Kamer wil snel meer informatie over Teeven-deal

Minister Ivo Opstelten (Veiligheid en Justitie) moet voor het eind van de maand op de proppen komen met meer informatie over de zogenoemde Teeven-deal, vindt de Tweede Kamer. Dat is de deal tussen toenmalig officier van justitie en huidig staatssecretaris Fred Teeven en drugsbaron Cees H., die geld uit het buitenland teruggesluisd kreeg waarvan hij een boete kon betalen. De rest mocht hij houden.

redactie
Minister van Justitie en Veiligheid, Ivo Opstelten Beeld anp
Minister van Justitie en Veiligheid, Ivo OpsteltenBeeld anp

Er is verwarring over hoeveel geld er terugkwam naar H. De rekeningen zelf zijn lastig te vinden. Het Openbaar Ministerie zoekt nog in de financiële administratie en bij de ICT-diensten. Sinds de jaren 2000/2001 is men enkele malen overgestapt op een ander betalingssysteem, hetgeen het raadplegen van de systemen bemoeilijkt. Maar de Kamer wil er vaart achter zetten en houdt een eventuele heropening van het debat dat er al over de zaak is gevoerd, in het achterhoofd.

Gisteren schreef Opstelten de Kamer dat hij niet weet hoeveel geld de Staat in 2000 heeft overgemaakt aan Cees H.. 'Over wat feitelijk is overgemaakt, heb ik met uw Kamer niet gesproken,' schreef hij. Waar hij in een debat met de Kamer op 13 maart nog berekende dat drugsdealer H. 1,25 miljoen euro zou hebben terruggekregen, schreef hij gisteren dat hij de bankafschriften uit die tijd niet heeft kunnen terugvinden omdat de bewaringstermijn van de banken reeds is verstreken.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden