Kemel

Toen mijn meest beheerste collega van achter haar Mac een platte vloek uitkraamde, wist ik: er is iets heel erg mis. 'Neeeeeee! Obama en Beyoncé!' riep ze geschokt. 'O God! Laat het niet waar zijn!'


Het bleek dus ook niet waar, althans: het werd ten stelligste ontkend. Zoals Weekend Knack zo fraai schreef: 'De kemel van de week is daadwerkelijk een kemel, bevestigt The Washington Post, die het verhaal in primeur zou brengen: Barack Obama heeft, voor zover bekend, geen verhouding met Beyoncé.'


Maar zoals dat gaat met geruchten: júist als ze ten stelligste ontkend worden, is het kleinste sliertje rook genoeg om een laaiend vuur te doen vermoeden. Bovendien: 'voor zover bekend' laat alle ruimte voor speculatie.


Ondertussen regende het berichten dat het al tijden niet zo botert tussen de POTUS en Mobama en hoorde ik mezelf tegen mijn ontredderde collega konkelen dat Beyoncé en Jay-Z er ook niet liefdesdronken uitzagen toen ze samen Drunk in Love zongen bij de Grammy's. Ja, smoesde ik, ik miste de vonk.


Nog geen week eerder was de wereld getrakteerd op het nieuws dat Bill Clinton ooit een amourette had met Liz Hurley. Ook een kemel, zo bleek later, verzonnen door een apestonede journalist en door Liz Hurley op Twitter afgedaan als ludicrously silly.


Nu moet ik bekennen dat ik het jammer vond dat dát niet waar was. Als je als president een beetje in Kennedy's rokkenjagende schaduw wil staan, doe het dan met een wulpse vedette, niet met een plompe stagiaire. Liz had Bills overspelletjes achteraf toch wat glans, ja, cachet, kunnen geven - waarmee ik 's mans scheve schaats uiteraard niet wens goed te praten.


Mócht het waar zijn van Beyoncé en Barack, dan kunnen we stellen dat Obama het niveau van de presidentiële liaisons sinds Marilyn Monroe danig heeft opgekrikt. Ik bedoel: hallo, Queen Bey! Die loeistrakke billen heeft en een topalbum afleverde mét oogstrelende clips vol fantastische kleren. De vrouw die het eens zo verfoeide f-woord, dat eindigt op -eminisme, weer hip en sexy heeft gemaakt, alle twijfels over haar salonideologie ten spijt.


Toch hoop ik dat ik geen kant hoef te kiezen, want Michelle is ook niet voor de poes: een vrouw die het mom-dancing op de kaart heeft gezet can't do no wrong.


Toen president Hollande, de schuinsmarcherende vrijer van actrice Julie Gayet, afgelopen week op visite kwam in het Witte Huis, maakte Michelle haar entree vanaf een hoge trap. Ze droeg een adembenemende japon van Carolina Herrera met een diep uitgesneden zwartkanten top en een enorme blauwe rok en straalde meer dan ooit. De best denkbare manier om te laten zien: er zijn vele queens op deze wereld, maar er is dus maar één First Lady.


Aaf Brandt Corstius is twee weken met vakantie.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden