Katern 2, I love it

Op de kalender had ik al gezet wanneer ik mijn Volkskrant op zou zeggen. Het proefabonnement van een andere krant ligt elke ochtend op de mat....

Polderoplossing
De ene helft tabloid, de andere niet, een slecht compromis. Een polderoplossing, maar dan van het mindere soort. Heeft de redactie moeite met keuzen maken? Verder voelt het eerste katern van maandag erg dun aan. Kortom, ik ben niet erg blij met deze halfzachte formaatwijziging.

Succes
Eerlijk is eerlijk, ik schrok even toen ik zag dat ook de Volkskrant naar tabloid formaat gaat overstappen. Terwijl ik als ‘jongere’ lezer (28) tot de tabloiddoelgroep zou moeten horen. Toch ben ik verliefd op groot formaat nieuws, een kwaliteitskrant is nu eenmaal geen huis-aan-huisblad. Afwachten dus maar en hedenochtend dan de vernieuwde Volkskrant mogen ontvangen. Een succes. De keuze van een groot formaat nieuwskatern en daarbij dagelijks een tweede katern in tabloidformaat is meer dan perfect. In dit geval pakt het van twee walletjes snoepen erg goed uit. De bijna onopvallende veranderingen in opmaak en lay-out zijn zeer subtiel maar geven de vernieuwde krant een mooie eigen smoel. Bovendien met Martin Bril op de voorpagina hoef ik niet eerst de Voorkant meer uit de krant te schuiven; eindelijk een waardige opvolger van CaMu.

Twijfel
Broadsheet en tabloid. Hoe noem je een wandelaar met één afgeritste broekspijp? Een twijfelaar.

Over de rand
De nieuwe Volkskrant: half op weg naar tabloidformaat. Nog even doorzetten en ik en mijn partner kunnen allebei een stuk van de krant aan de ontbijttafel lezen zonder dat de krant over de tafelrand valt.

Proficiat
De nieuwe Volkskrant: is wat mij betreft best of both worlds! Nieuws op groot formaat, achtergrond op tabloidformaat. Proficiat.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden