Kinderen stelen is weerzinwekkend

De zoon van luchtvaartpionier Charles Lindbergh is ontvoerd.

Boston, 2 maart 1932

Een kop over de volle breedte van de Herald meldt dat de negentien maanden oude baby van kolonel Lindbergh is gekidnapt uit zijn woning in New Jersey. Kidnappen voor losgeld komt de laatste tijd veel voor. Ongetwijfeld is het kind om die reden ontvoerd. Ik zou niet graag in de schoenen van de daders staan. Lindbergh is een nationale held. De daders zullen ervan langs krijgen als ze gepakt worden. De publieke opinie zal de zwaarste straffen eisen.

4 maart

Kolonel Lindberghs baby is nog niet terecht. De afgelopen twee jaar hebben zich tweeduizend gevallen van kidnapping voorgedaan in de Verenigde Staten. Meneer Flood zegt: 'Van mij mogen ze ze opknopen, allemaal. Kinderen stelen is weerzinwekkend.'

7 maart

Vandaag is het vijf dagen geleden dat Lindberghs baby werd ontvoerd. Honderd tips zijn nagetrokken, zonder succes. Elk dagblad in de VS publiceert dagelijks twee of drie pagina's over de ontvoering. Ondanks onzachtzinnige verhoormethoden is de politie er nog niet in geslaagd het kind op te sporen. Mochten de daders gepakt worden, dan kunnen ze een lynchpartij verwachten. Waarschijnlijk beseffen de kidnappers dat ook. Als hun leven ze iets waard is, begraven of verdrinken ze het kind.

Lena, onze huishoudster, zegt: 'Ik durf te wedden dat ze het kind nooit meer terugzien.'

Arthur Crew Inman (1895-1963), Amerikaanse kluizenaar, liet een 155 banden tellend dagboek na. Uit From A Darkened Room; Harvard University Press, 1996.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden