Klassiek

Amsterdam, Grote Zaal: zaterdag om 14.15u Groot Omroepkoor, Koor van De Nederlandse Opera, Nationaal Kinderkoor en Nationaal Jeugdkoor en tenor Hugh Smith o.l.v....

Den Bosch, Binnendieze: zaterdag om 19.45u en 21.30u rondvaart met leden van Het Brabants Orkest. Op het programma Wolf en Dvor

Rotterdam, De Doelen: maandagmiddag Dag van de Kamermuziek met o.a. Emmy Verhey, Cello Octet Conjuncto Ibco; dinsdag Junge Deutsche Philharmonie o.l.v. Peter Es met Es (onder meer Trompetconcert door Reinhol Friedrich) en Stravinsky.

Utrecht, Festival Oude Muziek: vandaag in Vredenburg om 12.45u Musica ad Rhenum met Couperin en Forqueray; vanavond om 20u in Vredenburg La Fenice en Philippe Jaroussky met Bassani, Cazzati en Foggia; vanmiddag in de Geertekerk om 17.30u Mieneke van der Velden (gamba) met Simpson, Locke en Jones; vanavond om 21u en zaterdag om 17.30u en 21u op een geheime locatie de muziektheaterproductie Faust door het Nederlands Kamerkoor (4 acteurs, 2 musici en 10 gidsen) o.l.v. Robin Hollingworth; vrijdag in Vredenburg om 12.45u La Fenice met Dialoghi Venetiani; om 17.30u Cameratat Trajectina met Van Hadewijch tot Hazes; om 20u Recitar Cantando door Accordone en solisten Silvia Piccollo en Marco Beasley o.l.v. Guido Morini; zaterdag om 12.45 u in Vredenburg Bart Schneemann c.s. met Philidor, Morel en Vivaldi; om 17.30u pianist Jan Michiels met Brahms en Wagner; om 20u Anima Eterna o.l.v. Jos van Immerseel met Brahms Eerste symfonie en Eerste pianoconcert door pianist Alexei Lubimov; zaterdag om 22.30u in de Nicolark Katarina Livljanic en Benjamin Bagby; zondag in Ottone Eric Hoeprich (klarinet), Jos van Immerseel (fortepiano) en Taco Kooistra (cello) met Brahms, om 16u Johannette Zomer (sopraan) en Fred Jacobs (luit) met L'Esprit Galant; in Vredenburg om 14u Orchester Damals und Heute met Wagner en Brahms; om 17.30u in de Lutherse Kerk Island met Danzi, Schubert en Krommer; om 20u in Vredenburg slotconcert door La Capella Reial de Catalunya & Hespon XXI met Villancicos & Musicas Criollas.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden