Kippen smaken weer wat beter in de mayo

Hoeveel eierdooiers gaan er in een pot Calvé mayonaise van 500 ml? Geloof het of niet: liefst 'ruim twee'. Natuurlijk zal dat al heerlijk verwennerig in uw oren klinken, dat 'ruim twee' - maar wat nu als 'culinair expert' Carin Leenderts de Vries u namens de mayonaisefabriek te Delft bericht...

Begrijpelijk: u twijfelt in eerste instantie, maar toch, laat dan in godsnaam de feiten voor zichzelf spreken. Want hoe ging het tot dusver in de patatsaus-business? Precies: keihard. Zaten er, zeg, acht kippen bij Calvé zónder strooisel in hun kippenhok, zónder graan op de vloer en ook nog eens zónder behoorlijke zitstok een beetje de hele dag met een sippe kop eieren te leggen, - bleek er uiteindelijk niet meer mee te gebeuren dan dat er gewone, minder gezonde Calvé mayo van werd gedraaid.

Afijn, kippen kwaad, Carin Leenderts de Vries als culinair expert kwaad, een hoop gedoe bij het Hoofd Mayo van Calvé, en daarbovenop nooit eens een kerst- en nieuwjaarskaart van het Produktschap Vee, Vlees en Eieren. En op zeker ogenblik realiseer je je dat je als marktleider in de mayo niet fijn bezig bent, en dat je je profiel naar de consument toe moet hereiken:

'Carin, lieverd, gooi een hen uit de ren, mik er een hand extra mais bij, geef ze zitstokken, zoen ze vol op hun snavels, geef ze desnoods een heel kippeléven, maar zorg wèl dat vrienden van Calvé de goede bedoelingen ervan begrijpen'

Calvé mayonaise. Nu bereid met ruim twee scharreleieren. 'De vernieuwde mayonaise is herkenbaar aan het opschrift ''bereid met scharreleieren'' en het keurmerk ''Controlebureau CPE scharreleieren''.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden