Kinderopvang Estro schrapt 400 banen

Estro, marktleider in crèches en buitenschoolse opvang, gaat reorganiseren en schrapt 400 van de 3300 voltijdbanen. Dat heeft het bedrijf vrijdag laten weten.

Estro moet de reorganisatie doorvoeren omdat de vraag naar kinderopvang sterk is afgenomen. 'De kinderopvang wordt getroffen door de crisis, de bezuinigingen en de werkloosheid. De teruggang in de kinderopvang zette al in 2011 in', stelt het bedrijf.

Estro heeft bij het UWV een aanvraag tot collectief ontslag ingediend. 'Werknemers zijn donderdag geïnformeerd over de reorganisatie. Estro waarborgt de continuïteit en kwaliteit van de dienstverlening', aldus de onderneming.

De vraag naar kinderopvang in Nederland is volgens Estro tegen het eind van dit jaar waarschijnlijk met zo'n 30 procent afgenomen in vergelijking met begin 2012. 'De afgenomen vraag kon tot nu toe worden opgevangen door reductie van flexibele contracten en vrijwillige urenreductie. Die maatregelen volstaan niet meer', zegt het bedrijf.

Voor de werknemers die moeten vertrekken, wordt in overleg met de vakbonden een sociaal plan opgesteld. Estro, het moederbedrijf van bijna 600 kinderdagopvang- en buitenschoolse opvanglocaties, wil de reorganisatie voor het einde van het jaar hebben afgerond.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden