Klachten over economie examen havo

HILVERSUM (ANP) - Het venijn van de eindexamens lijkt in de staart te zitten. Dinsdag werd het Landelijke Aktie Komitee Scholieren (LAKS) overstelpt met reacties over het examen aardrijkskunde voor havo.

Woensdag werd veel geklaagd over het lastige examen economie voor havo en het vmbo-examen Engels. De lange Engelse teksten bleken veel vmbo'ers moeilijk te vinden.

Opmerkelijk is dat ook de klachtenstroom over het havo eindexamen aardrijkskunde aanhield. Woensdag had het LAKS alleen daar al telefonisch en via internet 7400 klachten over genoteerd. ,,Een echte uitschieter'', aldus de woordvoerster van het LAKS. De vragen van dit examen werden erg moeilijk gevonden en in een vraag werd verwezen naar een bepaalde druk van de Bosatlas terwijl veel scholieren een andere uitgave van het naslagwerk bij zich hadden.

Doorlopende toiletten

Klachten kwamen ook binnen over een school waar leerlingen al een week in een niet verwarmde gymzaal examen moeten doen. En ook de wel erg lang doorlopende toiletten van een school in Limburg blijken voor de nodige irritatie te zorgen. De toiletten zitten naast de zaal waar de examens worden afgenomen.

De examenreeks wordt donderdag en vrijdag afgesloten. De herkansingen vinden 20,21 en 23 juni plaats.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden