KLASSIEK

Het Residentie Orkest o.l.v. Pinchas Steinberg met Mahler (Vijfde symfonie, vanavond om 18 uur in Den Haag (Philipszaal) en zondag om 11 uur in Amsterdam (Grote Zaal) en aangevuld met Korngold (Vioolconcert door Chantal Juillet), vrijdag in Den Haag (Philipszaal)....

Tournee

Het Noordhollands Philharmonisch Orkest o.l.v. David Porcelijn, m.m.v. Loes Geusebroek (piano) met Yun ('Kammerkonzert 1 in einem Satz' ), Lutoslawski ('Partita voor viool en orkest' door Irvine Arditti) en Prokofjev (Symfonie nr 3), zaterdag in Alkmaar (De Vest) en zondag om 14.30 uur in Haarlem (Concertgebouw).

Het Gelders Orkest o.l.v. Roberto Benzi met Vaughan Williams ('Fantasia on a theme bij Thomas Tallis' en Tubaconcert door Arjan Stroop) en Debussy ('Marche écossaise sur un thème populaire' en 'La Mer'), vrijdag in Arnhem (Musis Sacrum) en zondag om 14.15 uur in Nijmegen (De Vereeniging)

Een pianorecital door Murray Perahia met Bach, Beethoven en Schubert, vrijdag in Amsterdam (Grote Zaal) en zondag om 14.30 uur in Rotterdam (De Doelen).

Het Brabants Orkest o.l.v. Gabriel Chmura en m.m.v. Daniel Wayenberg (piano) met Bernstein en Gershwin vanavond in Breda (Chassé Theater), vrijdag in Eindhoven (Muziekcentrum), maandag in Tilburg (Concertzaal) en 18 juni in Den Bosch (Theater aan de Parade).

Peter Kooij (bas) m.m.v. het Barokorkest van de Nederlandse Cantorij o.l.v. Maarten Kooy met solocantates van Bach, zaterdag om 15.30 uur in Apeldoorn (Mariakerk) en zondag om 15.30 in Utrecht (Gertrudiskathedraal).

Amsterdam

Het Rotterdams Philharmonisch Orkest o.l.v. Valeri Gergjev met Sibelius ('Tapiola'), Rachmaninov (Vierde pianoconcert door Jean-Yves Thibaudet) en Bartók (Concert voor orkest), zondag om 14.15 uur in de Grote Zaal.

Organist Torbjörn Gustavssonm m.m.v. het Kammerchor der Dreifaltigkeitskirche Kristianstadt, zondag om 15 uur in de Oude Kerk.

East Sussex Chorus & County Chorale o.l.v. Roy Wales met Mozart ('Kroningsmis') en werk van Allegri, Monteverdi, Purcell en Händel, zaterdag in de Engelse Kerk.

Marjolein Koetsier (sopraan), Frans Fiselier (bariton) en Ursula Dütschler (fortepiano) met cyclus 'Myrthen' en duetten van Schumann, zondag om 15.15 uur in de Engelse Kerk.

Café Sonore, het programma voor elektronische muziek, gaat over de menselijke stem. Maandag in het Veemcafé (Van Diemenstraat 410).

Enschede

Het Orkest van het Oosten o.l.v. Jaap van Zweden met een Mozartprogramma, o.a. 'Symfonie concertante voor viool en altviool door Jaap van Zweeden en Peter-Hans Keuning, vrijdag in het Muziekcentrum.

Groningen

Een orgelrecital door Elly Kooiman, woensdag in de Martinikerk.

Haarlem

Tweehonderd Noord-Hollandse amateurzangers en -spelers o.l.v. Harold Lenselink voeren Benevoli's Missa Salisburgensis uit, zondag om 19.30 uur in de Kathedrale St. Bavo.

Een recital door organist Theo Jellema, dinsdag in de Grote of St. Bavokerk.

Hilversum

Honderdveertig kinderen tussen de tien en zeventien jaar werden geselecteerd voor het Groot Niet Te Geloven Radio-4 Jeugdorkest. Zij brengen samen met het Radio Kamerorkest o.l.v. Micha Hamel 'De maarschalk die zijn oor te luisteren legde', gecomponeerd door Chiel Meijering op basis van een verhaal van Annie M.G. Schmidt. De kinderen brengen samen met het Groot Omroep Jongenskoor 'The Turn of the Tide' van Peter Maxwell Davies, waarin composities zijn ingelast van leerlingen van het Alberdingk Thijm College. Verteller is Jeroen Kramer. Zondag om 20 uur in het Muziekcentrum van de Omroep (Heuvellaan 33).

Leeuwarden

Het Noord-Nederlands Orkest met Ravel en Tsjaikovski, woensdag in de Harmonie.

Nijmegen

Organiste Jetty Podt met Bach, Franck en Alain, woensdag in de Stevenskerk.

Schiedam

Zaterdag om 18.30 uur in de Lange Haven, ter hoogte van de Havenkerk, een 'Grachtenconcert' door o.a. Nieuw Sinfonietta Amsterdam o.l.v. Rolf Delfos en de jazzformatie de Houdini's.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden