Kennis Op Zondag compleet

De sprekerslijst van het publiekscongres Kennis Op Zondag op 12 oktober in science center NEMO in Amsterdam, gratis toegankelijk voor iedereen met belangstelling voor wetenschap, is compleet....

Dertien onderzoekers uit de volle breedte van de Nederlandse wetenschap houden die zondagmiddag in een speelse sfeer lezingen met lichtbeelden over hun werk en gaan na afloop in gesprek met hun publiek. Over hun onderzoek, hun drijfveren en opvattingen.

Nobelprijswinnaar Gerard ’t Hooft opent het congres met zijn visie op wat de natuurkunde wil leren van de nieuwe LHC-superversneller in Genève. Daarna treden in vier parallelle sessies spraakmakende alfa’s, bèta’s en gamma’s aan om het publiek een inkijkje in hun werk te gunnen.

Achtereenvolgens zijn dat griepviroloog Ab Osterhaus, geneticus Peter de Knijff, verslavingsbioloog Huib Mansvelder, spoorboekwiskundige Lex Schrijver, Mars-geoloog Maarten Kleinhans, LHC-deeltjesfysicus Ivo van Vulpen, oertijdbioloog Thijs van Kolfschoten, amerikanist Marc Chavannes , puberbreinexpert Eveline Crone, economisch historicus Jan Luiten van Zanden, Huygens-kenner Ineke Huysman en arabist Asghar Seyed-Gohrab. De middag eindigt in een interdisciplinaire kennisreceptie. Kennis Op Zondag is een initiatief van KNAW, NWO, NEMO en de Volkskrant, in het kader van Oktober Kennismaand.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden