Klagen bij Ter Horst over trage betaling overheid

Bedrijven die te maken hebben met een trage betaling van rekeningen door de overheid, kunnen daarover klagen bij minister Guusje ter Horst van Binnenlandse Zaken. De bewindsvrouw deed zaterdag in het tv-programma EénVandaag een oproep aan ondernemers om zich met langdurig openstaande rekeningen bij haar te melden.

ANP

Ter Horst wil met de klachten in de hand de betrokken ministeries aanspreken. ‘Dan kan ik die departementen op het vestje spugen’, zo zei ze. De afspraak is dat de overheid binnen dertig dagen betaalt, maar volgens een onderzoek van incassobureau Intrum Justitia is dat in de praktijk gemiddeld pas na 46 dagen.

Bedrijven raken door te laat betalen van rekeningen soms in grote problemen, zeker in deze financieel onzekere tijden. Uit het onderzoek van incassobureau Intrum Justitia blijkt dat de overheid de traagste betaler is.

De kaspositie van het bedrijfsleven verbetert volgens de onderzoekers per direct met anderhalf miljard euro als openstaande bedragen binnen dertig dagen worden voldaan. Bovendien zou het op tijd betalen van de rekeningen tweeduizend extra banen opleveren.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden