KLASSIEK

Het Kreisler String Orchestra en tenor Neil Mackie en hoornist David Pyatt brengen werken van Mozart, Alvarez, Sjostakovitsj (Achtste strijkkwartet in c) en Britten maandag in de Grote Zaal van het Concertgebouw in Amsterdam....

Orkesten

Piano

Amanda Chan vertolkt pianowerken van Beethoven, Schumann en Debussy vanavond in de Kleine Zaal in Amsterdam.

Sheila Arnold met pianowerken van Scarlatti, Mozart en Brahms dinsdag in de Kleine Zaal in Amsterdam.

Libby Yu met een Chopin-programma zondag in de Agazaal van de Beurs van Berlage in Amsterdam.

Kamermuziek

Shinko Hanaoka (cello) en Viviane Tassel (piano) met werken van Beethoven, Mayuzumi en Debussy, en pianist Marie Tsunoda met Beethoven, Liszt en Ravel donderdag in de Aga Zaal van de Beurs van Berlage in Amsterdam.

Orgel

Deze week onder meer in Orgelfestival Limburg: vanavond Jean-Pierre Steyvers met Bach, (Hendrik) Andriessen en Vierne in de Caroluskapel in Roermond; ook vanavond Ton Reijnaerdts met Vierne, Franck en Langlais in de St. Martinuskerk in Maastricht. Zondag om 19.30 uur in de St. Lambertuskerk in Kerkrade Tjeu Zeijen met werken van Bach en Marchand. Maandag in de Ontmoetingskerk in Geleen organist Stephen Taylor met werken van Wolpe en Stockhausen (mmv Ensemble Zodiaque en dans van Barbara Duifjes). Luciano Zecca speelt woensdag in de St. Martinuskerk in Geulle werken van Bach, Stanley en Schumann. Zaterdag is er ook een orgeltocht per bus langs historische orgels in België: Balen, Langdorp, Lommel, Kernielen Molenbeersel. De orgeltocht wordt afgesloten met een concert door Joris Verdin. Vertrek om 9.30 uur vanuit de St. Martinuskerk Gronsveld.

Jan Jansen bespeelt woensdag het orgel van de Grote Kerk in Edam. Op het programma staan werken van Bach, Pachelbel en Corelli.

Milford Myhre speelt dinsdag op het Hemony-beiaard werken van Händel.

Stadsbeiaardier Gideon Bodden met Bachs Goldbergvariaties en Mozarts Veertigste Symfonie woensdag in de St. Michaëlstoren in Oudewater. Donderdag brengt Bodden in de Van den Gheynbeiaard van de Grote Kerkstoren Canticles van Marco de Goeij in première.

De Amerikaanse beiaardier John Gouwens brengt donderdag in de Groningse Martinitoren Amerikaanse carilloncomposities.

Tijdens het laatste wandelconcert van dit seizoen, zaterdag vanaf 11 uur wordt orgelmuziek afgewisseld met verhalen over de betreffende kerken: De Oude Kerk in Amsterdam (vertrekpunt), het kerkje Ons' Lieve Heer op Solder en de Sint Nicolaaskerk. Orgelwerken van Krebs, Brahms en Van Otterloo (door Joshua Prins), verhalen van Milan Kundera en Gerard Reve (door Howard van Dodemont).

Hans van Nieuwkoop speelt orgelwerken van Bach, Krebs en Liszt, zaterdag in de Oude Kerk in Amsterdam.

Peter en Wim Zwart met werken van Bach tot de Romantiek woensdag in de Oude Kerk in Amsterdam.

Zaterdag om 15 uur spelen Michel de Wit en Hayo Boerema in de Rotterdamse Laurenskerk werken van Bach, Duruflé en Dupré.

In de Nieuwe Kerk in Katwijk aan Zee vanavond organist Albert de Klerk met Marchand, Franck en De Klerk.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden