart in Amsterdam (Waalse Kerk).

Het baroktrio Romanesca met Pandolfi, Schmelzer, Rossi, Viviane, Piccinini, vanavond in Westzaan (Zuidervermaning), op 21 maart in Leeuwarden (Fries Museum), 22 maart in Muiden (Muiderslot) en 23 maart om 14.30 uur in Utrecht (Muziekcentrum).

Het Trio Passaggio met Telemann-programma, zaterdag in Kasteel Amerongen en zondag om 11 uur in Utrecht (Slot Zuylen).

Het Ensemble für frühe Musik Augsburg met muziek uit Duitse liedboeken uit de 15de eeuw, vanavond in Utrecht (Vredenburg), vrijdag in Middelburg (Stadhuis) en zaterdag in Maastricht (Cellebroederskapel).

Het Leipziger Kwartet met strijkkwartetten van Mozart, Beethoven en Schubert, zaterdag in Enschede (Muziekcentrum), dinsdag in Rotterdam (de Doelen).

Het Concertgebouworkest o.l.v. Kurt Sanderling met Mozart (Symfonie in C, 'Jupiter') en Sjostakovitsj (Vijftiende symfonie), vanavond en vrijdag in Amsterdam (Grote Zaal), zaterdag in Utrecht (Vredenburg).

Amsterdam

Het oratorium Golgotha van Frank Martin wordt uitgevoerd door het Radio Symfonie Orkest o.l.v. Thierry Fischer m.m.v. van Groot Omroepkoor en vocale solisten, zaterdag om 15 uur in de Grote Zaal.

Het Multatuli Kwartet met Mendelssohn, Górecki en Ravel, vanavond in de Kleine Zaal.

Het Isos Kwartet met Grieg, Szymanowski en Brahms, vrijdag in de Kleine Zaal.

Het Schönberg Kwartet m.m.v. Jan Erik van Regteren Altena (altviool) en Taco Kooistra (cello) met sextetten van Schönberg, R. Strauss en Schulhoff, zaterdag in de Kleine Zaal.

Zondag om 11 uur in de Kleine Zaal Musica ad Rhenum met Bach, Linly en Graf.

Zondag om 14.15 uur in de Kleine Zaal de cellist Pieter Wispelwey en pianist Paolo Giacometti met Brahms, Hindemith, Webern en Carter.

Gustav Leonhardt speelt op clavecimbel of orgel werk van Kerll, Buxtehude, Kuhnau, Böhm, Fischer, Bach en Weckmann.

Het Osiris Trio met pianotrio's van Beethoven, Van Oosten en Brahms, woensdag in de Kleine Zaal.

Het Nederlands Philharmonisch Orkest o.l.v. Reinbert de Leeuw met Andriessen ('Anachronie 1'), Maderna ('Aura'), Van Vlijmen ('Hommage a Gesualdo voor viool en orkest' m.m.v. Vera Beths) en Schat (dansen uit 'Labyrinth'), zaterdag en dinsdag in de Beurs van Berlage.

De pianist Till Fellner met werken van Bach en Schubert, zondagmiddag om 14.15 uur in de Beurs van Berlage.

Het HEX Ensemble met nieuwe werken van Fundall, Dramm, Metcalf, Havelaar en Capyrin, donderdag in De IJsbreker.

Zondag in De IJsbreker om 16.30 uur Quirijn van Regteren Altena op contrabas en Peter Beijersbergen van Henegouwen op piano met 'Sonate' van Hindemith en nieuw werk van Roel van Oosten en Arne Werkman.

De Mattheus Passie van Louis Andriessen met tekst van Louis Ferron door het Koor en Ensemble Nieuwe Muziek o.l.v. Huub Kerstens, zaterdagavond en zondag om 15 uur in de Posthoornkerk (Haarlemmer Houttuinen).

Apeldoorn

Ronald Brautigam speelt Mozart op de fortepiano, op 26 maart in Paleis 't Loo.

Den Bosch

Zondagavond in het Muziekcentrum (Prins Bernhardstraat) Stanley Hoogland op fortepiano met Bach, Dussek, Haydn, Mozart en Beethoven.

Den Haag

Het Arion Ensemble o.l.v. Alexandru Lascae met Britten en Martin, woensdag in de Nieuwe Kerk.

Enschede

Zondag in het Muziekcentrum om 14.30 uur het Valerius Ensemble met Penderecki, Dohnányi en Brahms.

Hilversum

Zondag in Studio CNM om 15.30 uur het Duitse Nomos Quartett met strijkkwartetten van de negentiende-eeuwse componisten Wilms en Van Bree.

Rotterdam

Het Asko Ensemble en Loos o.l.v. Jurjen Hempel met Stockhausen en Xenakis en nieuw werk van Van Bergen en Emmer, op 23 maart in de Doelen.

Het Rotterdams Philharmonisch Orkest o.l.v. Valeri Gergjev met Stravinsky, Bartók en Beethoven (Symfonie nr 3), vrijdagavond en zondagmiddag (14.15 uur) in de Doelen.

In de kleine zaal van de Doelen vrijdag Ronald Brautigam met Mendelssohn, Beethoven en Schubert.

Utrecht

Het Radio Kamerorkest o.l.v. Ton Koopman met Mendelssohn, Mozart (Sinfonia concertante voor viool, altviool en orkest m.m.v. Jaap van Zweden en Matthias Maurer) en Schubert (Symfonie nr 5), vrijdag in Muziekcentrum Vredenburg.

De Deutsche Kammerphilharmonie Bremen met Schubert en Müller-Siemens ('Variationen über einen Ländler von Schubert'), vrijdag in het Muziekcentrum.

Paul Komen op fortepiano met Van Eijken, Schumann, Schlegel en Brahms, woensdag in Vredenburg.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden