Kinderfeest in Madurodam

DEN HAAG: Van 26 juli tot en met 17 augustus zijn in Madurodam de Kinderfeestweken. Kinderen van vier tot en met elf jaar krijgen een Madurodam-paspoort dat hen speurenderwijs door de miniatuurstad gidst....

HOENDERLOO: Hoe mooi is de Veluwe is de titel van de fototentoonstelling die tot en met 1 september loopt in het bezoekerscentrum de Aanschouw in het Nationale Park De Hoge Veluwe. Open dagelijks van 9-17 uur, via de ingang van het park.

SPAKENBURG: Op de woensdagen 30 juli en 6 en 13 augustus worden de Spakenburgse Dagen gehouden. Bij de Oude Haven ligt een bottervloot afgemeerd en er is een folkloristische markt. Voor kinderen zijn er poppenkastvoorstellingen en een rommelmarkt. Open van 10-17 uur.

AMERSFOORT: Het Centrum voor Natuur- en Milieu-Educatie in Amersfoort toont van 25 juli tot en met 2 oktober Dinosauriërs voor kinderen. Centraal in de expositie staat de knutselruimte waar kinderen met bouw- en kleurplaten aan de slag kunnen. Open zon-vrij 13-17 uur, toegang gratis.

APELDOORN: Vliegende Dienders heet de tentoonstelling in het Nederlands Politiemuseum in Apeldoorn over politiemensen die werkzaam zijn in de luchtvaart. De expositie geeft een beeld van de ontstaansgeschiedenis, de opleiding, de taken en het materieel van de dienst Luchtvaart. Tot en met 26 oktober; di-vrij 10-17 uur, zat-zon 13-17 uur.

ARNHEM: De VVV Arnhem organiseert tot en met 27 augustus iedere woensdag excursies naar het sluis- en stuwcomplex in Driel. De excursie door de sluis is niet toegankelijk voor kinderen onder dertien jaar. Reserveren en inlichtingen 0900-202.40.75.

VORDEN: Tot en met 27 augustus is iedere woensdag van 13.30 tot 17 uur een fietstocht onder leiding van een gids langs de acht kastelen van Vorden. Reserveren 0575-55.32.22.

SCHOONHOVEN: Het Nederlands Museum voor de Knipkunst in Schoonhoven toont tot eind augustus grote houtsnijwerken van knipster en illustratrice Hanneke van der Woude. Open di-zon 12-17 uur.

BROEK OP LANGEDIJK: De hele maand augustus zijn er rondleidingen per boot, die aangedreven wordt door zonne-energie, door het Rijk Der Duizend Eilanden in Broek op Langedijk. Het accent ligt op 120 verschillende kruidensoorten die deze maand in bloei staan. Afvaarten di-zon om 10 uur, 13 uur en 16 uur achter Dorpsstraat 114-116. Informatie 072-572.20.48.

BORGER: Het Drents Boomkroonpad in Borger houdt tot en met 25 augustus op de maandagen tussen 10 en 17 uur Kinderdoedagen. Thema's vanaf 28 juli zijn respectievelijk 'De jaargetijden', 'Robin Hood', 'Sjorren en klauteren', 'Zon, regen en wind' en als laatste op 25 augustus 'Ken het bos'. Informatie 0592-37.37.55.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden