Kek weblog vol Feyenoordliefde

Het bleef nog lang nazoemen na het lezen van de wekelijkse weblog Declubvanmijnvader.nl. Deze alleraardigste schrijverij is afkomstig van Paul Appelaar, verstokt Ajax-fan, die op 'persoonlijke manier' verslag doet van 'de ongelijke strijd' die Feyenoord dit seizoen levert.

Appelaar was vroeger 'een echte Feyenoord-hater' die in zijn voetbalplaatsjesboeken alle Rotterdammers 'op belachelijke wijze besnorde en bebrilde'. De keren dat hij in De Kuip kwam was als Ajax 'daar de KNVB-beker kwam ophalen' of als Bruce Springsteen 'het ouwe beton liet bibberen'.


Appelaars vader was een echte Feyenoord-fan, sinds jaar en dag, en hij ging tot op hoge leeftijd met zijn Opeltje naar Rotterdam, tezamen met zijn beste vriend, de lokale visboer, Cor Prakke.


Na de dood van zijn vader voelde Appelaar 'een innerlijke revolutie': hij werd ietsiepietsie Feyenoord-fan, uit liefde 'voor die ouwe', en begon zijn weblog.


Zondag 24-10-2010. 'Ik liep door de bossen van Hoenderloo, toen het tot mij kwam: 10-0. Ik heb een eikenboom omarmd, snoot mijn neus in een eikenblad en schreeuwde heel hard: 'teringtyphussekutzooi - goed dat jij dit niet hoeft mee te maken, vadertje'.


De 'opleving' tegen VVV zag Paul Appelaar in een café: 'Ja, ik ben blij, maar eigenlijk meer opgelucht, dat het niet nog erger wordt, met zijn club, die nu ook mijn club is.'


Ja, mensen, deze weblog van Appelaar is een echte aanwinst: een superkek exemplaar zelfs.


Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden