Kamer overlegt donderdag met De Jager over bankensteun

De financieel specialisten van de Tweede Kamer komen donderdag terug van reces om met minister De Jager te debatteren over de miljardensteun aan de Spaanse bankensector.

Redactie
Minister De Jager (Financiën) met de Italiaanse premier Mario Monti en de Griekse minister van Financiën Christos Staïkouras. Beeld afp
Minister De Jager (Financiën) met de Italiaanse premier Mario Monti en de Griekse minister van Financiën Christos Staïkouras.Beeld afp

De eurolanden sloten vannacht een politiek akkoord over de voorwaarden waaronder de in nood verkerende Spaanse bankensector eind juli 30 miljard euro kan verwachten. Minister De Jager heeft hiervoor wel goedkeuring nodig van de Tweede Kamer. De PVV wilde dat de Kamer hier zo snel mogelijk over zou vergaderen. Een meerderheid van de Kamer stemde vandaag in met dat verzoek.

Het onderwerp wordt besproken in de Kamercommissie Financiën. Alleen de financieel specialisten van de verschillende Kamerfracties hoeven dus terug te komen naar de Kamer.

Mochten er donderdag tijdens het debat moties worden ingediend, dan zou er een plenaire vergadering kunnen volgen als daar voldoende steun voor is.

Voorafgaand aan het overleg zal minister De Jager een brief naar de Kamer sturen over het onderhandelingsresultaat van vannacht. Gisteravond kwamen de Europese ministers van Financiën van de 17 eurolanden bijeen in Brussel.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden